Historiefidusen

Opgaver og forløb til din historieundervisning
- historie må godt være sjovt. 

  Så er der ferie! Vi ses igen til august. 

Velkommen til Historiefidusen.dk

NYESTE NYT:  Badetøjet har erstattet arbejdstøjet. Sommerferien  er begyndt. Derfor holder siden lukket den næste måneds tid, men når vi rammer august vil der være nye opgaver, årsplaner og opdaterede materialer til din historieundervisning.  Rigtig  god sommerferie.

NÆSTEN NYT:  Danmark i NATO i 75 år. Det er titlen på en udgivelse jeg sammen med fremfor.dk har lavet for foreningen Folk & Sikkerhed. I al beskedenhed er det blevet rigtig godt! Det er tiltænkt historie- og samfundsfagsundervisningen i udskoling. Det kan både bruges i forbindelse med arbejdet omkring kanonpunkterne Murens fald og ikke mindst 11. september 2001. Der er både udførlig lærervejledninger og en Kahoot, så det er bare med at få downloadet materialet, også er du klar til kamp... 


HVEM ER HISTORIEFIDUSEN? Jeg hedder Lars A. Haakonsen. Tilbage i starten af dette årtusind blev jeg uddannet lærer fra Hjørring Seminarium. Historiefaget blev min skæbne og jeg har efterhånden undervist på alle klassetrin, ligesom jeg i 2014 deltog i udarbejdelsen af Fælles Mål for faget. I dag underviser jeg på Sindal Skole og arbejder som pædagogisk konsulent på Center for Undervisning i Hjørring.  

Jeg har lavet historiefidusen.dk for at inspirere både den erfarne historielærer og staklen der endnu ikke har set lyset i dette fag. Alle opgaver og forløb er afprøvet på elever.  

Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Siden er under opbygning og ligesom historien bliver den aldrig færdig. Der vil komme nye opgaver løbende, men! Følg Historiefidusen på Facebook - https://www.facebook.com/historiefidusen - så får du nemlig besked om nyheder og nyt materialer her på siden.

Hvad du ønsker skal du få... Er der et kanonpunkt du synes mangler krudt, et emne du synes kunne være sjovt at arbejde med, en vikartime der skal dækkes eller noget helt fjerde? Send en mail til: historiefidusen@gmail.com også ser vi om dine ønsker bliver opfyldt.

Siden er sidst opdateret  søndag d. 30. juni 2024.