loopsheidsbroekjes

Beste Loopsheidbroekje voor jouw hond

Hoe vaak heb je een loopsheidbroekje nodig? En hoe vaak worden teefjes loops?

De meeste honden hebben een zes maanden durende loopsheidscyclus, dus worden ze meestal tweemaal per jaar loops en dat duurt telkens een paar weken. Een honden loopsheidsbroekje is dus zeker nodig! Maar net als bij mensen kan de timing van de loopsheidcyclus van een hond behoorlijk variëren.

Sommige honden kunnen een loopsheidscyclus doormaken die maar een maand of vier duurt, terwijl andere honden maar één menstruatie per jaar krijgen. Typisch is dat kleine honden rassen een snellere loopsheidscycli doormaken, terwijl grote en reuzen honden rassen langer tussen elke cyclus gaan.

De timing van de eerste paar loopsheidscycli van een hond kan grillig zijn, maar de loopsheidscycli wordt meestal regelmatiger naarmate ze ouder worden. Maar zelfs de meest regelmatige loopse teef ter wereld kan een vreemd getimede loopsheidcyclus meemaken; dit is zelden het soort verschijnsel waar je jouw horloge op gelijk kan zetten!

Wanneer krijgen honden hun eerste loopsheidcyclus?

Honden bereiken hun geslachtsrijpheid meestal tussen de 6 en 24 maanden, afhankelijk van de honden ras, de gezondheid van de hond en individuele biologische factoren. Gewoonlijk komen kleinere honden eerder in hun eerste loopsheidscyclus dan grotere honden, maar er zijn uitzonderingen.

Als je dus naar een ongecastreerde jonge hond kijkt, dan zul je ergens rond de tijd dat ze 5 maanden oud wordt, willen beginnen met plannen om haar eerste loopsheid op te vangen doormiddel van een loopsheidbroekje. Het kan zijn dat ze pas enige tijd daarna haar eerste menstruatie krijgt, maar je wilt niet met lege handen staan, als ze begint. Je kan dus beter voor de zekerheid een loopsheidbroekje aandoen!

Hoe kun je zien wanneer de loopsheid van je hond op komst is?

Het is vaak lastig om te bepalen wanneer de loopsheid van een hond op het punt staat te beginnen. Vooral bij jonge honden, die nog geen consequent patroon moeten ontwikkelen. Vandaar dat ons advies is om altijd een loopsheidbroekje aan te doen bij je hond op het moment dat het bijna zover is.

Er zijn echter een paar dingen waar je op kunt letten, die je een hint kunnen geven dat de loopsheid van je hond op komst is.

Wees op je hoede voor de volgende tekenen:

Sommige honden beginnen algemene gedragsveranderingen te vertonen in de dagen of weken die voorafgaan aan hun loopsheidscyclus. Dit is weliswaar een buitengewoon vaag soort ding om op te letten, maar sommige honden zullen zich wat vreemder gedragen voor hun menstruatie begint. Sommige honden kunnen wat territorialer worden of meer op hun hoede zijn, terwijl andere misschien niet meer zo gehoorzaam zijn, als gewoonlijk. Je krijgt dus genoeg informatie om een idee te krijgen of je hond loops gaat worden en je dus een loopsheidbroekje nodig moet hebben.

Tenslotte is het belangrijk op te merken dat de kleur en de consistentie van de afscheiding die tijdens de loopsheidcyclus van een hond wordt geproduceerd, in de loop van de tijd verandert. Bij sommige honden kan de afscheiding eerst opvallend helder zijn, voordat het verandert in het typische rode en ondoorzichtige afscheiding die we bij een loopse hond verwachten.

Als je dus enige vorm van afscheiding opmerkt, moet dat een signaal zijn om de situatie goed in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat je een loopsheidbroekje bij de hand hebt.

Wat is een noodoplossing voor een loopsheidbroekje?

Baasjes kunnen echter overvallen worden door de eerste loopsheid van hun hond, wat tot een hele vervelende situatie kan leiden. Gelukkig zijn er enkele doe-het-zelf loopsheidbroekje oplossingen die een beetje kunnen helpen, terwijl je wacht tot de menstruatiebroekjes van je hond er zijn. Het is geen ideale oplossing, maar het kan best helpen voor een dag of twee.

Hier is een snelle en eenvoudige oplossing die je ASAP in elkaar kunt flansen om op deze manier je eigen loopsheidbroekje te maken:

Nogmaals, dit zal niet 100% effectief zijn en het zal zeker een uitdaging worden om dit meerdere keren per dag aan te doen en af te doen. Maar, het zal je hond helpen als je hond loops is. Het helpt je een dag of twee door te komen tot je een echte loopsheidbroekje in je handen kunt krijgen.

Laatste tip over een loopsheidbroekje

Je kunt ook overwegen wat extra honden autostoelhoezen en bankhoezen aan te schaffen als je weet dat de menstruatie van je hond nadert – zo kun je mogelijke schade aan je meubels en voertuig beperken!

Einde van dit artikel over het loopsheidbroekje

Heb je ooit te maken gehad met een hond die loops was? Hoe ging je te werk? Had je een loopsheidbroekje voor je hond gekocht? Hoe pakten dat uit?

Laat ons weten wat je ervaringen zijn (ook over handige doe-het-zelf loopsheidbroekje oplossingen die je ontwikkelde) in de reacties hieronder!

Op zoek naar andere verzorgingsproducten voor je hond? Bekijk dan ook deze artikelen over: hondenshampoo, hondenconditioner en een hondentandenborstel.

Wil je een leuke foto afsluiting op onze Loopsheidbroekje artikel?

Dit zijn de foto’s die we hebben gebruikt voor het schrijven van het loopsheid broekje artikel!

Kijk ook zeker naar onze andere hondenblog artikelen: