Historiefidusen

Opgaver og forløb til din historieundervisning
- historie må godt være sjovt. 

Lærer, pædagogisk konsulent, forfatter, museumsfan, kort sagt: Historiefidus.   

Velkommen til Historiefidusen.dk

NYESTE NYT: Jeg er simpelthen SÅ glad! Jeg har netop fået at vide, at mit kursus "Historie må godt være sjovt" bliver gennemført! I skrevne stund har hele 10 (ti) kursister tilmeldt sig, så står du og mangler et to-dags historiekursus før efterårsferien er der også plads til dig og din kollega. Du kan læse meget mere og/eller tilmelde dig på Mere om Historiefidusen. Jeg håber vi ses i Balle 🥳.   

NÆSTEN NYT: Om det er fordi jeg er vendelbo tør jeg ikke sige, men Skipper Clement har altid været en af mine historiske helte. Han er en del af elevhæftet om kanonpunktet Reformationen. Fortællingen starter i nutiden, hvor en massegrav er kommet til syne i Aalborg! Dette makabre fund kan spores tilbage til stormen på byen i 1534. Heldigvis er der også en lærervejledning, ligesom elevteksten kan oplæses vha. QR-koden på forsiden

HVEM ER HISTORIEFIDUSEN? Jeg hedder Lars A. Haakonsen. Tilbage i starten af dette årtusind blev jeg uddannet lærer fra Hjørring Seminarium. Historiefaget blev min skæbne og jeg har efterhånden undervist på alle klassetrin, ligesom jeg i 2014 deltog i udarbejdelsen af Fælles Mål for faget. I dag underviser jeg på Sindal Skole og arbejder som pædagogisk konsulent på Center for Undervisning i Hjørring.  

Jeg har lavet historiefidusen.dk for at inspirere både den erfarne historielærer og staklen der endnu ikke har set lyset i dette fag. Alle opgaver og forløb er afprøvet på elever.  

Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Siden er under opbygning og ligesom historien bliver den aldrig færdig. Der vil komme nye opgaver løbende, men! Følg Historiefidusen på Facebook - https://www.facebook.com/historiefidusen - så får du nemlig besked om nyheder og nyt materialer her på siden.

Hvad du ønsker skal du få... Er der et kanonpunkt du synes mangler krudt, et emne du synes kunne være sjovt at arbejde med, en vikartime der skal dækkes eller noget helt fjerde? Send en mail til: historiefidusen@gmail.com også ser vi om dine ønsker bliver opfyldt.

Siden er sidst opdateret  lørdag d. 23. september 2023.