Internationaal Folkloreweekend Hasselt

11 & 12 augustus 2018

Zaterdag 11 augustus en zondag 12 augustus wordt Hasselt opnieuw de ontmoetingsplaats voor dansers en -muzikanten uit Europa, tijdens het Internationaal Folkloreweekend Hasselt! Dit jaar geen vierdaags folklorefestival zoals de afgelopen jaren, maar een tweedaags folkloreweekend. Wat kleiner en korter van opzet, maar daarom niet minder boeiend!

Zo verwelkomen De Boezeroenen twee heel mooie dansgroepen - uit Servië en Baskenland - die enkele dagen in gastgezinnen zullen verblijven.

Op zaterdagnamiddag 11 augustus trekken deze groepen naar het Hasseltse stadscentrum om al een voorproefje te geven van hun aanstekelijke folkloredans en –muziek tijdens enkele straatoptredens.

Zondag 12 augustus om 14u30 zijn zij te bewonderen op de festivalvoorstelling, op de speelplaats van de Stedelijke Basisschool in Kuringen. Naast optredens van de groepen uit Servië en Baskenland, is er die namiddag ook een gastoptreden van een folkloregroep uit Tsjechië. En, ook de eigen tiener- en kindergroepen van De Boezeroenen zetten natuurlijk hun beste beentje voor. Een namiddag boordevol dans en muziek dus, waarin tientallen jeugdige dansers en muzikanten uit Europa u zullen laten genieten van hun rijke danscultuur. En dat volledig gratis!

De organiserende volkskunstgroep De Boezeroenen nodigt u van harte uit om je te laten onderdompelen in een sfeer van dans, zang, muziek en internationale vriendschappen!

Download hier ons persbericht.