Historiefidusen
- historie må godt være sjovt

Opgaver og forløb til din historieundervisning.

 Lærer, pædagogisk konsulent, museumsfan, kort sagt: Historiefidus

Velkommen til Historiefidusen.dk

NYESTE NYT:  Jeg er blevet blogger! Det er åbenbart det de unge og Folkeskolen  vil have... Hvad alt dette skal betyde kan du læse meget mere om på Mere om Historiefidusen.   

NÆSTEN NYT: Alle lærere kender det. Vikartimen! Hvad skal man lige hive fat i? Det kunne være aktiviteten "Hvem er det?". Her skal eleverne gætte 12 vidt forskellige historiske personligheder, bl.a. også nulevende personer som bl.a.  Greta Thunberg. Se meget mere på Vikartimen, hvor du også kan blive klogere på hvilken amerikansk præsident der havde en birolle i filmen "Alene hjemme 2".

HVEM ER HISTORIEFIDUSEN? Jeg hedder Lars A. Haakonsen. Tilbage i starten af dette årtusind blev jeg uddannet lærer fra Hjørring Seminarium. Historiefaget blev min skæbne og jeg har efterhånden undervist på alle klassetrin, ligesom jeg i 2014 deltog i udarbejdelsen af Fælles Mål for faget. I dag underviser jeg på Sindal Skole og arbejder som pædagogisk konsulent på Center for Undervisning i Hjørring.  

Jeg har lavet historiefidusen.dk for at inspirere både den erfarne historielærer og staklen der endnu ikke har set lyset i dette fag. Alle opgaver og forløb er afprøvet på elever.  

Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Siden er under opbygning og ligesom historien bliver den aldrig færdig. Der vil komme nye opgaver løbende, men! Følg Historiefidusen på Facebook - https://www.facebook.com/historiefidusen - så får du nemlig besked om nyheder og nyt materialer her på siden.

Hvad du ønsker skal du få... Er der et kanonpunkt du synes mangler krudt, et emne du synes kunne være sjovt at arbejde med, en vikartime der skal dækkes eller noget helt fjerde? Send en mail til: historiefidusen@gmail.com også ser vi om dine ønsker bliver opfyldt.

Siden er sidst opdateret  tirsdag d. 23. maj 2023.