Biografija

Bojana Todorović, diplomirani Geštalt psihoterapeut i psiholog, završila je Master studije na Odeljenju za psihologiju Univerziteta u Beogradu a poseduje i Master diplomu iz psihoterapije Geštalt Instituta na Malti. Uspešno je završila poslediplomske studije Geštalt pristup u radu sa Organizacijama. Član je EAGT (European Association for Gestalt Therapy) i SUGT (Srpsko Udruženje za Geštalt Psihoterapiju). Trenutno je na Doktorskim studijama psihoterapije u okviru Geštalt Instituta na Malti. U edukaciji je za budućeg učitelja škole Geštalt Studio Beograd koju vodi Lidija Pecotić.

Osim iskustva u psihoterapijskom radu poseduje i višegodišnje iskustvo rada u korporativnom sektoru, kao konsultant i stručnjak za razvoj zaposlenih. Kako bi znanja iz psihologije uspešno primenjivala i u biznis okruženju završila je Executive MBA studije na Univerzitetu Sheffield (UK).

Tokom proteklih godina uspešno je radila sa ljudima iz različitih okruženja, različitih uzrasta. Povremeno je angažovana kao konsultant i saradnik u oblasti razvoja zaposlenih. U Istraživačkoj stanici Petnica kao stručni saradnik na seminaru Psihologije stekla je puno iskustva u radu sa mladima. Trenutno je saradnik nekoliko omladinskih organizacija.

U privatnoj praksi radi sa individualnim klijentima kao i sa parovima. Svoju psihoterapijsku praksu stalno usavršava kroz edukaciju, čitanje, superviziju i kontakt sa drugim kolegama iz struke.

Majka je troje dece i u slobodno vreme uživa u sviranju bubnjeva.

„Svako od nas poseduje snagu i kapacitet da se suoči sa izazovima na svom životnom putu. Smatram da nam je nekada potrebna pomoć da ove snage prepoznamo. Verujem da nam u tome može pomoći rad na sebi kao jedan od najboljih načina da ojačamo ove kapacitete. Odvojiti vreme za istraživanje i rad na sebi danas je privilegija. Lično, mislim da je to jedno od najdragocenijih iskustava koja svom biću možemo da priuštimo.

Kao terapeut nastojim da svojim klijentima pružim mesto u kome će se osećati sigurno i podržano da zajedno sa mnom istražuju svoje mogućnosti za rast i razvoj“.

Bojana Todorović