Historiefidusen
- historie må godt være sjovt

Opgaver og forløb til din historieundervisning.

 Lærer, pædagogisk konsulent, museumsfan, kort sagt: Historiefidus

Velkommen til Historiefidusen.dk

NYESTE NYT:  Jeg kan ikke udelukke, at jeg har haft elever, som ikke helt forstod hvorfor historiefaget var skolens vigtigste fag. For at besvare dette spørgsmål er lavet undersiden Historiebrug. Her findes bl.a. det nyeste forløb til 8.-9. klasse omkring, hvordan en svensk vikingprinsesse i dag bruges i kampen om Ukraine. Se meget mere om Ingegerd Olufsdatter og hvordan historie kan bruges i krig på Historiebrug.   

NÆSTEN NYT: Den 14. januar kan Hendes Majestæt Dronning Margrethe II fejre sit regentår nr. 51! Dette bliver næppe fejret på samme måde som sidste år, men. Derfor skal man da ikke syndes for et royalt vendespil! Se mere om vendespillet under Gode spil

HVEM ER HISTORIEFIDUSEN? Jeg hedder Lars A. Haakonsen. Tilbage i starten af dette årtusind blev jeg uddannet lærer fra Hjørring Seminarium. Historiefaget blev min skæbne og jeg har efterhånden undervist på alle klassetrin, ligesom jeg i 2014 deltog i udarbejdelsen af Fælles Mål for faget. I dag underviser jeg på Sindal Skole og arbejder som pædagogisk konsulent på Center for Undervisning i Hjørring.  

Jeg har lavet historiefidusen.dk for at inspirere både den erfarne historielærer og staklen der endnu ikke har set lyset i dette fag. Alle opgaver og forløb er afprøvet på elever.  

Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Siden er under opbygning og ligesom historien bliver den aldrig færdig. Der vil komme nye opgaver løbende, men! Følg Historiefidusen på Facebook - https://www.facebook.com/historiefidusen - så får du nemlig besked om nyheder og nyt materialer her på siden.

Hvad du ønsker skal du få... Er der et kanonpunkt du synes mangler krudt, et emne du synes kunne være sjovt at arbejde med, en vikartime der skal dækkes eller noget helt fjerde? Send en mail til: historiefidusen@gmail.com også ser vi om dine ønsker bliver opfyldt.

Siden er sidst opdateret  torsdag d. 2. februar 2023.