Nieuws


Opruimactie suggestiebieren

Omdat we ons stilaan klaar maken voor onze nieuwe suggestiekaart en dus wat plaats moeten maken in onze frigo's, kan je op 3 en 4 oktober komen genieten van een leuke opruimactie. Bij aankoop van twee suggestiebieren krijg je er een derde helemaal gratis! Uiteraard zolang de voorraad nog strekt, dus wees er snel bij. We zijn open op zaterdag van 14 tot 01.00 uur en (uitzonderlijk) ook op zondag 4 oktober van 14 tot 20 uur.

Het Maanlicht open op zondag 4 oktober

Op zondag 4 oktober, Koopzondag in Mechelen, is Het Maanlicht uitzonderlijk open en dit van 14 tot 20 uur. Bovendien kan je het ganse weekend (3 en 4 oktober) genieten van een leuke actie (zie hierboven).

Heropening op vrijdag 7 augustus!

Recent ontvingen we de langverwachte toelating van het stadsbestuur voor uitbreiding van ons terras, wat betekent dat de tijd rijp is voor heropening. Vanaf vrijdag 7 augustus 2020, meteen de Internationale Dag van het Bier, kunt u weer bij ons terecht en dit vanaf 16 uur.

Meer informatie over onze Coronaregels, openingsuren en reserveringsmogelijkheden vind je binnenkort op de deze pagina. Hou het intussen veilig, volg de regels en blijf gezond!

Foto (c) David Legrève / HLN

Gesloten wegens Corona!

Zoals je vernam via de media werd op 3 juni door de Nationale Veiligheidsraad beslist dat de horeca na de globale lockdown die startte op 14 maart, op 8 juni weer zou mogen openen. Aan deze heropening werd echter een uitgebreide lijst voorwaarden en richtlijnen gekoppeld die in onze zaak helaas amper of niet realiseerbaar zijn. Omdat we absolute voorrang willen geven aan onze en vooral jouw gezondheid blijft Het Maanlicht daarom tot nader order gesloten en dit in afwachting van een (hopelijk snelle) verdere versoepeling.

Lees hier het artikel van HLN.be.

Voor meer info over de nationale crisismaatregelen kan je nog steeds terecht op www.info-coronavirus.be.

Info over de richtlijnen voor de horeca kan je hier raadplegen.

Hou het allemaal veilig en blijf gezond!

Steun ons: koop nu een cadeaubon!

24/03/2020 - Door het Coronavirus is onze zaak voor onbepaalde tijd gesloten. Zeker voor een beginnende zaak als de onze een moeilijke periode om te doorworstelen! Je kan ons echter steunen om hier zonder kleerscheuren door te komen door nu alvast een cadeaubon aan te kopen voor wanneer we terug open mogen. De bonnen zijn vanaf nu te koop via het online platform van Dinnergift.be. Je kan al een bon aankopen vanaf 10 euro en elke bon is een jaar geldig vanaf aankoop. Ideaal dus ook als je op zoek bent naar een cadeau voor een jarige of voor een andere feestelijke gelegenheid. Klik hier om naar de bestelpagina te gaan. Alvast bedankt en tot ziens in 't Maanlicht!


Met dank aan Dinnergift om dit technisch mogelijk te maken.

Eerste huisbier Het Maanlicht beschikbaar

18/11/2019 - Waar een gesprek aan de toog niet al toe leiden kan… Als biercafé spraken we de wens uit om ooit eens te kunnen uitpakken met een nieuw en ‘eigen’ biertje, iets wat zou kunnen gelden als huisbier. Vriend en klant des huizes Marc De Laet, al enkele jaren gepassioneerd hobbybrouwer, sprong op de kar en enkele maanden na de eerste proefbrouwsels is het eerste bier van de nieuwe Mechelse bierfirma Misty Moon een feit! Clair de Lune – Frans voor maanlicht – is een smokey tripel (7,5%) die fruitigheid op evenwichtige wijze combineert met de warmte van geturfde tarwe- en gerstenmout. Een nieuwe parel aan de Mechelse bierkroon, in primeur te proeven in ons café en meteen ons eerste huisbier! Meer info over de nieuwe Brouwerij Misty Moon vind je op haar Facebookpagina. Een artikel over het ontstaan van het nieuwe bier, vind je hier.

Proef onze selectie winterbieren!

17/11/19 - Elk seizoen zijn gepast bier en dus pakken we voor de komende winterperiode uit met een nieuw lijstje suggestiebieren. Maar liefst vijftien bieren kunnen we jullie aanbieden. Zowel de klassieke donkere bieren als blonde en amberbieren komen aan bod. Voor elk wat wils dus! Vanaf nu tot eind dit jaar verkrijgbaar of tot zolang de voorraad strekt!

Eerste Winterbierenweekend een groot succes!

17/11/2019 - De voorstelling van twee splinternieuwe brouwsels, waaronder ons eerste huisbier en het nieuwe winterbier Plaisir d'Hiver van de bierfirma La Flamme uit Kapelle-op-den-Bos, plus een nieuw lijstje van maar liefst vijftien nieuwe biersuggesties voor de winter- en kerstperiode, daarrond draaide ons eerste 'Winterbierenweekend'. Het volk kwam massaal proeven, de sfeer was goed en de biertjes werden met smaak geproefd en goedgekeurd. Dank aan iedereen die er was, en voor wie er niét geraakte: de nieuwe suggestiebieren zijn nog tot eind dit jaar te proeven. Welkom!

Bekijk hier een fotoalbum van de tweedaagse.

Nieuwe biersuggesties!

26/07/2019 - Nu de zomerse temperaturen recordhoogtes halen, steekt Het Maanlicht nog een tandje bij om haar hoofdmissie - de dorstigen laven - waar te maken. Bovenop ons al brede gamma voegen we zoals onze trouwe fans weten af en toe een aantal suggesties toe en zo hebben we er weer twee voor jullie in petto...

Floral Dodoens (7°) verwijst zoals de naam doet vermoeden naar onze beroemde Mechelse plantkundige Rembert Dodoens. Zich baserend op diens geschriften, creëerde bierfirma Viridis Bracino uit Haacht samen met Brasserie du Renard uit Pécrot een blond bier met bloesems van drie door Dodoens beschreven planten: vlier, moerasspirea en hop. De combinatie zorgt voor een karaktervolle bitterheid die de proever meeneemt naar een atmosfeer van woeste bebloemde heiden op een zonnige zomerdag. Ideaal voor de tijd van het jaar dus!

PoppoLou (6°) neemt je van de zomerse heide mee naar onze Belgische kust. Het blonde huisbier van het Oostendse biercafé Manuscript, gebrouwen door brouwerij Anders uit Halen, is een lichte doordrinker met zachte bitterheid, beperkte fruitigheid én een verrassende ziltige toets in de afdronk. Te proeven in Het Maanlicht, zolang de voorraad strekt!

Het Maanlicht open op 21 juli!

16/07/2019 - Op zondag 21 juli zal Het Maanlicht uitzonderlijk geopend zijn van 14 tot 20 uur. Iedereen welkom... en omdat het dan Nationale Feestdag is, krijgen alle klanten met de voornaam Filip/Philippe of Mathilde op vertoon van hun identiteitskaart een gratis Belgisch biertje naar keuze aangeboden! Zegt het voort en vooral: kom zeker mee klinken op het vaderland!

Nieuw op onze kaart: Limburgse Witte

15/07/2019 - Goed nieuws voor de liefhebbers van witbier! Sinds kort hebben we onze kaart aangevuld met de bekroonde 'Limburgse Witte' van Brouwerij Cornelissen uit Oppitter. Dit zeer speciale bleekblonde bier (5%) biedt een veelzijdige smaakervaring met toetsen van citroen, munt, marsepein en koriander. In 2018 behaalde het goud op de World Beer Awards. Vanaf nu is het te proeven in Het Maanlicht, samen met de bijzonder verfrissende versies met citroen en framboos (rosé) (slechts 2,3%).

Proef onze nieuwe zomerbieren!

01/07/2019 - Warme zomerdagen vragen om frisse biertjes. Wij zorgen er voor, om te beginnen met twee heerlijke brouwsels van bierfirma La Flamme uit Kapelle-op-den-Bos: Allumeuse Blonde, een licht hoppig bier (6°) en Bière de Guerre, een iets stevigere zomertripel (8°) boordevol tarwe en met lichte citrustoets. De komende weken hebben we nog heel wat nieuwigheden in petto. Kom zeker langs om ze te ontdekken!

Paasverlof 2019

18/04/2019 - Na een (heel) drukke openingsmaand nemen we even de tijd om uit te blazen en (uiteraard) paaseitjes te gaan rapen. Van zondag 21 tot en met woensdag 24 april is Het Maanlicht dan ook gesloten. Op donderdag 25 april vanaf 12 uur heten we jullie weer hartelijk welkom! Intussen aan iedereen vrolijke en zonnige Paasdagen gewenst!

Bieren van de maand april beschikbaar!

01/04/2019 - Omdat een mens al eens van afwisseling houdt, serveren we u in Het Maanlicht naast ons vaste aanbod af en toe graag ook eens iets nieuws, zoals bijvoorbeeld onze maandelijkse suggestiebieren. Voor april kozen we drie bieren van Brasserie Lion in Waterloo: de Lion Blond, Lion White en Lion IPA, telkens gebotteld in een uniek aluminium flesje. Komt dat zien en vooral: komt dat proeven!

Kunst in Het Maanlicht

30/03/2019 - Kan kunst de wereld redden? We kunnen maar proberen: voortaan staat een klein maar fijn stukje van ons café ter beschikking van Mechelse artiesten, te beginnen met Willy Van Eeckhout en zijn kleurrijke werk 'Ik blaf als een hond!', geïnspireerd op een brief van Rik Wouters. Ook interesse? Contacteer ons of kom gewoon langs!

Het Maanlicht op Opsinjoor!

28/03/2019 - Heb je het al gehoord? Niet alleen kan je in café Het Maanlicht genieten van de vele oldies op huiszender Radio Opsinjoor, we hebben er nu zelf ook een heuse reclamespot lopen! Op zondag 31 maart mag onze patron Kevin er in het praatprogramma Mechelse Pèper bovendien een klappeke gaan doen over de Battelbrug, de Mechelse reuzen en uiteraard ook Het Maanlicht. Stem af op 106.6 om te luisteren of klik hier voor een voorsmaakje.

Eerste suggestiebier op komst!

27/03/2019 - Vanaf 1 april (géén grap) is ons eerste suggestiebier beschikbaar, in drie variëteiten nog wel! En hoewel deze worden geproduceerd in Wallonië is er een interessante Mechelse link. Rarara, wie kan hem raden? Binnenkort kan je het komen ontdekken - en proeven, uiteraard - in Het Maanlicht!

Openingsweekend 15, 16 en 17 maart

13/03/2019 - Na een maandenlange voorbereiding en enkele keren (noodgedwongen) uitstellen, is het op 15 maart eindelijk zover: het nieuwe Mechelse retrocafé Het Maanlicht opent dan voor het eerst officieel de deuren. We zijn open op vrijdag van 20 uur en op 16 en 17 maart vanaf 9 uur, telkens tot rond middernacht. Omdat we ook nog een beetje onze draai moeten vinden bieden we tijdens dit weekend wel niet onze volledige kaart, maar een ingekorte versie. Kom langs, kom de sfeer opsnuiven en onze bieren en proevertjes uitproberen én geniet bovendien van vriendenprijzen: 10 procent korting op uw eindafrekening!