Koralliansen har fem typer av dirigentkurs. Våre kurs for unge sangere vender seg til barn og ungdom i ulike aldere, og krever ingen forkunnskaper. De er ofte integrert i lengre samlinger som kan inneholde både sang og annen musikalsk opplæring.  

Voksne sangere uten erfaring som vil prøve på dirigering kan gå vårt grunnkurs. Du trenger heller ikke store forkunnskaper for Dirigentkurs 1, men her vil du kunne forvente deg litt høyere læringskrav, og kanskje vil du også være klar for litt større oppgaver etter fullført kurs. Om du ikke finner et grunnkurs nær deg, kan ofte Dirigentkurs 1 være et godt alternativ.

For deg som allerede dirigerer fast og vil utvikle deg videre kan Dirigentkurs 2 passe godt. Vi har også temakurs om alt mellom himmel og jord innenfor korledelse, der dirigenter kan møtes på tvers av nivå. Fra og med 2023 har vi også Fordypningskurs. Kursene handler om temaspesifikk dirigentteknikk. Kurset tilbys i to ulike nivåer: grunnleggende og avansert. Alle dirigenter kan delta på begge nivåene. 

Det vil dukke opp flere kurs for unge dirigenter, så følg med!

Spørsmål rettes til de tekniske arrangører som dere finner i infoen til kurset. Andre henveldelser rettes til kor@musikk.no.

Kurs for 2023

Grunnkurs - Kurs for nybegynnere


Kor og ensemble - Kurs i dirigering av kor og instrumentalensembler


Fordypningskurs - Kurs i temaspesifikk dirigentteknikk. 


MarsAprilMai


Temakurs - Kurs for alle nivå rettet inn mot et spesifikt tema 


MarsMaiAugust


Læreplaner

Studieplaner for alle kurs finner du her