Hankeraportointia

Flippausta ja pienryhmätyöskentelyä

Hankkeen kantavana työmuotona oli käyttää kielikurssien opetuksessa flipped learning -menetelmää eli käänteistä opetusta.

Flippauksen ideologian mukaisesti kielikurssit rakentuivat ennakkotehtävistä ja kontaktisessioissa ennakkotehtäväteeman syventämisestä. Kaikki kurssimateriaalit ja tiedostot olivat sähköisesti saatavilla kurssien Moodle-alustoilla, jotka toimivat kurssien materiaalipankkeina, työskentelyn raamittajina ja tehtävien palautuspaikkana.

Ennakkotehtävät tuli tehdä ennen kutakin tapaamista. Ne saattoivat olla esimerkiksi videoita ja niihin liittyviä kysymyksiä, kirjallisia reflektointitehtäviä, jotka piti palauttaa määräaikaan mennessä, tai tekstejä ja niihin liittyviä sisältö- tai sanastotehtäviä.

Ennakkotehtävien pohjalta seuraavassa tapaamisessa siirryttiin suoraan aihepiiriä syventävään käsittelyyn. Tuntityöskentelyssä suosimme pari- ja pienryhmätyöskentelyä, jolloin opiskelijat pääsivät harjoittelemaan kielitaitoa suullisissa tilanteissa.

Tällä sivulla on hankkeeseen liittyviä videoita ja raportointia. Sekä englannin että ruotsin kurssin toteutuksesta löydät tarkempaa tietoa alempaa, kurssien "mainostaulujen" alta.

Haastattelut

Oikeustieteiden laitoksen professorin haastattelu

Hankkeen alussa (syyskuu 2018) haastattelimme oikeustieteiden laitoksen rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvasta aiheesta "Miksi kieliä kannattaa opiskella?"

Linkki: Miksi kieliä kannattaa opiskella?

Opiskelijahaastattelut

Integroiduille kielikursseille osallistui yhteensä 22 opiskelijaa (englanti 11, ruotsi 11), ja videoituun haastatteluun kurssien loputtua (huhtikuu 2019) osallistui 3 opiskelijaa.

Linkki: Opiskelijahaastattelut