Ons aanbod

Fier op ons Mechels bier...

Als Mechel-o-manen zoeken wij van café Het Maanlicht het graag lokaal, in onze eigen mooie stad. In de eerste plaats voor wat onze bieren betreft. Met fierheid stellen we u dan ook ons uitgebreide gamma bieren voor van Brouwerij Het Anker, een van de oudste en meest bekroonde brouwerijen van het land. Kom proeven van onze Gouden Carolus en Maneblusser van 't vat, van een karaktervolle Hopsinjoor of Ambrio of een fruitige Boscoli. Mag het nog feestelijker? Trakteer uzelf (en uw maten) dan op een Whisky Infused of op een van onze andere (seizoens)bieren van Mechelse bodem. Liever alcoholvrij? Proef dan zeker eens onze heerlijke Mechelse limonades van POMO.

Uitgebreid aanbod

Dat België hét bierland bij uitstek is, weet iedereen. In Het Maanlicht koesteren we dit erfgoed met een uitgekiende selectie van Belgische kwaliteitsbieren, vast verkrijgbaar of volgens het seizoen. Altijd iets nieuws te ontdekken dus. Voor wie graag afwisselt hebben we ook enkele goeie wijnen en spirits in huis en uiteraard ook het gebruikelijke aanbod van frisdranken en warme dranken.

Foto (c) GVA/Dirk Vertommen

PAX Pils: kwaliteit sinds 1937

Wordt voor de pils in de meeste café's gegrepen naar de grote commerciële merken, wij van Het Maanlicht kozen resoluut voor PAX Pils van brouwerij Cornelissen uit Oppitter, een knisperig fris pintje 'zoals vroeger' - in dit geval sinds 1937. De legendarische biergoeroe Michael Jackson was er lyrisch over en herkende in dit bier de 'echte traditie van smaak en procedé'. Op de World Beer Awards was het al goed voor gouden en zilveren onderscheidingen. En nu is het dus ook permanent (en exclusief voor de provincie Antwerpen) te proeven in Het Maanlicht!

Proef onze huisbieren!

Waar een gesprek aan de toog niet al toe leiden kan… Als biercafé spraken we de wens uit om ooit eens te kunnen uitpakken met een nieuw en ‘eigen’ biertje, iets wat zou kunnen gelden als huisbier. Vriend en klant des huizes Marc De Laet, al enkele jaren gepassioneerd hobbybrouwer, sprong op de kar en creëerde met zijn nieuwe Mechelse bierfirma Misty Moon niet één maar twee huisbieren: Clair de Lune en Dark Moon, respectievelijk een smokey en een donkere tripel. Het proeven meer dan waard!

Veu mau ne 'Kaffe van de beus'!

In Het Maanlicht serveren we u niet één maar twee koffies! Naast de kwaliteitskoffie van het in 1935 opgerichte Belgische traditiemerk Java, serveren we u met gepaste trots onze heerlijke 'kaffe van de beus'. Niet gezet met de machine, maar zoals in grootmoeders tijd met de hand voor u opgegoten in prachtige filtertassen van hét oermerk Bialetti: een belevenis op zich!

Voor de honger

Bij een goed glas krijgt een mens al eens een hongertje. Om dat te stillen serveren we u stevige boterhammen en eenvoudige maar verzorgde knabbels en in het weekend taart, telkens zolang de voorraad strekt. Op aanvraag kunnen voor groepen ook broodjes, soep en dergelijke meer worden voorzien.