schoolroeien

meer bekendheid en betere werving

Roeien is enorm onbekend. Dat is ons grootste probleem. Schoolroeien laat onze doelgroep kennismaken met de sport en biedt een prima kans om een (proef) lesperiode eraan vast te knopen.

Schoolroeien omvat alles wat we samen met scholen doen om de roeisport meer bekendheid te geven en belangstelling om te zetten in een proeflidmaatschap. Schoolroeien kan met één of twee clinics, een traject van rond de 8 trainingen afgesloten met een regionale schoolwedstrijd of deelname aan het NSRK. Denk ook eens aan clinics voor (LO)docenten van het basis-onderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Voor algemene verenigingen is de leeftijd van 10 tot 14 de grootste doelgroep voor werving. We werken ook samen met de commissies opvang en werving. Zie bijvoorbeeld onderstaande tabel voor het wervingspotentieel per regio. Totaal wonen er 324.600 middelbare school leerlingen (t/m klas 3) binnen 8 kilometer fietsen van een algemene roeivereniging.

Schoolroeien kan samen met de studentenroeivereniging in jouw buurt: de start is een kop koffie bij jou en bij hun. Mochten de studenten schoolroeien aanbieden; zorg er dan voor dat je een mooie landingpage hebt, een paar social media kanalen en een aansluitend vervolgtraject waar de studenten belangstellende scholieren naar kunnen verwijzen.

De Koningsspelen zijn een goed platform om roeien meer bekendheid te geven én de groepen 8 en 7 een leuke dag te bezorgen. Zie ook de KNRB aanbeveling om mee te doen en een overzicht van deelnemende verenigingen.

Schoolroeien is een belangrijk wervingskanaal maar het levert niet zomaar nieuwe leden op. Een aansluitend vervolgtraject (bijvoorbeeld 8-10 betaalde introductielessen) en bekendheid daarvan bij de scholieren, hun ouders en de school is noodzakelijk. Bovendien kost het, net als andere wervingsprojecten, een paar jaar voordat je weet wat goed werkt en wat beter kan. Doorzetten dus. Tips&tricks op de speciale site voor schoolroeien.


Samenvatting in factsheet Schoolroeien

Terug naar 'Wat doen we' of door naar 'Competitie'