ClimatChange

Klimaatmars & Klimaatstaking in Nederland, maar wat verandert het? >>

Het is in de wereld duidelijk dat we iets moeten doen aan het milieu. de uitstoot van het CO2 en de vele fijnstof deeltjes.

Stikstof, maar ook diverse andere gassen in hoge hoeveelheden zijn het gevaar voor onze gezondheid en dus onze toekomst.

Wat kunnen we doen aan de huidige vervuilers? Wie hebben er impact op de besluiten? Welke veranderingen zijn er nodig?

Op 27 September was het druk in Den Haag, meer dan 30.000 demonstranten bezochten de stad om een rondje door de stad te wandelen met spandoeken of borden met teksten erop waarop staat dat het niet langer zo door kan gaan.

De overheid moet nu iets doen en het is nodig dat het verandert.

Maar wat moet er gebeuren om met een mensen massa zo veel uitingen te doen richting de overheid zodat er ook werkelijk naar geluisterd gaat worden en er veranderingen mogelijk worden gemaakt.

Andere auto's (electrische en CO2 neutraal rijden) het delen van vervoersmiddelen, maar ook een uitbreiding van het openbaar vervoer, meer sporen, meer treinen en goedkopere tickets voor bussen en treinen. Meer belasting op het vliegen en de vervuiling van het vliegen hoger belasten, zodat er meer bomen kunnen worden geplant voor een mogelijke compensatie.

Het gaat veel verder dan een eisen lijstje. Organsaties zoals Milieudefensie, Greenpeace maar ook de beweging Extinction Rebellion trainen de jongeren en ouderen die tijd maken voor wat vrijwilligerswerk om tot Non-Violent Direct Action Activisten die precies leren wat het is om burgerongehoorzaamheid in te gaan zetten op 7 Oktober tijdens de bezetting van het Museumplein in Amsterdam en de belasting op Schiphol met diverse acties. Want het kan niet zo door gaan en meer vliegen is geen optie.

What do we want? Climat Justice, When do we want it? Now - en vele andere zinnen worden herhaald en hoorbaar gezongen of geschreeuwd op straat zodat de burgers meer en meer met elkaar een eenheid kunnen vormen richting de beleidsmakers en de handhavers op straat.