Projecten

Historisch Heeten.

Historisch Heeten is actief en richt zich specifiek op het onderzoek en het vastleggen van de geschiedenis van Heeten; zij presenteert zich in Stevenskamp te Heeten. Hier bevindt zich ook het documentatiecentrum met uitgebreide informatie over het dorp.

Belangrijk aandachtsgebied is het achterhalen en vastleggen van de geschiedenis van de boerderijen in Heeten.


Boerderijen in de voormalige marke Heeten.

Enige jaren geleden is vanuit de Historische Vereniging Raalte en Omstreken Historisch Heeten van start gegaan met als doel het verrichten van onderzoek naar de historie van boerderijen in de voormalige marke Heeten. De gegevens van de oude erven en katersteden, geïllustreerd met fotomateriaal, zullen t.z.t. in boekvorm verschijnen.


Project 1945 - 1970

Bedrijvenonderzoek vanaf 1945 tot 1970

In navolging van het boerderijonderzoek in Heeten gaat Historisch Heeten onderzoek doen naar de historie van bedrijven die in de periode 1945 tot 1970 in Heeten actief waren. Als bedrijven niet meer bestaan wordt een afspraak gemaakt voor huisbezoek bij familieleden die over de benodigde informatie beschikken. Aangezien over deze periode meer dan 100 bedrijven in Heeten actief waren (of nog zijn) gaat hier erg veel tijd in zitten. Aan dit onderzoek werken momenteel Herman Zennipman, Henri Bosman, Frank Brinkhof en Harry Nikamp. Aangezien we met 2 personen naar een bedrijf gaan kunnen we nog wel uitbreiding van onze onderzoekploeg gebruiken. Mochten er mensen zijn die hier ook interesse in hebben, laat het een van ons weten.


De geschiedenis van het onderwijs.