Duna-Pilis-Gerecse

Vidékfejlesztési Egyesület


HÍREK, AKTUALITÁSOK, ÉRDEKESSÉGEK, ESEMÉNYEK, HASZNOS INFORMÁCIÓK

Kérjük Tisztelt Ügyfeleinket, hogy amennyiben telefonon nem érnek el bennünket, akkor elektronikus úton keressék munkaszervezeti irodánkat a dunapgve@gmail.com email címen, hogy felvehessük Önökkel a kapcsolatot!

Meghívó

Feltöltve 2020.09.10.

ÖKOTURISZTIKAI FEJLESZTÉSEK A GERECSE NATÚRPARKBAN

Feltöltve 2020.09.09.

Projekt rövid összefoglalója: A közös, együttműködésen alapuló ökoturisztikai fejlesztések valamennyi konzorciumi partner célkitűzéseiben szerepelnek. A közös gondolkodás 5 éve kezdődött, azóta több projekt vagy esemény vagy konferencia szolgálja a Gerecse Natúrpark, mint térség fejlődését. Jelen projektben a partnerek által vállalt feladatok és tevékenységek összehangolják a natúrparkban még szükséges fejlesztéseket. Célunk az, hogy nagyobb ismertséget szerezzünk országos és nemzetközi szinten is a Gerecse Natúrparknak.

A fejlesztés részletes szakmai tartalmának bemutatása

Által-ér Szövetség: 4 db mobil információs tábla készíttetését fogja elvégezni a projekt során. Az információs bannerek három oldalú táblát jelentenek. A natúrparkok négy alappillére mentén kerülnek kidolgozásra a táblákra kerülő tematikák, melyeket a térségben megépült, vagy még megépülésre váró látogatóközpontokban, erdei iskolákban, vagy rendezvényeken is ki lehet helyezni.

Duna-Gerecse Nonprofit Kft.: térségi tematikus térkép elkészíttetése. A térkép bemutatja Komárom-Esztergom megye legfontosabb ökoturisztikai helyszíneit, látnivalóit magyar és angol nyelven. 5000 példányban, A2 méretben készülő térkép elérhető lesz a partnerek irodáiban és a partnerek által szervezett rendezvényeken. Ezen kívül elkészül a Gerecse

Natúrpark értékeinek okostelefonos bemutatása, Kiemelt szerepet kapnak a natúrpark értékei, települései, eseményei fotókkal, gömbpanorámás megjelenésekkel magyar és angol narrációval. A megjelenés kiegészül 4 db interaktív játékkal is.

Duna-Pilis-Gerecse Vidékfejlesztési Egyesület: zárórendezvény lebonyolítása . A rendezvényen kerül bemutatásra a natúrpark térség kiemelt ökoturisztikai célpontjait bemutató mobil applikáció is. Ehhez kapcsolódik egy kisebb vásár, amely a natúrpark termékeket és szolgáltatásokat hivatott bemutatni. 15 termelő, kézműves és szolgáltató részére tudunk helyet biztosítani a kis faházakban. A rendezvény alkalmas arra, hogy nagyobb ismeretséget szerezzen a Gerecse Natúrpark, mint térség, valamint az itt található termékek és szolgáltatások számára.

Vértes-Gerecse Vidékfejlesztési Közösség: az együttműködés eredményeképpen a Gerecse Natúrpark településeit, valamint az azt kibővítő LEADER térségek településeit bemutató - a korábbi adatgyűjtéseken alapuló - frissített Turisztikai kalauz készül el 10 000 példányban. A kiadvány spirálos formátumban, A5 méretben készül, valamennyi partner részesül belőle. A projekt menedzsment tevékenységek elvégzéséért is a Vértes-Gerecse Közösség felel.

Meghívó

Feltöltve 2020.08.23.

Meghívó

Feltöltve 2020.08.21.

Meghívó

Feltöltve 2020.08.19.

Fontos felhívás nyertes pályázók számára

Feltöltve 2020.08.18.

Tisztelt Ügyfeleink!

Nyomatékosan felhívjuk figyelmüket az alábbi elvárásokra.


A Felhívás 3.4.1.3. Egyéb elvárások pontja értelmében

a) A projekt keretében megtartásra kerülő, bárki számára látogatható rendezvényről (pl. falunap, sportrendezvény) a HACS-ot a rendezvény előtt minimum 14 nappal írásban tájékoztatni szükséges a meghívó és program megküldésével annak érdekében, hogy a HACS a honlapján az eseményt közzétehesse.

b) A projekt záró kifizetési kérelmével egy időben a projekt eredményeiről egy db, egy oldalas A/4 méretű szakmai záró beszámoló és legalább 5 db fotó a HACS számára a dunapgve@gmail.com e-mail címre benyújtandó annak érdekében, hogy azt a HACS saját honlapján közzétehesse.

A Kifizetési Kérelem benyújtásakor ez ellenőrzési szempont.

Kérjük Önöket, ne felejtsenek el a kötelező tájékoztatásnak eleget tenni!

Meghívó

Feltöltve 2020.08.10.

További részletek ide kattintva elérhetőek.

A 2008 júniusában, Prágában tartott Európa lelkiismerete és a kommunizmus című nemzetközi konferencia megnyitóbeszédében Václav Havel volt cseh államfő kijelentette: "Európa rendkívüli felelősséget visel a nácizmusért és a kommunizmusért, azért a két totalitárius rendszerért, amelyek ezen a földrészen születtek". A konferencia résztvevői javasolták, hogy augusztus 23-át nyilvánítsák a totalitárius rendszerek áldozatainak emléknapjává. 2008 szeptemberében magyar, észt, brit, német és lett képviselők hasonló értelmű nyilatkozattervezetet terjesztettek az Európai Parlament (EP) elé. Az EP 2009 áprilisában állásfoglalást szavazott meg a totalitárius rendszerekről, és ebben javasolták az emléknap megtartását. Végül magyar−lengyel−litván kezdeményezésre, az EU-országok igazságügyi miniszterei 2011. júniusi luxembourgi tanácskozásukon fogadták el a totalitárius rendszerek által elkövetett bűncselekmények áldozataira emlékező dekrétumot, és egyben az 1939-ben Moszkvában megkötött Molotov–Ribbentrop-paktum – más néven Hitler−Sztálin paktum – aláírásának napját, augusztus 23-át, a Totalitárius Diktatúrák Áldozatainak Európai Emléknapjává nyilvánították. A dokumentum elfogadásával az Európai Unió lépést kívánt tenni a közös európai múlt tudatának és a kollektív emlékezet erősítéséért.

A Gulag Alapítvány a világ első köztéri Gulag Emlékművénél minden évben megemlékezést szervez az emléknap alkalmából.

A 2020. augusztus 23-i megemlékezés részletes programja az alábbi:

„Felelősek vagyunk a jövőjért, ezért emlékezzünk a múltra!”

MEGHÍVÓ A Gulágokban Elpusztultak Emlékének Megörökítésére Alapítvány tisztelettel meghívja Önöket a Totalitárius Diktatúrák Áldozatainak Európai Emléknapja alkalmából rendezendő megemlékezésre. Helyszín: 1055, Budapest, Honvéd tér, Gulag Emlékmű Időpont: 2020. augusztus 23. (vasárnap) 18.00 Köszöntő: Nagyné Pintér Jolán elnök (Gulag Alapítvány) Beszédet mond: Hartmann Klára Gulag túlélő

Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár (Miniszterelnökség) Közreműködik:

Déryné Vándorszíntársulat, Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár A megemlékezést koszorúzás zárja. Az emlékműnél a megemlékezést követően 19.00 órától az AKIK MARADTAK című magyar filmet vetítjük. A vetítés ingyenes. Minden érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk!

Kérjük, részvételi szándékát 2020. augusztus 22-ig jelezze a gulagalapitvany@gmail.com címen.

www.gulagalapitvany.hu

https://www.facebook.com/alapitvanygulag/

Akik maradtak (2019)

Rendező: Tóth Barnabás

Egy kamaszlány és egy középkorú férfi egymásra találásának megható hangvételű története a második világháború után. Mindketten sokat veszítettek, és mindketten szeretnének új életet kezdeni, miközben körülöttük már a Rákosi-rendszer diktatúrája alakul. Vajon túl lehet-e élni a múlt és a jövő tragédiáit, ha összekapaszkodnak azok, akik még megmaradtak?

Támogatók:

Miniszterelnökség

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. Kerületi Önkormányzat

Együttműködő partnerek:

Budapest Film Zrt.

Gödre Község Önkormányzata

Keskenyúton Alapítvány

Meghívó

Feltöltve 2020.08.01.

Meghívó

Feltöltve 2020.08.01.

Meghívó

Feltöltve 2020.08.01.

Meghívó

Feltöltve 2020.07.28.

Meghívó

Feltöltve 2020.07.04.

Meghívó

Feltöltve 2020.06.29.

Meghívó

Feltöltve 2020.06.29.

Meghívó

Feltöltve 2020.06.26.

Meghívó

Feltöltve 2020.06.25.

Kérdőív - KEHOP Tájkarakter Projekt

Feltöltve 2020.06.22.

Kedves Érdeklődő!

A Gerecse tájegység karakterének feltárásához szeretnénk kérni a közreműködését. Kérjük töltse ki a „Gerecse, ahogy én látom” online kérdőívet! Kutatásunk az Agrárminisztérium által koordinált országos tájkarakter-felmérés része, amelyben a Gerecse térsége az egyik olyan mintaterület, ahol a kutatók tudományos megközelítése mellett a helyi szakemberek, döntéshozók és lakosok tájról alkotott képét, véleményét is szeretnénk megismerni.

Kérjük, válaszaival segítse az Önhöz kötődő tájegységek jellemzését! Meséljen, milyennek látja a Gerecse környékének táji jellegzetességeit, sajátosságait! Tárja fel, mi az, amit értékesnek, mi az, amit problémásnak tart, hogy javaslatainkkal úgy alakíthassuk, ahogy Ön szeretné!

Felhívom figyelmüket, hogy a kérdőívet a Gerecse térségében lehatárolt négy tájegység mindegyikére kitölthetik, ha újra visszatérnek a megadott linkre.

A kérdőívet ezen a linken érik el, vagy böngészőjükbe bemásolva ezen a linken is megtalálják:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSesNTfJ8c0OjZuoHSCGX9DJrcaoiMDSb-N6LtkMwJTXTghiQA/viewform


"Mit jelent számodra a táj?" - Kapcsolódó fotópályázat 14-18 évesek számára: http://magyarnemzetiparkok.hu/taj_fotopalyazat/

Meghívó

Feltöltve 2020.06.20.

Meghívó

Feltöltve 2020.06.18.

Meghívó

Feltöltve 2020.06.18.

Meghívó

Feltöltve 2020.06.17.

Meghívó

Feltöltve 2020.06.16.

Meghívó

Feltöltve 2020.06.16.

Meghívó

Feltöltve 2020.06.16.

Meghívó

Feltöltve 2020.06.16.

Meghívó

Feltöltve 2020.06.15.

Meghívó

Feltöltve 2020.06.15.

Meghívó

Feltöltve 2020.06.15.

Meghívó

Feltöltve 2020.06.12.

Meghívó

Feltöltve 2020.06.01.

Kérdőív mezőgazdasági termelők számára

Feltöltve 2020.05.27.

A SMARTCHAIN nemzetközi kutatási projekthez kérjük, hogy akinek van lehetősége, ossza meg a véleményét a kérdőív kitöltésével:


https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd0I9H8O2XVYjNFkJ55-qDfK-BhW0Wnef676q8R8qRHJw-7Yw/viewform


A kérdőív arra kérdez rá, hogy a termelők miként viszonyulnak a "rövid élelmiszerlánc" csatornák használatához.

Segítségüket köszönjük!

Ajánljuk figyelmükbe

Feltöltve 2020.05.26.

Termelői kosár

Az Agrárminisztérium, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat bevonásával egy ingyenes, internetes honlapot indított, mely a termelőknek nyújt segítséget a termékeik értékesítéséhez.

A honlap a következő linken található: https://www.termeloikosar.hu/

Munkaszüret

Az oldal egy mezőgazdasági idénymunka kereső hírportál, amelynek célja, hogy az élelmiszer-alapanyag előállítóit, a termelőket munkaerőszerzés céljából összeköti a potenciális munkavállalókkal. A mezőgazdasági munka előkészítési, gondozási, betakarítási folyamatában fontos, hogy megfelelő számú munkavállaló álljon rendelkezésre, ebben próbál segítséget nyújtani a weboldal.

A honlap a következő linken érhető el: https://www.munkaszuret.hu/

Meghívó

Feltöltve 2020.05.20.

Meghívó

Feltöltve 2020.05.19.

Meghívó

Feltöltve 2020.05.03.

Piactér

Feltöltve 2020.04.28.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kezdeményezésére április 21-én elindult, Piactér elnevezésű, B2B (Business to Business) üzleti platformja az élelmiszert előállító termelők és a kereskedők közötti kapcsolatfelvételt célozza meg. Tekintve, hogy az online platform célja a vállalkozói szintek összekapcsolása, a felületre elsősorban azok jelentkezését várják, akik kereskedelmi mennyiségű élelmiszertermékekkel rendelkeznek. A keresőfelületen való megjelenéshez, illetve az ahhoz való hozzáféréshez bejelentkezésre van szükség. A bejelentkezés során a termelő/előállító megadhatja, hogy milyen termékekkel, milyen kiszerelésben, mekkora mennyiségben, milyen rendszerességgel stb. rendelkezik. A bejelentkezést követően az előállító bekerül a Piactér nyilvántartásába, valamint különböző szűrési feltételek alapján kereshetővé válik. A keresőfelületet a kereskedők/felvásárlók kizárólag bejelentkezést követően érhetik el. A bejelentkezett kereskedők, szintén bekerülnek a Piactér nyilvántartásába, továbbá egy listában elérhetővé válik a nevük az előállítók számára. Az online fejlesztést megelőzően a kamara meghirdette a platformhoz kapcsolódó ,,elő-Piactér" programját, amelynek keretében előzetes jelentkezésre volt lehetőség, így az éles induláskor már jelentős termékféleségek közül válogathat a kereskedői oldal.

A programmal kapcsolatban érdeklődni a piacter@nak.hu email-címen lehet.

Az éles indulásig nagyságrendileg 100 élelmiszer termelő/-előállító jelentkezett a programba több száz termékkel.

https://piacter.nak.hu/login

Feltöltve 2020.04.03...
Feltöltve 2020.04.21.
Feltöltve 2020.04.03...
Feltöltve 2020.03.19..
Feltöltve 2020.03.10..
Feltöltve 2020.03.10..

Tisztelt Ügyfeleink!

Tisztelt nyertes Pályázók!

A VP6-19.2.1.-2-3-17 számú felhívásra benyújtott pályázatok esetében a tartalmi értékelés szempontok vállalása során Önök közül sokan a mellett döntöttek, hogy a kötelező záró rendezvényen kívül legalább egy helyi, vagy térségi rendezvényen és legalább egy térségi kiadványban népszerűsítik támogatás esetén a projektjeiket.

Ha munkaszervezeti irodánk segítséget tud nyújtani a tájékoztatás és nyilvánosság feltételeinek megfelelésében, kérjük jelezzék felénk!

Bérces József elnök úr felkérést kapott egy nagyszabású, térségi rendezvényen való tájékoztatásra a nyertes LEADER pályázatok vonatkozásában.

Amennyiben élni kívánnak a népszerűsítés lehetőségével, kérjük jelezzék a dunapgve@gmail.com email címen.

Tovább kérjük az ismertetéshez kívánt prezentációs anyag megküldését is 2020. március 6. 12:00 óráig az említett email címre.

Üdvözlettel,

Priegl Jánosné Rita


Feltöltve 2020.02.18..
Feltöltve 2020.02.14..
Feltöltve 2020.02.14..
Feltöltve 2020.02.12..
Feltöltve 2020.02.10..
Feltöltve 2020.02.07..
Feltöltve 2020.02.07..
Feltöltve 2020.02.07..
Feltöltve 2020.02.07.
Feltöltve 2020.01.27.
Feltöltve 2020.01.24.
Feltöltve 2020.01.20.
Feltöltve 2020.01.12.
Feltöltve 2020.01.31.
Feltöltve 2020.01.31.
Feltöltve 2020.01.09..
Feltöltve 2020.01.06.
Feltöltve 2020.01.03..
Feltöltve 2020.01.03..

Feltöltve 2020.01.02.

Tisztelt Kedvezményezett!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy a Nemzeti Együttműködési Alap 2019. évi forrásaira benyújtott támogatási igények alapján folyósított támogatások esetében megnyílt a lehetőség a beszámolók benyújtására.

A beszámolók postai úton beadandó dokumentumait az alábbiak szerint szükséges benyújtani.

Postacím:

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Támogatáselszámolási és monitoring igazgatóság

1253 Budapest, Pf.: 36.

Kérjük, hogy a borítékra feltétlenül írja rá a támogatás azonosítószámát!

Ügyfélszolgálat:

Az ügyfélszolgálati elérhetőségek az alábbi linken találhatóak: https://bgazrt.hu/tamogatasok/kapcsolat/

Email: nea.elszamolasok@bgazrt.hu

Telefon: +36 1 795 7999 (hétfőn délután 14-től 16 óráig és szerdán délelőtt 9-től 11 óráig)

Kérjük, hogy amennyiben a támogatások beszámolásával kapcsolatban kérdése merül fel, akkor az ügyfélszolgálathoz forduljon a fentiek szerint.

A beszámolókkal kapcsolatos követelményeket a támogatói okirat/támogatási szerződés, az útmutató és az általános szerződési feltételek tartalmazzák.

A beszámoló elkészítéséhez segítséget a http://www.civil.info.hu/web/nea/palyazati-dokumentumok oldalon talál, az „Útmutató a Nemzeti Együttműködési Alap 2019. évi forrásaira benyújtott támogatási igények alapján biztosított költségvetési támogatások szakmai és pénzügyi elszámolásához” című dokumentumban.

Amennyiben a támogatási összeg 100%-ával nem tud a hatályos költségterv szerint elszámolni, vagy fel nem használt támogatás keletkezett, a már kifizetett támogatásból a maradványösszeget vissza kell utalni a Kincstárnál vezetett, Bethlen Gábor Alap elnevezésű 10032000-00294896-50000263 számú előirányzat-felhasználási keretszámlára (IBAN: HU50 1003 2000 0029 4896 5000 0263; SWIFT kód: HUSTHUHB), a támogatási azonosító közlemény rovatban való feltüntetésével.

A Lemondó nyilatkozat hivatalos képviselő által cégszerűen aláírt eredeti példányát és a visszafizetést igazoló bankszámlakivonat hitelesített másolatát a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. postacímére kell elküldeni.

A szükséges formanyomtatványt megtalálja a http://www.civil.info.hu/web/nea/palyazati-dokumentumok internetes oldalon

Üdvözlettel,

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Feltöltve 2019.12.02..
Feltöltve 2019.11.30..
Feltöltve 2019.11.19.
Feltöltve: 2019. 11. 18.
Feltöltve 2019.05.28. és 2019.11.15.

LEADER és más Vidékfejlesztési Program kiírások pályázói, nyertesei számára hasznos információk a megvalósításról.

Fontos olvasmány jövőbeni pályázóknak (hogy tudják mire számítsanak), illetve nyertes pályázók számára a Magyar Államkincstár 31/2018. (V. 30.) számú közleménye.

31/2018. (V. 30.) számú Kincstár Közlemény Hatályos

a Vidékfejlesztési Program keretében nyújtandó támogatás igénybevétele iránti kifizetési igényléssel kapcsolatos általános tájékoztatásról

A közlemény ezen az oldalon kikereshető: https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/kozlemenyek

Közvetlen [link].

Ez a közlemény még nem állt rendelkezésre a LEADER pályázatok 2018. év eleji benyújtásakor.

E közleményen túl továbbra is javasoljuk az alábbi dokumentumok megismerését a pályázók, projektmegvalósítók számára:

 • A pályázattal érintett pályázati felhívás (LEADER felhívások; Egyéb VP felhívások)

 • Általános útmutató (LEADER ÁÚF; Egyéb VP ÁÚF)

 • „Tájékoztató a Vidékfejlesztési Program keretében társfinanszírozott projektek megvalósításával kapcsolatban felmerült gyakorlati kérdésekről” dokumentum (link)

 • „Tájékoztató kifizetési igénylés alapos és valósághű elkészítéséről” közlemény (link)

 • Tájékoztató a mikro-, kis- és középvállalkozások (KKV) minősítés megállapításához és a partner és kapcsolt vállalkozások meghatározásához (link)

 • Egyes beruházási támogatások hiánypótlásainak teljesítését segítő formanyomtatványok (link)

 • Felhasználói segédlet változás bejelentés benyújtásához (link)

 • Tájékoztató a beruházási típusú intézkedésekre benyújtott változás bejelentések gyakorlati kérdéseiről (link)

 • Kitöltési útmutató kifizetési igényléshez (link)

 • Kitöltési útmutató előleg igényléshez (link)

Feltöltve 2019.11.13.

Feltöltve 2019.11.12.

Feltöltve 2019.11.12.

Feltöltve 2019.11.11.
2019.10.17.

Kistermelői tanulmányút - „Kistermelők a diverzifikáció útján” 2019 október-november

Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a Nemzeti Agárgazdasági Kamara Vidékfejlesztési és Szaktanácsadási Igazgatósága a helyi akciócsoportokkal (HACS-okkal) és natúrpark egyesületekkel együttműködve „Kistermelők a diverzifikáció útján” címmel 2019. októberében és novemberében tanulmányút-sorozatot szervez kistermelők számára.

http://www.nak.hu/kamara/kamarai-hirek/orszagos-hirek/100567-tanulmanyut-sorozatot-szervez-a-kamara-kistermelok-szamara

Célja a kistermelői tevékenység bővítése, az agroturizmus, a termelői együttműködés, és szociális gazdaság hazai jó gyakorlatainak megismerése, a vidékfejlesztési szakemberek hálózati együttműködésének megerősítése.

A kistermelői jó gyakorlatok megismerésére lehetőséget biztosító programra az ország öt pontján egy-egy napos rendezvényen kerül sor:

2019. október 21. – Veszprém megye; részletes program és jelentkezés itt

2019. október 28. – Zala megye; részletes program és jelentkezés itt

2019. november 4. – Borsod-Abaúj-Zemplén megye; részletes program és jelentkezés itt

2019. november 19. – Békés megye; részletes program és jelentkezés itt

2019. november 25. – Bács-Kiskun megye; részletes program és jelentkezés itt

A programokon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy a helyszínre utazás költségét, valamint a helyszínek közötti ingázást a résztvevőknek maguknak kell megoldaniuk.

A Nemzeti Agárgazdasági Kamara Vidékfejlesztési és Szaktanácsadási Igazgatósága a tanulmányutakra várja a kistermelő kamarai tagokat és a helyi gazdaságfejlesztésben érintett szakembereket!


Feltöltve 2019.10.16.

Feltöltve: 2019.10.15

Feltöltve: 2019.10.10.

Tisztelt Ügyfeleink!

Emlékeztetni szeretnénk Önöket, hogy a megjelent felhívások tartalmaznak egyéb, a kifizetési kérelem benyújtásakor teljesítendő előírásokat is.

Kivonat

3.4.1.3. Egyéb elvárások

a) A projekt keretében megtartásra kerülő, bárki számára látogatható rendezvényről (pl. falunap, sportrendezvény) a HACS-ot a rendezvény előtt

minimum 14 nappal írásban tájékoztatni szükséges a meghívó és program megküldésével annak érdekében, hogy a HACS a honlapján az

eseményt közzétehesse.

b) A projekt záró kifizetési kérelmével egy időben a projekt eredményeiről egy db, egy oldalas A/4 méretű szakmai záró beszámoló és legalább 5db fotó a HACS számára a dunapgve@gmail.com e-mail címre benyújtandó annak érdekében, hogy azt a HACS saját honlapján közzétehesse.

A projekt megvalósításával kapcsolatos elvárások:

1. A fenntartási kötelezettség időtartama alatt a támogatott beruházást, eszközt, létesítményt a rendeltetésének megfelelően, a vonatkozó

engedélyek és előírások betartásával kell használni, üzemeltetni.

2. A fenntartási kötelezettség időtartama alatt a projekt tárgya nem adható el, nem adható bérbe.

3. A projektnek meg kell felelnie a jelen felhívásban, illetve az ÁÚF-ben foglalt egyéb feltételeknek.

4. Támogatási kérelmet kizárólag az ügyfél-azonosítóval rendelkező támogatást igénylő nyújthat be, elektronikus úton a Duna-Pilis-Gerecse

Vidékfejlesztési Egyesület részére.

5. A kedvezményezett köteles az előrehaladási jelentéseket, valamint az igényelt és jóváírt kifizetésekre irányuló adatszolgáltatást a

Duna-Pilis-Gerecse Vidékfejlesztési Egyesület részére teljesíteniFeltöltve: 2019.10.08.


Tisztelt Ügyfeleink!

Az alábbi dokumentum segítséget adhat a változásbejelentések benyújtásához.


Esemény időpontja: 2019. október 23. Feltöltve: 2019.09.20.

Helyszín: Kreatív Tér, Hollókő


Az Egyesek Ifjúsági Egyesület ingyenes 4 napos képzést szervez civil szervezeteknek, ifjúságsegítőknek, mentoroknak és koordinátoroknak, akik közösségfejlesztő tevékenységet végeznek és nemzetközi vagy helyi önkénteseket szeretnének fogadni, esetleg nemzetközi ifjúsági projektekkel szeretnék színesíteni a tevékenységi palettájukat.
kép forrása: egyesek.hu

Civil szervezetben dolgozol és fontos neked, hogy helyi közösségekért is tegyél?

Izgalmasnak látod, hogy nemzetközi önkénteseket is bevonj a munkádba?

Nem tudod, hogyan fogj hozzá?

Vagy már bele is fogtál, de feladtad a rengeteg teendő és adminisztráció miatt?

AKKOR EZT A KÉPZÉST NEKED TALÁLTUK KI!

A képzés főbb elemei:

 • Nemzetközi önkéntesség a szervezet- és közösségfejlesztés szolgálatában

 • Projektmenedzsment

 • Önkéntesek mentorálása, coaching

 • Pályázat és Quality Label írás

 • Forrásteremtés

Bővebb információ és jelentkezést itt találtok: www.egyesek.hu/inditsd-be


Feltöltve: 2019.09.12.
Feltöltve: 2019.09.12.


Visegrádi Alap . . Feltöltve: 2019.09.12.

Októberig várja a pályázatokat a Nemzetközi Visegrádi Alap a kis- és nagyösszegű, a Visegrád+, valamint a stratégiai pályázataira.


A Nemzetközi Visegrádi Alap várja a pályázatokat a kis- és nagyösszegű, a Visegrád+, valamint a stratégiai támogatásaira. 2019-ben ez az utolsó pályázati felhívás.


A következő kategóriákban lehet pályázni:

 • Visegrádi Pályázat (kis- és nagyösszegű támogatások): a felhívás keretében a Visegrádi Négyek regionális együttműködését, a fejlődés előrehaladását és a fenntarthatóságot szolgáló projektek támogathatók. A támogatott projektek legfeljebb 18 hónap alatt valósíthatók meg. A projekteknek a Visegrádi Pályázat legalább egy célkitűzésének kell megfelelniük: kultúra és közös identitás; oktatás és kapacitásbővítés; innováció, kutatás-fejlesztés, vállalkozói tevékenység; a demokratikus értékek és a média; közpolitika és intézményi partnerségek; regionális fejlesztés, környezetvédelem és idegenforgalom; társadalmi fejlődés.

 • Visegrád+ program: 18 hónapnál rövidebb projektek a Visegrádi Négyek országai, valamint a Nyugat-Balkán és a Keleti Partnerség országai közötti együttműködések keretében. A program prioritásai megegyeznek a Visegrádi Pályázat prioritásaival.

Stratégiai program: 12-36 hónapig tartó projektek, amelyeknek meg kell felelniük a Visegrádi Pályázat legalább egy stratégiai prioritásának.


Pályázati határidő: 2019. október 1.

Bővebb információ:

Nemzetközi Visegrádi Alap;

I: https://www.visegradfund.org/apply/grants/

Feltöltve: 2019.08.19.
Feltöltve: 2019.09.11.
Feltöltve: 2019.08.16.
Feltöltve: 2019.07.10.
Feltöltve: 2019.06.19.
Feltöltve: 2019.06.19.
Feltöltve: 2019.06.19.
Feltöltve 2019.05.29.

Ötödik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio vezető gazdasági portál a Kelet-magyarországi Agrárfórumot, amely a hajdúböszörményi Hajdúsági Expo első számú szakmai rendezvényének számít. A regionális konferencia az országos jelentőségű, de a térség szempontjából is rendkívül fontos agrártémákat tűzi napirendre, és arra törekszik, hogy az agrárgazdasági szereplők első kézből kapjanak lényeges információkat a gazdálkodásukat érintő döntésekhez. A kiemelt szakmai programban az államigazgatás és az agrárvállalati szféra magas rangú döntéshozói, csúcsvezetők vesznek részt. A fórum a releváns információk megszerzése mellett jó alkalmat kínál az üzleti kapcsolatépítésre is. A konferencia a VIII. Hajdúsági Expo programsorozatába illeszkedik, amelyet augusztus 9-11 között rendeznek meg. Az expó a térség egyik legnagyobb mezőgazdasági kiállítása, emellett házigazdája a Traktorhúzó Magyar Kupának is. A hamisítatlan agrárshow-hangulatot a traktorkarnevál és a különböző gépbemutatók is garantálják.

Kiemelt témák

A magyar agrárgazdaság előtt álló legnagyobb kihívások

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara stratégiai programcsomagja

Átfogó földszabályozási reform: osztatlan földtulajdonok, földöröklés, földvásárlás, földhaszonbérlet

A sikeres növénytermelés legfontosabb kritériumai – Öntözésfejlesztés, korszerű talajművelés, agrárdigitalizáció, precíziós gazdálkodás

A magyar állattenyésztés kitörési lehetőségei

Perspektívák a tej- és a húsfeldolgozásban

PROGRAM »

A belépés ingyenes!

REGISZTRÁCIÓ »

Feltöltve 2019.05.28.


LEADER és más Vidékfejlesztési Program kiírások pályázói, nyertesei számára hasznos információk a megvalósításról.

Fontos olvasmány jövőbeni pályázóknak (hogy tudják mire számítsanak), illetve nyertes pályázók számára a Magyar Államkincstár 31/2018. (V. 30.) számú közleménye.

31/2018. (V. 30.) számú Kincstár Közlemény Hatályos

a Vidékfejlesztési Program keretében nyújtandó támogatás igénybevétele iránti kifizetési igényléssel kapcsolatos általános tájékoztatásról

A közlemény ezen az oldalon kikereshető: https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/kozlemenyek

Közvetlen [link].

Ez a közlemény még nem állt rendelkezésre a LEADER pályázatok 2018. év eleji benyújtásakor.

E közleményen túl továbbra is javasoljuk az alábbi dokumentumok megismerését a pályázók, projektmegvalósítók számára:

 • A pályázattal érintett pályázati felhívás (LEADER felhívások; Egyéb VP felhívások)

 • Általános útmutató (LEADER ÁÚF; Egyéb VP ÁÚF)

 • „Tájékoztató a Vidékfejlesztési Program keretében társfinanszírozott projektek megvalósításával kapcsolatban felmerült gyakorlati kérdésekről” dokumentum (link)

 • „Tájékoztató kifizetési igénylés alapos és valósághű elkészítéséről” közlemény (link)

 • Tájékoztató a mikro-, kis- és középvállalkozások (KKV) minősítés megállapításához és a partner és kapcsolt vállalkozások meghatározásához (link)

 • Egyes beruházási támogatások hiánypótlásainak teljesítését segítő formanyomtatványok (link)

 • Felhasználói segédlet változás bejelentés benyújtásához (link)

 • Tájékoztató a beruházási típusú intézkedésekre benyújtott változás bejelentések gyakorlati kérdéseiről (link)

 • Kitöltési útmutató kifizetési igényléshez (link)

 • Kitöltési útmutató előleg igényléshez (link)

Feltöltve 2019.05.06.

Meghirdették a 2019. évi hungarikum pályázatot

2019. május 6.

A hazai és a külhoni nemzeti értékek, hungarikumok népszerűsítésének támogatására, valamint a Kárpát-medencei hagyományos öltözet-kultúra továbbörökítésére megjelent az idei évi hungarikum pályázat. Mindkét célterületnél működési támogatásnak nem minősülő, egyszeri, vissza nem térítendő támogatás jár.

A most megnyíló pályázat 220 millió forint keretet határoz meg hazai és külhoni pályázóknak nyomtatott és elektronikus kiadványok, filmek készítésére, bemutatóterek kialakítására, rendezvények megvalósítására. A pályázaton 1 és 4 millió forint közötti összeg nyerhető el.

A „Hagyomány a divatban – viselet másként” célterületet harmadik alkalommal hirdeti meg az Agrárminisztérium, melyre 10 millió forint áll rendelkezésre. Míg az első évben 13 pályázó részesült támogatásban ezen a célterületen, addig tavaly már 28 nyertes készíthette el kollekcióját. Cél az, hogy a Kárpát-medence hagyományos öltözet-kultúrája, valamint népi kézműves értékeinek megőrzése, népszerűsítése, alkalmazása ünnepeink és hétköznapjaink részévé váljanak. A támogatás összege 240 ezer és 500 ezer forint között lehet.

A hazai és a külhoni értékgyűjtés támogatására 2013 júliusa és 2018 decembere közötti időszakban kiírt 7 nyílt és egy meghívásos pályázat keretében összesen 1,559 milliárd forintot ítélt oda 990 magyarországi, illetve határon túli magyar nyertes pályázónak az agrártárca.

A pályázati felületen 2019. május 14. 8.00 órától 2019. június 13. 23:59 percig lehet a pályázati adatlapot elektronikusan kitölteni, illetve véglegesíteni. Amennyiben az igényelt támogatások összege a beadási határidő lejárta előtt eléri a célterület keretösszegének 200%-át, a támogató a pályázatot lezárhatja. A pályázati felhívás az alábbi honlapokon érhető el: https://www.kormany.hu/hu/foldmuvelesugyi-miniszterium; www.palyazat.hungarikum.hu; www.hungarikum.hu

Feltöltve: 2019.04.16.
Feltöltve 2019.04.01.

Pályázati felhívás a Kisprojekt Alapból pályázók számára a nyugati határtérségben

1. április 2019

A Rába-Duna-Vág Korlátolt Felelősségű Európai Területi Társulás (továbbiakban Rába-Duna-Vág ETT), a Nagyszombati Kerületi Önkormányzat (Trnavský samosprávny kraj) és a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. meghirdeti az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program részeként megvalósítandó Kisprojekt Alap (KPA) pályázati felhívását.

Pályázati felhívás tárgya prioritási tengelyenként:

PT1 – Természet és kultúra

 • Specifikus cél 1.1 – A határterület vonzerejének fokozása

PT 4 – Közintézmények és a határtérségben élő emberek határon átnyúló együttműködésének javítása

 • Specifikus cél 4.1 – A határon átnyúló intézményközi együttműködés szintjének javítása és az állampolgárok közötti határon átnyúló együttműködés kiszélesítése

A felhívás jellege: nyitott felhívás

Közzététel napja: 2019.04.01.

Az elbírálási fordulók lezárásának időpontjai: 2019.06.30.; 2019.09.30.; 2020.01.15.

A jelen pályázati felhívásban prioritási tengelyenként rendelkezésre álló indikatív ERFA keret:

 • A PT 1 – Természet és kultúra: 978.153,54 euró

 • A PT 4 – Közintézmények és a határtérségben élő emberek határon átnyúló együttműködésének javítása: 3.696.740,47 euró

A pályázati felhívás részletes szabályait, a támogatásra jogosult területet, az elszámolhatósági és benyújtási szabályokat, valamint a pályázatértékelési eljárás részleteit a kérvényező számára feltüntetett dokumentumcsomagban találja. A teljes pályázati csomagot a „Palyazati csomag.zip“ fájl letöltésével érheti el, vagy a dokumentumok egyenként is letölthetők.

A pályázati felhívás ideje alatt Szlovákiában és Magyarországon is rendezünk Információs napokat, amelyekről időben tájékoztatást adunk a Program (www.skhu.eu), valamint a Kisprojekt Alap honlapján (www.rdvegtc-spf.eu).

Sikeres pályázást kívánunk!

Mellékelt dokumentumok:

Palyazati csomag

Feltöltve 2019.03.26

Az EPTK- n érkezett üzenettel segítik a pályázókat a GDPR megfeleléshez:

Tisztelt Támogatást igénylő, tisztelt Kedvezményezett!

Az Európai Unió általános adatvédelmi rendelete (GDPR) 2018. május 25-től alkalmazandó. Az adatvédelmi szabályozás fő célkitűzése szerte Európában az, hogy egységes és magas szintű jogi és technikai védelmet biztosítson a személyes adatok számára.

A fejlesztéspolitikai támogatások igénybe vétele során mind a támogatást igénylők, mind a kedvezményezettek adatkezelőnek tekinthetőek, mivel a projektben közreműködő munkavállalók, szerződéses partnerek és további résztvevők személyes adatait a támogatási kérelmek benyújtása során, majd később, a projektek megvalósítása során is felhasználják, kezelik. A 2016/679 európai parlamenti és tanácsi rendelet (a továbbiakban: általános adatvédelmi rendelet) elvárása, hogy a személyes adatok kezelését végző személyek, szervezetek (a továbbiakban: adatkezelők) e tevékenységet szabályozott módon és az érintettek megfelelő tájékoztatása mellett végezzék.

Jelen értesítésünkkel ezúton szeretnék segítséget nyújtani abban, hogy a támogatást igénylők és a kedvezményezettek megfeleljenek a személyes adatok kezelésére vonatkozó elvárásoknak. Ennek érdekében – és az általános adatvédelmi rendelet alkalmazása során szerzett tapasztalatokat figyelembe véve – a támogatást igénylők és a kedvezményezettek számára módszertani segédletet, a tájékoztatási kötelezettségük teljesítését segítő tájékoztató dokumentum-sablont, és az adatkezelés során az érintettek által kitöltendő nyilatkozatmintát állítottunk össze, amellyel módszertani támogatást szeretnénk nyújtani az adatkezelők általános adatvédelmi rendeletből fakadó kötelezettségének teljesítéséhez. A dokumentumok a https://www.palyazat.gov.hu/gdpr linken érhetőek el. E mellett felhívjuk figyelmét az elektronikus támogatáskezelő rendszerekről szóló adatkezelési tájékoztatónkra is, amely a https://www.palyazat.gov.hu/adatvedelem linken érhető el.

Amennyiben eddig nem tett eleget a GDPR rendeletből fakadó, a személyes adatok kezelésére vonatkozó elvárásoknak, kérjük, hogy tanulmányozza át a https://www.palyazat.gov.hu/gdpr linken található dokumentumokat és segítségükkel tegye meg a megfelelő lépéseket az adatkezelések jogszerűsége és az érintettek tájékoztatása tekintetében.

Üdvözlettel,

EPTK

https://www.palyazat.gov.hu/gdpr?fbclid=IwAR0OcjHWZNBsLjtkFzgDpYZ48N7fJgXqub4p1SI5ywlhQw2oJzwAODTqaGk


Tisztelt Tagunk!

Feltöltve 2019.03.25.

A Duna-Pilis-Gerecse Vidékfejlesztési Egyesület 2019. évi tagdíjára vonatkozó elektronikus megkeresés megtörtént.

Tisztelettel kérem szíves intézkedését a tagdíj mielőbbi átutalására az Egyesület zavartalan működése érdekében.

Bankszámlaszám: 63200205-11095165

A számla postai úton történő kézbesítése a befizetett összeg beérkezése után történik.

Kérem, szíveskedjék a dunapgve@gmail.com email elérhetőségen jelezni, amennyiben nem jutott el Önhöz az értesítés!

Segítő közreműködését előre is köszönöm!


Feltöltve: 2019.03.19.

Zöld Forrás 2019.

Feltöltve 2019.03.14.

Határidő: 2019. április 08.


A ZÖLD FORRÁS 2019. évi pályázati felhívása a környezet és természetvédelmi civil szervezetek számára


Az Agrárminisztérium, mint Támogató (továbbiakban: AM / Támogató) a Nemzeti Környezetvédelmi Program céljainak megvalósítása érdekében az alábbiakban nyilvános pályázati felhívást tesz közzé a környezet- és természetvédelmi céllal létrejött, a nemzeti környezet- és természetvédelmi célok elérésében közvetlenül feladatot vállaló civil szervezetek számára.

A pályázati felhívás a lentebb felsorolt jogszabályok, határozatok, utasítások alapján készült, amelyek a pályázati eljárás során kötelezően betartandók:

 • a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény;

 • a természet védelméről szóló 1996. évi LIII. törvény;

 • Magyarország 2019. évi központi költségvetéséről szóló 2018. évi L. törvény (a továbbiakban: Kvtv.);

 • az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény (továbbiakban: Civil tv.);

 • az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.);

 • az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Ávr.);

 • 27/2015. (VI. 17.) OGY határozat a 2015–2020 közötti időszakra szóló Nemzeti Környezetvédelmi Programról (a továbbiakban: NKP);

 • a fejezeti és központi kezelésű előirányzatok kezelésének és felhasználásának szabályairól szóló 24/2015. (V. 26.) FM rendelet;

 • a minisztérium fejezeti kezelésű előirányzataiból pályázati úton vagy egyedi döntés alapján pénzeszköz- vagy előirányzat-átadással biztosított támogatások kapcsán elszámolható költségekről, a támogatások felhasználása ellenőrzésének és a beszámolók összeállításának szabályairól szóló 9/2017. (IX.29.) FM utasítás;

 • a XII. Agrárminisztérium költségvetési fejezethez tartozó fejezeti és központi kezelésű előirányzatokkal kapcsolatos gazdálkodásról szóló 6/2018. (XII.17.) AM utasítás;

 • az Agrárminisztérium Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 2/2018. (IX.10.) AM utasítás.

A pályázati támogatás célja

A környezet- és természetvédő civil szervezetek támogatása, aktív részvételének biztosítása az NKP meghatározott célkitűzéseihez illeszkedő, illetve bizonyos állami feladatok átvállalásából adódó szakmai programjaik eredményes és hatékony megvalósításában.

A támogatás igénybevételével megvalósítható célok és a támogatható tevékenységek

A Zöld Forrásból a támogatás igénybevételére jogosultak az alábbi, NKP-ban megfogalmazott célkitűzésekhez illeszkedő, illetve az átvállalható állami feladatok hatékony és eredményes teljesítéséhez kapnak segítséget:

 1. az életminőség és az emberi egészség környezeti feltételeinek javítása;

 2. védett természeti értékek és erőforrások védelme, fenntartható használata;

 3. az erőforrás-takarékosság és hatékonyság javítása, gazdaság zöldítése.

A fenti célokkal összhangban az alábbi tevékenységtípusokra és azok megvalósításának költségeire igényelhető a támogatás:

 1. élőhelyvédelem;

 2. földtani (földtudományi) természeti értékek védelme;

 3. tájvédelem;

 4. környezet- és természetvédelmi monitorozás;

 5. ismeretterjesztő, a környezet- és természettudatosságot szolgáló kiadványok, könyvek készítése, kiadása;

 6. szemléletformáló, szakmai információkat közvetítő honlapok készítése, üzemeltetése;

 7. környezetvédelmi tanácsadás;

 8. környezeti nevelési célú programok szervezése, lebonyolítása;

 9. kiemelt környezet- és természetvédelmi célok megvalósulásához, jeles napokhoz stb. kapcsolódó figyelemfelkeltő kampány;

 10. ágazati szakmai rendezvények szervezése és lebonyolítása.

Kizárólag parlagfű-mentesítési projektekre, valamint háziállatok ivartalanítására és chipezésére támogatás nem kérhető!

Egy pályázaton belül legalább egy célkitűzést meg kell jelölni, de több is teljesíthető; a fent nevezett tevékenységtípusok közül azonban legfeljebb csak három tervezhető!

Egy pályázó csak egy pályázatot adhat be.

A pályázatban igényelt összeg maximum 20%-a lehet általános működési költség!

A pályázók köre

Pályázatot azon környezet- és természetvédelmi céllal létrejött civil szervezetek nyújthatnak be, akik az alábbi feltételeknek eleget tesznek:

 1. január 1. előtt jogerősen Magyarországon bejegyzettek;

 2. tevékenységüket Magyarországon végzik;

 3. alapító okiratban/alapszabályában rögzítetten környezet-, illetve természetvédelmi céllal létrejött társadalmi szervezetek – alapítványok, egyesületek, szövetségek, amelyek

 4. a Civil tv. alapján civil szervezetnek minősülnek;

 5. a Civil tv. szerinti közhasznúsági fokozattal rendelkeznek;

 6. 2017-ben és 2018-ban környezetvédelmi, illetve természetvédelmi tevékenységet folytattak;

 7. évi beszámolójukat és annak közhasznúsági mellékletét az Országos Bírósági Hivatalhoz benyújtotta vagy saját honlapján közzétette.

Nem pályázhatnak:

 1. közalapítványok,

 2. civil társaságok,

 3. köztestületek,

 4. non-profit gazdasági társaságok,

 5. egyházi jogi személyek, illetve ezek jogi személyiséggel rendelkező szervezetei,

 6. pártok,

 7. gazdasági társaságok.

A támogatás formája és a finanszírozás módja

A támogatás egyszeri, vissza nem térítendő, mértéke legfeljebb az összes elszámolható költség 100%-a. Az AM az odaítélt összeget egy összegben, támogatási előlegként utalja át a Pályázó bankszámlájára. A támogatáshoz önerő, saját forrás biztosítása nem feltétel.

A pályázattal elnyerhető támogatás mértéke

A jelen pályázattal meghirdetett támogatásra a Kvtv. XII. Agrárminisztérium fejezetének a 20/02/14/00 szám alatti jogcímcsoport szerinti „Állami feladatok átvállalása a Nemzeti Környezetvédelmi Program megvalósításában” előirányzat keretösszegéből 70.000.000 forint áll rendelkezésre.

Az egy pályázattal elnyerhető, vissza nem térítendő támogatás összege 1.000.000 forinttól 3.000.000 forintig terjedhet. Az 1.000.000 forintnál alacsonyabb támogatási összegre értékelt pályázatot támogatni nem lehet.

Az AM fenntartja magának a jogot, hogy a hatályos költségvetési törvény alapján a támogatási keretösszeget – a felhívás külön módosítása nélkül – megváltoztassa.

A pályázat benyújtásának módja, helye és ideje

Benyújtandó:

papír alapon, egy példányban:

- a minden oldalon cégszerűen aláírt pályázati adatlap,

elektronikus adathordozón:

- a szervezet képviselője által hitelesített, a pályázat benyújtásakor hatályos alapszabály/alapító okirat szkennelt változata és

- az adatlap szerkeszthető excel formátumú változata.

Fentieket az alábbi módon és formában várjuk.

Postai úton, a zárt borítékon feltüntetve: „Zöld Forrás 2019 pályázat”

A könyvelt (tértivevényes) postai küldeményt az alábbi címre kell postázni:

Agrárminisztérium

Parlamenti és Társadalmi Kapcsolatok Főosztálya

1052 Budapest, Apáczai Csere János utca 9.

A pályázatok benyújtásának határideje:

 1. április 8. (postabélyegző kelte)

Pályázati díj nincs.

forrás, bővebben: www.kormany.hu


Pályázat ingyenes laptopra

Feltöltve 2019.03.13.

Határidő: 2019. március 26.

Az Arm Hungary Kft. pályázatot hirdet 18 ingyenes laptop eszközre.

Pályázat finanszírozása

A pályázat magánfinanszírozású. A felkínált támogatást az Arm Hungary Kft. biztosítja.

A pályázatot kiíró szervezet adatai:

Név: Arm Hungary Kft.

Székhely: 1082 Budapest, Futó utca 45.

Cégjegyzékszám: 01-09-714697

A megpályázható eszközök

A laptopok felújított üzleti kategóriájú számítógépek, Lenovo márkájúak, részletes leírásuk:

4 db Lenovo x240 Thinkpad: i7-4600U(3.3GHz), 8GB RAM, 120GB Solid State Drive, 12.5in 1920x1080 LCD, Intel HD Graphics, Intel 802.11agn wireless, WWAN option, 1Gb Ethernet, UltraNav, Secure Chip, Fingerprint reader, Camera, 6c Li-Ion, Win10 igény szerint

9 db Lenovo T440s Thinkpad: 7-4600U(3.3GHz), 8GB RAM, 120GB Solid State Drive, 14in 1920x1080 LCD, Intel HD Graphics, Intel 802.11agn wireless, WWAN option, 1Gb Ethernet, UltraNav, Secure Chip, Fingerprint reader, Camera, 6c Li-Ion, Win10 igény szerint

2 db Lenovo T410 Thinkpad: 2.40 GHz 3 MB, 4GB DDR3 RAM (2GB + 2GB), 120GB Solid State Drive, 14.1 1280x800, Intel Graphics Chipset, DVD-R DL, WAN, Integrated Intel 82577LM Gigabit Network Adapter, TPM 1.2 Compliant Security Chip, 9 Cell Lithium-Ion, Win10 igény szerint

2 db Lenovo ThinkPad X201: 12.1-inch WXGA (1280 x 800) LED Backlit (Matte finish), Intel Core i5-540M (2.53GHz, 3MB Cache), 4GB DDR3 RAM (2GB + 2GB), 120GB Solid State Drive, Intel 6200 802.11AGN, Bluetooth, Intel GMA HD Integrated Graphics, 94Wh 9-cell, Win10 igény szerint

1 db Lenovo ThinkPad T400: 1440 x 900 WXGA+ LED Backlit (Matte finish),Intel Core 2 Duo T9600 (2.83GHz, 1066MHz FSB, 6MB Cache), 2GB DDR3 RAM, 160GB HDD (7200rpm), DVD+/-RW, 802.11a/b/g/n, Bluetooth 2.0, ATI Mobility Radeon 3470 w/ 256MB (hybrid switching), Built-in web camera, 84Wh 9-cell and 56Wh 6-cell, Windows10 igény szerint

Minden laptophoz akkumulátort és hálózati töltőt biztosítunk.

Az eszközökre garancia nincs.

Pályázati feltételek

Egy pályázó bármely számú eszközre pályázhat a készlet erejéig.

Bármely szervezet, alapítvány, intézmény pályázhat, mely 1. civil szervezet vagy 2. közfeladatokat ellátó szervezet.

Pályázatok benyújtásának módja

Pályázni a kitöltött pályázati adatlap (elérhető itt) elektronikuson úton történő beküldésével lehet. A pályázatokat a krisztina.kenyeres@arm.com e-mail címre várjuk, beküldési határidő: 2019. március 26. éjfél.

A támogatottak kiértesítése és tájékoztatása

A pályázók számára 2019. április 5-ig elektronikus értesítést küldünk a pályázat eredményéről arra az e-mailcímre, amelyről a pályázat érkezett.

Az Arm Hungary Kft. fenntartja a jogot, hogy megítéléstől függően csak résztámogatást, azaz a pályázott mennyiségtől vagy típustól eltérő számú eszközt ítéljen meg pozitív elbírálás esetén.

Az Arm Hungary Kft. szervezete elkötelezett az ENSZ által meghatározott Globális Céloktámogatása mellett. A pályázatok elbírálásának fő szempontja, hogy szubjektív megítélésünk szerint az adományként nyújtott laptopok, és az azokra pályázó szervezetet milyen mértékben szolgálják ezen célok elérését.

A pályázathoz kapcsolódó elérhetőségek

A pályázat bármely részletével kapcsolatban: krisztina.kenyeres@arm.com


Pályázati adatlap letöltése

Feltöltve: 2019.02.22.
Feltöltve: 2019.02.22.
Feltöltve: 2019.02.15.

Az őstermelők 2019. március 20-ig érvényesíthetik igazolványukat annak érdekében, hogy őstermelői jogviszonyuk folyamatos legyen és az őstermelőként történő értékesítési tevékenységüket idén is jogszerűen folytathassák.

Azok az őstermelők, akik hatályos igazolványuk (ideiglenes vagy kártyaalapú) mellett még nem rendelkeznek a 2019-es adóévre vonatkozó értékesítési betétlappal, annak kiváltását – a jogfolytonosság megőrzése érdekében – 2019. március 20-ig kérelmezhetik. A március 20-ig történő érvényesítéssel az igazolvány érvényessége 2019. január 1-ig visszamenőleges, ezáltal biztosítható az őstermelői jogviszony folyamatossága.Kérjük, hogy akinek nem a jogvesztő, 2019. március 20-án lejáró határidő miatt szükséges az őstermelői tevékenységével kapcsolatos ügyintézés, illetve a határidőig őstermelőként történő értékesítést sem tervez, ami miatt érvényes igazolvánnyal kellene rendelkeznie, lehetőség szerint a határidő lejártát követően intézze őstermelői igazolványával kapcsolatos ügyeit.Tekintve, hogy március 20. közeli dátum, és jelentős a még nem érvényesített igazolvánnyal rendelkező, őstermelőként nyilvántartott ügyfelek száma, ezért kérjük, hogy a várható torlódások elkerülése érdekében minél hamarabb – lehetőség szerint már februárban – keressék meg a bejelentett állandó lakóhelyük, vagy a tartózkodási helyük szerint illetékes falugazdászt az ügyintézés céljából. (Az ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok elérhetőségei itt megtalálhatók.)Az érvényes, személyazonosításra alkalmas dokumentumoknak és az érvényesítendő őstermelő igazolványnak is rendelkezésre kell állnia, valamint közös igazolvány esetén az őstermelő családtagoknak is meg kell jelenniük az ügyintézés során. A betétlap kiállítása továbbra is díjmentes.A falugazdászok februárban megkísérlik az időpont-egyeztetést az ügyfelekkel, kerülje el a sorban állást, jöjjön be mihamarabb betétlapjáért!
Feltöltve: 2019.02.13.
KIEMELT
Tájékoztatjuk pályázóinkat, hogy a támogatási kérelem benyújtása után a projekt saját felelősségre megkezdhető (ÁÚF). Abban az esetben azonban, ha a projekt építést tartalmaz, a kivitelezés megkezdése előtt az Egyesület részéről előzetes helyszíni szemle elvégzése kötelező. Kérjük, ilyen esetben egyeztessen munkaszervezetünkkel.Kérjük azokat a pályázókat, akiknek a támogatási kérelmében rendezvény is szerepel (a kötelező zárórendezvényen felül), arról a megvalósulást megelőző 30. napig az Egyesületet a meghívó elküldésével email-ben tájékoztatni szíveskedjenek.

Feltöltve: 2018. 05. 23.


Válogass a túraötletek közül, vagy tervezd meg a saját túrádat mobilon! Végre megjelent az ingyenesen letölthető, nem csak Magyarországon használható Természetjáró app.

További információk: http://www.turistamagazin.hu/megjelent-a-varva-vart-termeszetjaro-applikacio.html

Feltöltve: 2019.01.17.

Tisztelt Partnereink, Civilek!


Helyettes Államtitkár Úr nyilatkozata szerint, 2019. január 16-án kerülnek kiírásra a NEA pályázatai.

Az összevont pályázatok benyújtására várhatóan 2019. január 16 - február 15-21. között lesz.

http://civil.info.hu/web/nea/palyazatok

Az egyszerűsített pályázatok benyújtása várhatóan 2019. február 22. - március 25-29. között lesz.

Feltöltve: 2019.01.16.
Feltöltve: 2018.12.13.
Feltöltve: 2018.12.13.
Feltöltve: 2018.12.03.

Lakossági Fórum, CSOLNOK Munkaszervezeti iroda, Csolnok - 12. 20.

Tisztelt Érdeklődők!

A Munkaszervezeti iroda ad helyszínt a Duna-Pilis-Gerecse Vidékfejlesztési Egyesület Lakossági Fórumának, melynek keretében a felhívásokra beérkezett pályázatok pillanatnyi állásáról, a hiánypótlások feldolgozásáról, a tartalmi értékelésről adunk bővebb tájékoztatást egy baráti hangulatú találkozó keretében. Tisztelettel hívjuk, várjuk Önöket!


Feltöltve: 2018.11.18.

Feltöltve: 2018. 11. 09.

Tisztelt Tagunk!

Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény, valamint az elektronikus ügyintézés részletszabályairól szóló 451/2016. (XII. 19.) Korm. rendelet 89-91. §-a 2018. január 1-től kötelezővé teszik a gazdálkodó szervezetek számára az állammal való elektronikus kapcsolattartást és az ehhez szükséges hivatalos elérhetőségről történő dokumentumküldést és fogadást, melynek teljesítéséhez az állam a gazdálkodó szervezetek számára Cégkapu szolgáltatást biztosít.

A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez kapcsolódó eljárás egyes kérdéseiről szóló 2007. évi XVII. törvény 36/A. § (1) bekezdése szerint a törvény végrehajtására kiadott jogcímrendeletben meghatározott esetben a mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatási szerv kizárólag írásban vagy elektronikus úton tart kapcsolatot az ügyféllel.

Fontos, hogy a gazdálkodó szervezetek, illetve képviselőik vizsgálják meg, rendelkeznek-e érvényes Cégkapu regisztrációval, mert a Magyar Államkincstár (Kincstár) a fentiekben hivatkozott hatályos jogszabályi előírásoknak eleget téve - írásban vagy elektronikus úton történő kapcsolattartás esetén - a jövőben kizárólag ezen a felületen érintkezik a Kincstár által működtetett Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszerben (ügyfél-nyilvántartási rendszer) szereplő gazdálkodó szervezetekkel.

Amennyiben nem rendelkeznek érvényes Cégkapu regisztrációval, haladéktalanul tegyenek eleget a jogszabályban foglalt kötelezettségeiknek és kezdeményezzék regisztrációjukat a https://cegkapu.gov.hu/ weboldalon, Ügyfélkapu/Telefonos azonosítást követően.

A regisztráció menetéről részletesebb tájékoztatás és útmutató található az alábbi weboldalon:

https://segitseg.magyarorszag.hu/segitseg/cegkapu.html

Térítésmentes képzést a Civil Információs Centrum szervezésében

Civil szervezetek képviselői részére, melyre szeretettel várjuk a civil szervezetek vezetőit, munkatársait, önkénteseit.


Időpontja: 2018. november 15. 15:00-19:00

Helyszíne: Szentgyörgymezői Olvasókör, Esztergom, Andrássy u. 23.

Az érintett témakörök:

• a jogszabályi háttér

• az önkéntesség fogalma

• az önkéntes és a szervezet

• önkéntes-típusok (szakmai tevékenység – egyszerűbb feladatok, állandó – alkalmi)

• önkéntes-szervezés fázisai (programtervezés-igényfelmérés, munkatervezés-munkaköri leírás-toborzás-interjú-szerződés-felkészítés-bevezetés-továbbképzés-értékelés és motiválás)

• az önkéntes-koordinátor feladatai

A képzés tréningjellegéből adódóan maximálisan 20 fő számára tudjuk

biztosítani a részvételt.

Jelentkezni az alábbi linken: https://goo.gl/forms/9xJUdJ6B4O2GFTho2

Feltöltve: 2018. 10. 31.
Feltöltve: 2018. 10. 26.

Feltöltve: 2018. 10. 17.

Tisztelt Tagunk!

Falusi vendéglátó képzés 20 fő jelentkezése esetén megyei kihelyezett helyszínnel is indul!

Jelentkezési szándékát kérjük, jelezze továbbra is a DUNA-PILIS- GERECSE Vidékfejlesztési Egyesület Munkaszervezeti Irodájában személyesen, illetve a dunapgve@gmail.com elektronikus elérhetőségen.


Az egész megye területén meghirdetésre került a képzés, így a VÉRTES-GERECSE Vidékfejlesztési Közösség és a Bakonyalja-Kisalföld Kapuja Vidékfejlesztési Egyesület területéről is számítunk a jelentkezőkre

A képzés célja: szakmai felkészítés, kezdő falusi vendéglátók és vidéki szolgáltatóként tanyagazdaságot, farmgazdaságot működtető magánszemélyek, kis- és mikro vállalkozások számára.

A képzés célcsoportja: a falusi vendégfogadók, a falusi turizmus, mint szolgáltatói tevékenység iránt érdeklődők, akik most tervezik bekapcsolódásukat a vendégfogadásba, vagy szeretnék ismereteiket elmélyíteni. Ők lehetnek kezdő falusi vendéglátók, ÚMVP nyertes falusi szállásadók, vidéki szolgáltatók, tanyagazdaságot és farmgazdaságot működtető magánszemélyek, őstermelők, kis- és mikro vállalkozások vezetői, munkatársai.

Feltöltve: 2018. 09. 15.

Gerecse Natúrpark Látogatóközpont, Bajót, Szalézi Rendház, Péliföldszentkereszt- 09. 15.

Tisztelt Érdeklődők!

Sor került az Alapkőletételre, kezdetét veszi a Gerecse Natúrpark Látogatóközpontjának építése Bajót Péliföldszentkereszten, a Gerecse szívében

“Ahol a források vize és a zarándokutak csendje a sasbércek világával találkozik.”

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Gerecse Natúrpark turisztikai fejlesztése. A Szalézi Lelkigyakorlatos Ház sikeres pályázatot nyújtott be a Gerecse Natúrpark Látogatóközponjának kialakítására. 2019. május 31-ig 215 millió forintot fordítanak a látogatóbarát komplexum létrehozására.

A kialakítani tervezett Látogatóközpont egy tematikus turisztikai fejlesztés, amely a helyi és a térségi kulturális, épített, természeti örökség turisztikai hasznosítására irányul. A projekt elsődleges célja, egy olyan turistafogadási és interaktív bemutató- és foglalkoztató centrum létrehozása, amely a Gerecse Natúrpark egészére ráirányítja a figyelmet. A helyszínválasztás nem véletlen, hiszen Péliföldszentkereszten több turisztikai forma, több túraútvonal is találkozik, a forgalmas helyszínektől kellő távolságra, ugyanakkor jól elérhető helyen fekszik, továbbá Péliföldszentkereszt hagyományos zarándokhely.

A tervezett 370 m2-es Látogatóközpontban kiállítótér, előadótér, interaktív foglalkoztató tér és ajándékbolt kerül kialakításra, továbbá a színes programok tervei is körvonalazódnak már. Az épület és funkciói a Natúrpark, a természetvédelem és a vallás szimbiózisát is szemléltetik majd.

Az alapkőletételi ünnepségen Popovics György a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke örömmel emelte ki, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a megyében megvalósuló turisztikai projektek egymást kiegészít, erősítik. A bajóti projekthez kapcsolódóan fontosnak tartotta megemlíteni, hogy kormányzati támogatással hamarosan újabb kerékpárút fejlesztésre is sor kerül a térségben.

Dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője a Látogatóközponttal kapcsolatban hangsúlyozta: a térség idegenforgalma, vendéglátása folyamatosan fejlődik, és ez nem csak az ágazatban dolgozóknak, és nem csak gazdasági szempontból fontos. „Minden itt élőt jó érzéssel tölt el, hogy az ország, vagy akár a világ távoli pontjairól érkezők is megismerik a természeti értékeit és kulturális örökségét tekintve egyaránt lenyűgöző lakóhelyét” – mondta. A térség turisztikai fejlesztései közül kiemelte a lábatlani, a nyergesújfalui, valamint a dömösi látogatóközpontokat, amelyek szintén a közeljövőben épülnek meg, továbbá szólt arról is, hogy a helyi közösségeknek kiemelt szerepük van az idegenforgalom erősödésében, példaként az esztergomi, búbánatvölgyi természetházat, valamint a kesztölci rendezvényeket kiemelve.

Ábrahám Béla SDB, a Don Bosco Szalézi Társasága tartományfőnöke Ferenc pápa 2015-ös, a teremtett világ védelméről és a környezetről szóló, Áldott légy kezdetű enciklikájáról beszélt az alapkőletétellel összefüggésben. Mint mondta, a természeti, valamint a szakrális környezet Péliföldszentkereszten meglévő egysége arra kell, hogy emlékeztessen bennünket: nekünk, embereknek kell megóvnunk a teremtett világot. „Minden összefügg mindennel” – emelte ki az enciklika egyik fő üzenetét, kifejtve, hogy az egész emberiség részéről szemléletváltásra van szükség ahhoz, hogy ezt az őrzői feladatot teljesíteni tudjuk. Rámutatott: a natúrparkok ehhez jó eszközként szolgálnak, hiszen a kereteiken belül az adott térségben élők, gazdálkodók egy önként vállalt értékrenddel teremtik meg fenntarthatóságot.

***

A Szalézi Lelkigyakorlatos Ház a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés tárgyú felhívás keretén belül 214.057.000 Ft támogatást nyert 2017-ben. A TOP-1.2.1-15-KO1-2016-00006 azonosító számú projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatásból valósul meg. A projekt tárgya a Gerecse Natúrpark Látogatóközpontjának létrehozása.

A Szalézi Lelkigyakorlatos Ház a Don Bosco Szalézi Társasága tulajdonában van. Don Bosco Szalézi Társasága római katolikus férfi szerzetesrend, amelynek hivatása a fiatalok oktatása és nevelése iskolákban, szakiskolákban és különféle ifjúsági intézményekben. A rendet Bosco Szent János Torinóban alapította, Magyarországon 1913-ban telepedtek le Péliföldszentkereszten, ezért a rend hazai tagjai különös szeretettel fordulnak a kegyhely felé. Az épületegyüttes alkalmas lelki programok, konferenciák, családi események megtartására, továbbá alkalmas szerzetesek és táborok, családos, zarándok vagy kiránduló csoportok fogadására is. A kegyhely és környéke különlegességei a XVIII. században épült Kálvária-szoborcsoport, melynek minden stációja más-más stílusban került kialakításra, valamint a Lourdes-i barlang. A zarándokhelyet érinti a Mária Út és a Gyöngyök Útja.

Péliföldszentkereszt a Gerecse szívében jelentős turistaforgalmat bonyolít le, hiszen áthalad a területen az Országos Kéktúra (pecsételőhely) és érinti a Nyerges 20/40 és a Kinizsi 100 teljesítménytúra is. A turisták előszeretettel keresik fel az Öreg-kő Baits- és Jankovich-barlangját, gyönyörködnek a csodálatos panorámában és a bátrabbak előszeretettel mérettetik meg magukat sziklamászás közben. Az aktív turizmus más ágai, a lovas turizmus, kerékpáros turizmus, valamint a kaland- és extrém turizmus is rendelkezik potenciális lehetőségekkel a térségben.

2012-ben az Által-ér Szövetség koordinálása mellett 29 helyi önkormányzat, a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat, valamint 17 egyéb szervezet összefogásával megalakult a Gerecse Natúrpark. Apróbb lépéseket követően, ezzel a projekttel az egyik legfontosabb fejlesztési elképzelés valósulhat meg az illetékességi területünkön.

Feltöltve: 2018. 09. 10.

Lakossági Fórum, CSOLNOKI BÁNYÁSZ MŰVELŐDÉSI HÁZ, Csolnok - 09. 28.

Tisztelt Érdeklődők!

A Csolnoki Bányász Hagyományőrző Egyesület ad helyszínt a Duna-Pilis-Gerecse Vidékfejlesztési Egyesület Lakossági Fórumának, melynek keretében a felhívásokra beérkezett pályázatok pillanatnyi állásáról, a hiánypótlások feldolgozásáról adunk bővebb tájékoztatást egy baráti hangulatú találkozó keretében. Tisztelettel hívjuk, várjuk Önöket!

Feltöltve: 2018. 09. 01.

KÖZGYŰLÉS, CSOLNOKI BÁNYÁSZ MŰVELŐDÉSI HÁZ, Csolnok - 09. 13.

Tisztelt Érdeklődők!

A Csolnoki Bányász Hagyományőrző Egyesület ad helyszínt a Duna-Pilis-Gerecse Vidékfejlesztési Egyesület rendes Közgyűlésének, melynek keretében terveink szerint az Egyesület klímastartégia Akcióterve is elfogadásra kerül. Tisztelettel hívjuk, várjuk Önöket!

Feltöltve: 2018. 08. 21.

BÁNYÁSZNAPI RENDEZVÉNY, Csolnok - 09. 01.

Tisztelt Érdeklődők!

A Csolnoki Bányász Hagyományőrző Egyesület, Csolnok Község Önkormányzata és a Dorogi Bányász Szakszervezet Csolnoki Nyugdíjas Alapszervezete tisztelettel meghívja Önt és családját a 2018. szeptember 1-jén, szombaton tartandó BÁNYÁSZNAPI RENDEZVÉNYÉRE.

Közösségek a helyi élelmiszerellátásban, Tata - 08. 28.

Tisztelt Partnerünk! Kedves Kolléga!

Tisztelettel meghívjuk Önt a „Közösségek a helyi élelmiszerellátásban” elnevezésű konferenciára és a „Mindent a közösségről” szabadegyetemre, amely a Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság és az NMI Művelődési Intézet Komárom-Esztergom Megyei Irodája együttműködésével valósul meg.

A szabadegyetem három napja a lokális élelmiszerellátás közösségi dimenzióját járja körbe a teljesség igénye nélkül, egyúttal induló eseményét képezi egy tatai bevásárlóközösség szervezésének is. A tervezett előadások témái a rövid ellátási lánc (REL) gyűjtőfogalma alá tartozó azon közösségi megoldásokat tekintik át, melyek hitünk szerint a helyi társadalom szövetének erősítését szolgálják. A fenntarthatóság társadalmi relevanciáján túl tárgyaljuk a fogalom környezeti és gazdasági vonatkozásait is számos jó példán keresztül. Az esemény két elméleti napját követően a résztvevők „testközelből” figyelhetik meg a fent említett bevásárló közösség első nyílt napját, lehetnek részesei az alakulás első fázisának.

A konferencia időpontja: 2018.08.28., a szabadegyetem időpontjai: 2018.08.28., 2018.09.04., 2018.09.11.

Mellékelten küldjük a részletes programot és a rendezvény plakátját.

A programon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött: info@mznt.hu

Feltöltve: 2018. 08. 10.

SÜTTŐI KŐ KÖVÖN FESZTIVÁL, Süttő - 09. 08.

Az esemény az aktuális LEADER pályázati rendszer keretében valósul meg.

Feltöltve: 2018. 08. 06.

SÜTTŐI TÖRTÉNELMI ÖRÖMÍJÁSZ VERSENY, Süttő - 09. 01.

Az esemény az aktuális LEADER pályázati rendszer keretében valósul meg.

Feltöltve: 2018. 08. 01.

MINI EGÉSZSÉGŐR TÁBOR, Nagysáp - 08. 27-31

Az esemény az aktuális LEADER pályázati rendszer keretében valósul meg.

Feltöltve: 2018. 07. 25.

SÜTTŐI VIGADALOM, Süttő - 08. 18.

Az esemény az aktuális LEADER pályázati rendszer keretében valósul meg.

Feltöltve: 2018. 07. 17.

TERMÉSZETISMERETI TÁBOR, Süttő - 07. 09-13.

Az esemény az aktuális LEADER pályázati rendszer keretében valósul meg.

Feltöltve: 2018. 06. 06.

Piliscsévi Pincefalu Fesztivál – július 6-7.

Részletek az alábbi plakátra kattintva elérhetők.

Az esemény az aktuális LEADER pályázati rendszer keretében valósul meg.

Feltöltve: 2018. 06. 05.

KIEMELT

Tájékoztatjuk a tisztelt Érdeklődőket, hogy A LEADER PÁLYÁZATOK AKTUÁLIS BENYÚJTÁSI SZAKASZA május 31-én LEZÁRULT

Feltöltve: 2018. 06. 01.

Tisztelt Érdeklődők!

A 2018. május 29. napján megtartott Közgyűlés javaslatára, a tagság határozott kérésére ezentúl jól látható helyen, az összes hírlevelünk megjelenítésre kerül. Itt havonta rendszeresen megjelenő hírleveleinket olvasgathatják, megismertetik az aktualitásokat, programjainkat, rendezvényeinket. Kérjük kísérjék figyelemmel térségünket érintő főbb információkat!

Feltöltve: 2018. 05. 29.

Tájékoztató Fórum - REL (Rövid Ellátási Lánc) – június 5.

Helyszín: DPGVE, Munkaszervezeti Iroda

Részletek IDE kattintva.

Feltöltve: 2018. 05. 28.

Süttői Baráti Tűzoltóverseny – június 23.

Rendező: Süttői Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Helyszín: Süttő, Sportpálya

Az Egyesület várja az Érdeklődőket. A rendezvény helyszínén felállított játékok, tűzoltó eszközök, tűzoltó autók minden korosztály számára kellemes kikapcsolódást biztosítanak.

Az esemény az aktuális LEADER pályázati rendszer keretében valósul meg.

Feltöltve: 2018. 05. 23.

Kinizsi Százas Teljesítménytúra – május 26-27.

A túrán a Kesztölci Gasztro- és Borkultúráért Egyesület frissítőpontot létesít, mely az aktuális LEADER pályázati rendszer keretében valósul meg.

„Egyesületünk a Kinizsi 100 országos ismertségű túrán közel 2000 résztvevő természetjáró számára létesít frissítőpontot, idén már harmadik alkalommal, ahol helyi termékkínálattal, helyi termelők boraiból készített fröccsel, levendulaszörppel és pogácsával várjuk a túrázókat. Pihenőpadok, mobil tisztálkodási lehetőség, mobil WC és egészségügyi pont kerül kihelyezésre. Catering tevékenységek keretében egy kiemelkedő rendezvényt szeretnénk megtartani, a Kinizsi 100 teljesítménytúrázók frissítési pontjának létesítése keretében.”

Feltöltve: 2018. 04. 24.

A MEGHÍVÓ a képekre kattintva is elérhető nagy méretben.

Történelmi Örömíjászverseny a süttői Alsóvadácson - 2018. 05. 26.

"A Süttői Sport Club Kerecsensólyom Íjász Szakosztálya és a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. mint társrendező történelmi íjászversenyt hirdetnek 17. alkalommal településünk határában, gyönyörű környezetben, az erdőgazdaság területén (természetvédelmi területen) Urunk 2018. évének pünkösd (május) havának 26. napján. Erre hívunk minden íjfeszítésben jártas egyént, aki megfelel az előírásoknak, mégpedig: ..."

TOVÁBBI RÉSZLETEK AZ ALÁBBI MEGHÍVÓBAN.

* Az esemény az aktuális LEADER pályázati rendszer keretében valósul meg. *

Feltöltve: 2018. 04. 23.

A MEGHÍVÓ a képre kattintva is elérhető nagy méretben.


MAJÁLIS - CSOLNOKI BÁNYÁSZ HAGYOMÁNYŐRZŐ EGYESÜLET - CSOLNOK, 05. 01.

A BELSŐ FELÚJÍTÁS UTÁN MEGNYÍLÓ BÁNYÁSZATI- ÉS ÁSVÁNYKIÁLLÍTÁS A RENDEZVÉNY IDEJE ALATT INGYENESEN LÁTOGATHATÓ.

Feltöltve: 2018. 04. 20.

A MEGHÍVÓ a képre kattintva is elérhető nagy méretben.

SILVER ECONOMY EXPO - KOMÁROM, 2018. 04. 20-21.

Feltöltve: 2018. 04. 12.ÚJ PÁLYÁZATOK - NEMZETI TEHETSÉG PROGRAM

Feltöltve: 2018. 04. 04.

Megjelentek a Nemzeti Tehetség Program nyílt pályázati felhívásai:

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatokat hirdet a Nemzeti Tehetség Program keretén belül. A program alapvető célja a Magyarországon és a külhoni magyarlakta területeken a tehetségsegítés fejlesztése.

Az alábbi kategóriákban várják a pályázatokat:

 • A hazai és a határon túli művészeti tehetséggondozó programok támogatása RÉSZLETEK

 • A hazai és határon túli óvodai tehetség-kibontakoztató támogatása RÉSZLETEK

 • A hazai és határon túli köznevelési intézményekben működő komplex tehetséggondozó támogatása RÉSZLETEK

 • A matematikai, a természettudományos és a digitális kompetenciák erősítését szolgáló hazai és határon túli tehetségsegítő támogatása RÉSZLETEK

 • Hazai tematikus, tehetségterületekhez kapcsolódó támogatása RÉSZLETEK

 • A hazai és a határon túli kulturális intézmények tehetséggondozó támogatása RÉSZLETEK

 • Családoknak szóló, helyi, szemléletformáló hazai támogatása RÉSZLETEK

A fentebbi pályázatok benyújtási határideje: 2018. április 21.

 • Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíj RÉSZLETEK

A pályázatok benyújtása folyamatos a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig.

I. beadási szakasz: 2018. március 22-től 2018. május 31-ig.

További részletek: Megjelentek a Nemzeti Tehetség Program nyílt pályázati felhívásai

2. DUNA-KONFERENCIA - RDV ETT - MEGHÍVÓ

Feltöltve: 2018. 04. 03.

Kérjük, tekintsék meg a RÁBA-DUNA-VÁG EURÓPAI TERÜLETI TÁRSULÁS

április 20-án, pénteken, Komáromban tartandó díjmentes rendezvényére vonatkozó felhívását:

Az RDV ETT szeretettel meghívja Önt a „2. Duna-konferencia” című rendezvényére.

Időpont: 2018. április 20. (péntek)

Helyszín: Monostori Erőd, Komárom, Duna-part 1.

Jelentkezési határidő: 2018. április 6., péntek

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A rendezvény magyar és szlovák nyelven fog zajlani.

Kérjük, 2018. április 6-ig jelezze részvételi szándékát és esetleges tolmácsolási igényét e-mailen: director@rdvegtc.eu".

Mivel a terem befogadóképessége korlátozott, a szervező ennek teljesülését követően

fenntartja a jogot a további jelentkezések elutasítására

Utazási kiadásaikat a résztvevők saját költségvetésből állják.

További részletek ITT.

04.05. CIVIL INFORMÁCIÓS NAP

Feltöltve: 2018. 04. 03.

A Szövetség a Közös Célokért társulás a Komárom-Esztergom megyei Civil Információs Centrummal közösen, magyarországi és felvidéki civil szervezetek részére Információs napot tart a Visegrádi Alap pályázatairól.

Időpont: 2018. április 5. (csütörtök)

Helyszín: Komárno

További részletek ITT.

INTERREG SK - KIÁLLÍTÁS-VÁSÁR

Feltöltve: 2018. 04. 03.

Kérjük, tekintsék meg az INTERREG SZLOVÁKIA-MAGYARORSZÁG

április 20-21-én, Komáromban tartandó díjmentes

Kiállítására és Vásárára vonatkozó Meghívóját: MEGHÍVÓ

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Jelentkezési határidő: 2018. április 6., péntek

További információ: http://www.skhu-silver.eu/

TOVÁBBI HÍREK

Feltöltve: 2016.07.04 - 2018.03.31.

ÉLELMISZERKLUB - SAJTKÉSZÍTŐ

KÉRJÜK, TEKINTSÉK MEG AZ ÉLELMISZERKLUB ALAPÍTVÁNY FELHÍVÁSÁT

Felhívás

Az Élelmiszerklub Alapítvány európai tréningekre, tanulmányutakra, tudásmegosztásra és közösségépítésre sajtkészítő kistermelőket keres.

Az alapítvány egy kétéves Európai Uniós Erasmus+ képzési programban vesz részt.

Aminek a célja, hogy a résztvevő országokban még több kistermelő készítsen sajtokat,

a kézműves sajtok választéka bővüljön és minősége javuljon, és a sajtok el is jussanak a fogyasztókhoz

- rendszeresen jövedelmet biztosítva a kistermelőknek.

A programhoz csatlakozott országok: Közép-Európából Magyarország és

Dél-Európából Görögország, Macedónia, Ciprus és Törökország.

A magyar partner az Élelmiszerklub Alapítvány.

A képzési program 2017 decemberében indult és 2019 végéig tart.

Most azokat a magyar sajtkészítő kistermelőket keressük, akik szívesen tanulnának más országok sajtkészítőitől,

és maguk is szívesen megmutatnák és átadnák tudásukat európai társaiknak.

Amennyiben szeretne részt venni a képzési programban, megkérjük, hogy első lépésként töltse ki az alábbi online adatlapot.

Köszönjük.

Jelentkezési határidó: 2018. április 11., szerda

További információ: http://www.elelmiszerklub.hu/ és

sarkozy@elelmiszerklub.hu

Feltöltve: 2018. 03. 26.


WORKSHOP 2018. 03. 22.

Idántitásvezérelt közösségi célú felhívással kapcsolatos MIKRO WORKSHOP.

Helyszín: Nagysápi Általános Iskola, 2524 Nagysáp, Szabadság tér 2-4.

Időpont: 2018. március 22., 14:00 óra

A részvétel email-es regisztrációhoz kötött.

További részletek: MEGHÍVÓ

Feltöltve: 2018. 03. 14.

ÉRTÉKELÉSI HATÁRNAP 2018.02.28.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Érdeklődőket, hogy a meghirdetett LEADER Pályázati Felhívások első értékelési szakasza február 28-ával lezárult. Mivel a rendelkezésre álló keretösszeg egyik Felhívás esetében sem merült ki, a Kérelembenyújtó felületen (ITT) továbbra is lehetőség van pályázatok benyújtására.

Feltöltve: 2018. 03. 01.


LEADER PÁLYÁZATI FELHÍVÁSOK MÓDOSÍTÁSA

2018.02.23-án módosult a VP6-19.2.1.-2-2-17, VP6-19.2.1.-2-3-17, VP6-19.2.1.-2-4-17 és VP6-19.2.1.-2-2-17 számú felhívás.

A felhívások továbbra is a Magyar Államkincstár honlapján érhetőek el:ITT.

(Helyi Akciócsoportként a Duna-Pilis-Gerecse Vidékfejlesztési Egyesületet kiválasztva a "Keresés"-re kell kattintani. Ezután, ha listázásra kerültek a Felhívások, az Önt érdeklő melletti "Letöltések"-re kattintva tudja letölteni a Felhívást és külön a Felhívás mellékleteit (utóbbit zip fájlba csomagolva).

Feltöltve: 2018. 02. 26.

FELHÍVÁSOK MELLÉKLETEINEK LETÖLTÉSE

Többen jelezték, hogy a Kérelembenyújtó felületen (ITT) nem tölthetők le a Felhívások mellékletei.

Sajnos ennek oka egyelőre ismeretlen. Amennyiben ezt tapasztalja, javasoljuk, hogy az Államkincstár honlapján keresztül töltse le a szükséges mellékleteket: ITT.

(Helyi Akciócsoportként a Duna-Pilis-Gerecse Vidékfejlesztési Egyesületet kiválasztva a "Keresés"-re kell kattintani. Ezután, ha listázásra kerültek a Felhívások, az Önt érdeklő melletti "Letöltések"-re kattintva tudja letölteni a Felhívást és külön a Felhívás mellékleteit (utóbbit zip fájlba csomagolva).

Egyes minta-dokumentumok a Dokumentumtárban is megtalálhatók.

Feltöltve: 2018. 02. 19.

WORKSHOP 2018. 01. 26.

Közösségi célú felhívásokkal kapcsolatos MIKRO WORKSHOP.

Helyszín: LEADER HACS Iroda, 2521 Csolnok, Szent Borbála u. 20.

Időpont: 2018. január 26., 10:00 óra

A részvétel email-es regisztrációhoz kötött.

További részletek: MEGHÍVÓ

Feltöltve: 2018. 01. 18.

FIGYELEM!

Figyelemfelhívás a Duna-Pilis-Gerecse Vidékfejlesztési Egyesület Tagsága, Érdeklődők részére

Ügyfeleink tájékoztatása alapján bizonyos cégek úgy keresik fel az illetékességi területünkhöz tartozó vállalkozókat, hogy csak ők azok, akik a megjelent felhívásokra benyújtandó pályázatokat elkészíthetik.

Hitelességük igazolásaképpen az egyesület Elnökének és Elnökségének nevét felhasználva szerződnek le a potenciális jelölttel, jobb pályázati eredményt ígérve, azzal kecsegtetve.

Tájékoztatom Önöket, hogy az Egyesület nem kötött semmilyen pályázatíró céggel kizárólagossági szerződést, és nem is áll szándékában!

Kérjük amennyiben ilyen megtévesztéssel keresik fel Önöket, mindenképpen jelezzék ezt számunkra!

Feltöltve: 2018. 01. 24.

WORKSHOP 2018. 01. 05.

Identitásvezérelt közösségi célú fejlesztések felhívással kapcsolatos MIKRO WORKSHOP.

Helyszín: LEADER HACS Iroda, 2521 Csolnok, Szent Borbála u. 20.

Időpont: 2018. január 5., 10:00 óra

További részletek: MEGHÍVÓ

Feltöltve: 2017. 12. 27.

DOKUMENTUMOK PÁLYÁZATHOZ

FIGYELEM!

A Dokumentumtárba újabb dokumentumok kerültek, amelyek segítségül szolgálhatnak a LEADER Felhívásokra benyújtandó pályázatok összeállítása során.

Feltöltve: 2017. 12. 14.

WORKSHOP 12. 15. BETELT

Tájékoztatjuk a tisztelt érdeklődőket, hogy a jelentkezők létszáma miatt a 12. 15-i workshopra történő jelentkezés felfüggesztésre került.

Feltöltve: 2017. 12. 14.

EGYÉB DOKUMENTUMOK PÁLYÁZATHOZ

Szabad felhasználásra ajánljuk az alábbi, a Munkaszervezet által kiadott, a LEADER helyi felhívásokra benyújtandó pályázatokhoz csatolandó dokumentumokat:

Ügyfél nyilatkozata, hogy a HFS elkészítésében részt vett

HACS igazolása, hogy Ügyfél a HFS elkészítésében részt vett (Ügyfél kérésére az Egyesület állítja ki.)

Önerő rendelkezésre állásáról szóló nyilatkozat


Feltöltve: 2017. 12. 13.


SEGÍTSÉG ÉNGY HASZNÁLATÁHOZ

Az Építési Normagyűjtemény használatához segítségképpen ajánljuk a Bakony és Balaton KKKE LEADER Helyi Akciócsoport által készített videó megtekintését:

1. RÉSZ

2. RÉSZ

Feltöltve: 2017. 12. 12.

WORKSHOP 12. 15.

Nagy méret IDE kattintva.


Feltöltve: 2017. 12. 07.

LEADER-PÁLYÁZATOK BENYÚJTÁSÁHOZ SZÜKSÉGES REGISZTRÁCIÓ

A Magyar Államkincstár által működtetett Egységes Mezőgazdasági Ügyfél nyilvántartási Rendszerbe történő nyilvántartásba vételhez és változás bejelentéshez kapcsolódó nyomtatványok és kitöltési útmutatók letölthetők a MÁK honlapján:

Általános tájékoztató az Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszerben használt nyomtatványokhoz

1. számú melléklet G1010-02 jelű nyomtatvány

G1010-02_Kitöltési útmutató

Nyilvántartásba vétel iránti kérelem természetes személyek számára

2. számú melléklet G1020-02 jelű nyomtatvány

G1020-02_Kitöltési útmutató

Nyilvántartásba vétel iránti kérelem nem természetes személyek számára

3. számú melléklet G1011-01 jelű nyomtatvány

G1011-01_Kitöltési útmutató

Nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem természetes személyek számára

4. számú melléklet G1021-01 jelű nyomtatvány

G1021-01_Kitöltési útmutató

Nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem nem természetes személyek számára

5. számú melléklet G1001-03 jelű nyomtatvány

G1001-03_Kitöltési útmutató

Betétlap képviseletre jogosult bejelentéséhez (G1010, G1011, G1020, G1021 című nyomtatványokkal együtt érvényes)

6. számú melléklet G1002-02 jelű nyomtatvány

G1002-02_Kitöltési útmutató

Betétlap - telephelyek, fióktelepek, termelőegységek, szervezetek alszerveinek bejelentésére (G1010, G1011, G1020, G1021 című nyomtatványokkal együtt érvényes)


További nyomtatványok ITT elérhetők.

Feltöltve: 2017. 11. 29.

TÁJÉKOZTATÓ FÓRUM 2017.12.01 BETELT


Feltöltve: 2017. 11. 29.

KÖZGYŰLÉS 2017. 12. 05.

Tisztelt Tagunk! Tisztelt Érdeklődők!

Egyesületünk következő rendes közgyűlését 2017. december 5-én tartjuk.

Helyszín: Mogyorósbánya, Zeneház (2535 Mogyorósbánya, Sport u. 61.)

Részletek: MEGHÍVÓ

Feltöltve: 2017. 11. 24.

LEADER PÁLYÁZATI FELHÍVÁSOK MEGJELENÉSE

A LEADER helyi pályázati felhívások megjelenése 2017. október 30-án megkezdődött.

A felhívások a Magyar Államkincstár honlapján érhetőek el: ITT.

(Helyi Akciócsoportként a Duna-Pilis-Gerecse Vidékfejlesztési Egyesületet kiválasztva a "Keresés"-re kell kattintani. Ezután, ha listázásra kerültek a Felhívások, az Önt érdeklő melletti "Letöltések"-re kattintva tudja letölteni a Felhívást és külön a Felhívás mellékleteit (utóbbit zip fájlba csomagolva).

A társadalmasítás időszaka alatt (a megjelenéstől számított 60 napig) várjuk észrevételeiket a felhívásokkal kapcsolatban!

Feltöltve: 2017. 11. 08.

TÁJÉKOZTATÓ FÓRUM 2017.11.22

Tisztelt Tagunk! Tisztelt Érdeklődők!

Egyesületünk tájékoztató fórummal szeretné elősegíteni, hogy a MÁK felületen megjelent LEADER helyi felhívásokkal kapcsolatban aktuális információkat szerezzenek projektjük megvalósításához interaktív workshop keretében.

A fórum időpontja: 2017. november 22. 10:00 óra; helyszíne: Kesztölc, Művelődési Ház (2517 Kesztölc, Iskola u. 64.)

További részletek: MEGHÍVÓ

Feltöltve: 2017. 11. 08.

TÁJÉKOZTATÓ FÓRUM 2017.12.01

Tisztelt Tagunk! Tisztelt Érdeklődők!

Egyesületünk LEADER Helyi vállalkozások versenyképességének növelése felhívással kapcsolatos MIKRO WORKSHOP-ot tart.

Helyszín: Polgármesteri Hivatal, 2543 Süttő, Templom tér 9.

Időpont: 2017. december 1., 16:00 óra

További részletek: MEGHÍVÓ

Feltöltve: 2017. 10. 26.


EMLÉKEZTETŐ - TÁJÉKOZTATÓ FÓRUM 2017.10.25

Tisztelt Tagunk!

Tisztelt Érdeklődők!

Ezúton tisztelettel meghívjuk a 2017. október 25-én, szerdán 10:00 órai kezdettel, a Kisbér Városházán (2870 Kisbér, Széchenyi u. 2.) tartandó Közös tájékoztató Fórum című lakossági fórumunkra.

A fórumon ismertetésre kerülnek a projektindítás, a projektmegvalósítás folyamatai, illetve a projektzárás-elszámolások, a közbeszerzési eljárásról való tudnivalók. Valamint a fenntartási kötelezettség kérdéskörével kapcsolatos gyakorlati kérdések-válaszok kerülnek napirendre.

További részletek: MEGHÍVÓ

Feltöltve: 2017. 10. 23.

NKA PÁLYÁZATÍRÓI WORKSHOP

Az NKA (Nemzeti Kulturális Alap) pályázatírói workshopot tart 2017. október 27-én 10 órától Budapesten, a Gödör Klubban (1061 Király utca 8-10.), melyre szervezetek pályázóit vagy leendő pályázókat várunk.

A nap folyamán gyakorlatban mutatjuk be a pályázás menetét a regisztrációtól a pályázat megírásán át az elszámolásig. Reflektálva a hozzánk beérkező jelzésekre, kiemelten fontos célként fogalmaztuk meg az NKA pályázati rendszerének gyorsítását és az adminisztráció egyszerűsítését. Ennek érdekében az elmúlt időszakban a szervezeten belül már több intézkedést is tettünk, de elengedhetetlen, hogy ebben Önök, pályázók is a segítségünkre legyenek. Szeretnénk, ha a jövőben minél kevesebb hiánypótlásra és szerződésmódosításra lenne szükség, illetve elszámolási nehézséggel kelljen megküzdeniük a munkatársaknak, hogy hatékonyabban tudják végezni napi feladataikat. Ezért is döntöttünk úgy, hogy elindítjuk a pályázatírói workshop sorozatot, amivel terveink szerint bejárjuk az egész országot.

Az első rendezvényre 2017. október 27-én kerül sor.

Az esemény tervezett menete:

9.00-tól regisztráció

10.00 Lőrinczy György, az NKA elelnöke megnyitó beszéde – Milyen a jó pályázat

10.30 – 11.15 A regisztráció – gyakorlati útmutató és prezentáció

11.30 – 12-15 A pályázat – gyakorlati útmutató és prezentáció

12.30 – 13.15 Az elszámolás – gyakorlati útmutató és prezentáció

13.15 – 14.00 SZÜNET

14.00-tól egyéni konzultációk előzetes jelentkezés alapján

Kérjük, részvételi szándékát a workshop@nka.hu email címre írja meg. Kérjük, tüntesse fel azt is, mely programpontokon vagy egész nap számíthatunk Önre.

A férőhelyek száma limitált!

Egyéni konzultációra való bejelentkezéshez kérjük, írja meg, mely témában/mely kollégiumhoz kér időpontot.

Feltöltve: 2017. 10. 13.

TÁJÉKOZTATÓ FÓRUM 2017.10.25

Tisztelt Tagunk!

Tisztelt Érdeklődők!

Ezúton tisztelettel meghívjuk a 2017. október 25-én, szerdán 10:00 órai kezdettel, a Kisbér Városházán (2870 Kisbér, Széchenyi u. 2.) tartandó Közös tájékoztató Fórum című lakossági fórumunkra.

A fórumon ismertetésre kerülnek a projektindítás, a projektmegvalósítás folyamatai, illetve a projektzárás-elszámolások, a közbeszerzési eljárásról való tudnivalók. Valamint a fenntartási kötelezettség kérdéskörével kapcsolatos gyakorlati kérdések-válaszok kerülnek napirendre.

További részletek: MEGHÍVÓ

Feltöltve: 2017. 10. 12.

SZÁMÍTÓGÉP A MINDENNAPI TÁRS 10

Az Országos Informatikai Programiroda által "Számítógép a mindennapi társ 10" címmel számítógépek, szoftverek és informatikai szolgáltatások komplex rendszerének beszerzésére kiírt pályázat "A" szakaszának benyújtási határideje hamarosan lejár. A bírálaton való részvételhez elégséges a pályázat elektronikus kitöltése, így még akkor sincs elkésve a közelgőhatáridő ellenére (október 16., hétfő 24 óra), ha még nem látott eddig hozzá a kitöltéshez.

Részletek: Pályázati felhívás

Feltöltve: 2017. 10. 12.

LEADER FELHÍVÁSOK

A Duna-Pilis-Gerecse Vidékfejlesztési Egyesület illetékességi területén a térségi önkormányzatok, civil szervezetek, gazdák, vállalkozások stb. számára elérhető LEADER pályázati felhívások várhatóan 2017. novemberben jelennek meg. A pályázati felhívás tervezetek hamarosan honlapunkon olvashatók.

Feltöltve: 2017. 09. 21.

A DUNA-GERECSE TURISZTIKAI NONPROFIT KFT. KÉRDŐÍVES FELMÉRÉSE

A Duna-Gerecse Turisztikai Nonprofit Kft. kérdőíves felmérést végez a Komárom-Esztergom megyei turisztikai szolgáltató létesítmények látogatóinak körében. Céljuk, hogy a fejlesztéseket és a szakmai munkát a látogatók igényeivel is össze tudják hangolni a jövőben. Amennyiben az idei évben járt a Duna-Gerecse térségben és felkereste az alábbi helyek valamelyikét, kérjük, töltse ki a hozzá kapcsolódó on-line kérdőívet. A kitöltők nyereményjátékban is részt vesznek!

További részletek és a kérdőívek: FELMÉRÉS

Feltöltve: 2017. 09. 19.

LAKOSSÁGI FÓRUM 2017.09.27

Ezúton tisztelettel meghívjuk a 2017. szeptember 27-én, pénteken 14:00 órákor kezdődő, a Kesztölc Község Önkormányzatának Tárgyalótermében (2517 Kesztölc, Szabadság tér 11.) tartandó Lakossági fórumunkra.

Részletek: MEGHÍVÓ

Feltöltve: 2017. 09. 18.

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZMŰVELŐDÉSI SZAKMAI NAP

A Művelődési Intézet szakmai tevékenységeinek, terveinek bemutatásáról szóló szakmai nap Almásfüzitőn, 2017. június 26-án kerül megrendezésre.


Részletek a következő linken elérhető Meghívóban találhatók: MEGHÍVÓ

Feltöltve: 2017. 06. 15.


SZAKMAI NAP - "CSELEKVŐ KÖZÖSSÉGEK - AKTÍV KÖZÖSSÉGI SZEREPVÁLLALÁS"

A „Cselekvő közösségek - aktív közösségi szerepvállalás” kiemelt projekt keretében Kecskeméten és Székesfehérváron szakmai műhelynapot tart a Szabadtéri Néprajzi Múzeum, az NMI Művelődési Intézet Közhasznú Nonprofit Kft. és az Országos Széchényi Könyvtár konzorciuma, a projekt megvalósítója. Mindkét szakmai műhelynap témája A helyi identitás és kohézió erősítése (TOP-5.3.1-16, TOP-6.9.2-16) és a Cselekvő közösségek - aktív közösségi szerepvállalás (EFOP-1.3.1-15-2016-00001) konstrukciók bemutatása és az azokhoz kapcsolódó lehetőségek ismertetése.


Részletek a következő linken elérhető Meghívóban találhatók: MEGHÍVÓ

Feltöltve: 2017. 06. 14.

TAGFELVÉTEL

Egyesületünk elnöksége és közgyűlése soron következő, 2017. május 30-án tartandó ülésén tárgyalja az addig beérkező tagfelvételi kérelmeket.

Felhívjuk minden szíves érdeklődő figyelmét, hogy tagfelvételi kérelmeket 2017. május 24-én 16.00 óráig lehet benyújtani személyesen vagy email-en (esetleg postai úton) egyesületünk munkaszervezeti irodájába.

Az ez időpontig beérkező, formailag és tartalmilag megfelelő belépési nyilatkozatokat tudja az Elnökség megtárgyalni.

Tagfelvételi kérelem minta letöltése: ITT

Feltöltve: 2017. 05. 16.

AZ ORSZÁGOS INFORMATIKAI PROGRAMIRODA PÁLYÁZATOT HIRDET "INFORMATIKA A KÖZ SZOLGÁLATÁBAN 2017" CÍMMEL

Pályázati felhívás!

/Kivonat!..... Részletes pályázati kiírás a http://www.oip.hu/ oldalon érhető el!/


Az Országos Informatikai Programiroda pályázatot hirdet

"Informatika a köz szolgálatában 2017" címmel.


A pályázat célja: Lehetőséget teremteni a közt szolgáló szervezetek és az általuk fenntartott intézmények számára, számítógéppark-juk bővítésére, asztali számítógépeket tartalmazó számítógépes szolgáltatáscsomagok segítségével, illetve segíteni a meglévő elavult számítógépek és operációs rendszerek korszerűre váltását akár Intel Core i5-ös, SSD meghajtót (gyorsabb indítást és működést biztosító eszköz) is tartalmazó számítógépekre.


Pályázati keret: Az Országos Informatikai Programirodát üzemeltető Arminiki Kft. és szerződött partnerei (partnerek listájához lásd a weboldalt:http://www.oip.hu/ kínálatából összeállított számítógépes szolgáltatáscsomagok. Az itt közölt tartalommal és árszínvonalon 1000 db számítógépes szolgáltatáscsomag érhető el, melyből az alábbi feltételekkel lehet pályázni.


A nyertes pályázó által fizetendő összeg: A választott számítógépes szolgáltatási csomagnak megfelelően, a pályázat táblázatos részeiben olvashatóak a konkrét fizetendő összegek. A pályázónak lehetősége van a számlázás bontását kérni (így biztosítva a könnyebb elszámolhatóságot például a telephelyek közötti nyilvántartáshoz, vagy bármilyen más okból kifolyólag).


A pályázati csomag felhasználása: Az informatikai csomagok egyaránt felhasználhatóak irodai adminisztrációs, ügyfélszolgálati feladatokra, de akár az intézmények szolgáltatásait igénybe vevők használatára is beállíthatóak (például oktatási célra stb.)


A pályázók köre: Bármely, az alábbi területeken működő szervezet/intézmény pályázhat tekintet nélkül működési formájára:

1. Közigazgatás (polgármesteri hivatal, önkormányzat, kistérségi társulás, kamara, köztestület és intézményeik stb.)

2. Egészségügy (kórház, háziorvosi rendelő, szakorvosi rendelő, stb.)

3. Oktatás (köz és felsőoktatás, felnőttoktatás stb.)

4. Szociális/közösségi tevékenységek (idősek otthona, gyermekotthon, polgárőrség, könyvtárak, szakszervezetek, művelődési és közösségi házak, klubok, szenvedélybetegekkel foglalkozók stb.)

5. Egyházak, vallási egyesületek (vallási, hitéleti tevékenységek)

6. A fenti tevékenységek valamelyikével foglalkozó, vagy ilyen létesítményt működtető, támogató szervezet (alapítvány, egyesület, köztestület, gazdasági társaság, közhasznú kft. stb.)

7. Bármely NEM profitorientált szervezet (függetlenül tevékenységi körétől pl. sportegyesületek, alapítványok stb.)


A megpályázható csomagok általános informatikai tartalma:

Márkás, használt asztali számítógépek jogtiszta szoftverekkel. A pályázaton márkás, használt, felújított számítógépekből álló 1, 4, illetve 8 gépes szolgáltatáscsomagokra lehet jelentkezni. Lehetőség van több csomag egyidejű megpályázására is. így tetszőleges számú gépet tartalmazó csomagok igényelhetőek. A bírálat során a nagyobb fejlesztések előnyt élveznek (lásd az elbírálás szempontjai részben).

Minden csomag alkalmas az Internet-használaton túl a hagyományos irodai, oktatási és egyéb általános számítógépes feladatok elvégzésére (például szövegszerkesztés, táblázatkezelés).

A gépek szoftverezettsége: az operációs rendszer a legújabb, jogtiszta Microsoft Windows 10 (Windows 7 igénylésről telefonon érdeklődhetnek! Külön megvásárolva, egy Microsoft Windows operációs rendszer-szoftver önmagában 25-55 ezer Ft körüli összeget tesz ki.). Továbbá professzionális vírusvédelemmel látjuk el a gépeket (1 éves antivírus előfizetés). Irodai munkát segítő program, például a Libre Office magyar nyelvű (magas szintű Microsoft Office kompatibilitás) irodai programcsomag is telepítésre kerül, mely a szövegszerkesztő és táblázatkezelő lehetőségeken túl rendelkezik egyebek közt bemutató készítő funkciókkal is.


A számítógépes szolgáltatás-csomagok a következőket tartalmazzák:

Hardver:

HP, Fujitsu-Siemens, Dell, vagy hasonló márkájú számítógép (használt, felújított márkagépek). A gépeket tudásuk-sebességük alapján négy kategóriában választhatják:

Az alap számítógépes szolgáltatáscsomag esetén kétmagos processzor 2,9 GHz vagy erősebb, pl. Intel E8500 LGA775)


A bővített2 számítógépes szolgáltatáscsomag esetén Intel Core i3 processzor (pl. core i3-2100 FCLGA1155)

A bővített3 számítógépes szolgáltatáscsomag esetén Intel Core i5 processzor (pl. core i5-2400 FCLGA1155)

Mind a négy kiépítés esetén, irodai munkára célzott 4 GB memória, 250 GB adattároló és DVD olvasó található a gépekben. Minden számítógép új billentyűzettel és egérrel, monitor nélkül kerül átadásra, a csomagoknak megfelelő 1, 4, illetve 8 darabos összeállításban.


Szoftver:

A számítógépek alapesetben 64 bites Microsoft Windows 10 Home operációs rendszerrel telepítettek (kérhető 32 bites is). Külön opcióként igényelhetőek a gépek Windows10 Professional (Windows 7 Pro-val kapcsolatban érdeklődjön telefonon!) operációs rendszerrel is. Vírusvédelmet a feltelepített, 1 éves Antivírus előfizetés biztosítja. Beállításra kerül rajtuk továbbá a Libre Office irodai programcsomag és néhány további hasznos program, úgy mint média-lejátszó és PDF dokumentum megjelenítő. A Windows-hoz a jogtisztaságot igazoló aktiváló kóddal ellátott OEM matrica, és a tulajdont igazoló okirat is tartozik.


Szolgáltatások:

A szolgáltatáscsomag gerincét a szolgáltatások alkotják, mint például az egy éves háztól házig garancia, és az extra 2 éves assistance szolgáltatás (további részletek a teljes pályázati kiírásban a http://www.oip.hu/.

A pályázati csomagok monitort nem tartalmaznak, mert gyakorta rendelkeznek az intézmények monitorokkal, csak a gépeket kívánják jobbra cserélni, azonban külön rendelhető a kiegészítők választásával TFT (lap) monitor.


A számítógépes szolgáltatási csomagokért fizetendő bruttó összegek

Leírás

A pályázó által fizetendő összeg alap csomag esetén:

(Jogtiszta WIN 10 és egyéb szoftverekkel, szolgáltatásokkal együtt helyszíni teszt-beüzemeléssel -4 és 8 gépes csomagnál)

1 gépes csomag: 46 000 Ft

4 gépes csomag: 181 000 Ft

8 gépes csomag: 351 000 Ft

További csomagok és részletesebb információk a részletes pályázati kiírásban

a http://www.oip.hu/ oldalon olvashatóak!

Kiegészítők: A korábbi pályázatok tapasztalata alapján az Országos Informatikai Programiroda - partnerein keresztül - segíti a beszerzését a számítógépes szolgáltatáscsomagokban nem szereplő bizonyos eszközöknek is, mint például monitor, DVD író. Ezek az eszközök nem támogatottak a pályázat által, azonban kedvező feltételekkel szerezhetőek be.

Részletes pályázati kiírás: Részletes információk és a pályázat benyújtásának lehetőségei megtalálhatóak a http://www.oip.hu/ oldalon. (A részletes pályázati kiírás internet hiányában lekérhető telefaxon, vagy postai úton is!)


Műszaki információ: Technikai jellegű kérdéseivel (gépek műszaki paraméterei stb.) a 70/310-2981-es mobil számon 8 órától 18 óráig fordulhat kollégáinkhoz.

A pályázat benyújtásának formája: A pályázatra a pályázati e-adatlap hiánytalan kitöltésével (mely elérhető a http://www.oip.hu/ oldalról), és egy legfeljebb 2 oldal terjedelmű intézményi ismertetőt feltöltve lehet jelentkezni, melynek utolsó bekezdésében meg kell jelölni a számítógépek felhasználásának módját is. Továbbá a kitöltött és aláírt adatlapot egy példányban, postai úton is szükséges eljuttatni a beküldési címre (a bírálat e nélkül is lezajlik).

A kiíró fenntartja magának a jogot, hogy a gépek és a szolgáltatási csomagok paramétereit, a csomagok tartalmát - a pályázók tájékoztatása mellett - megváltoztassa, amelyről honlapján (http://www.oip.hu/), vagy elektronikus levélben értesíti a pályázókat.

Benyújtási határidő: A pályázatok beadása 2017. március 1-től március 19-ig ('A' szakasz), ill. április 9-ig ('B' szakasz) folyamatos. A pályázat benyújtásának végső határideje 2017. április 9. vasárnap 24 óra.

A nyertesek értesítése: A pályázók az elbírálást követő 3 munkanapon belül elektronikus vagy telefonos értesítést kapnak. Az informatikai csomagokat a nyertes pályázók a helyszínre szállítva és összeszerelve, beüzemelve a pályázat végső határidejétől számított legfeljebb 90 munkanapon belül megkapják (az egy darab különálló gépet tartalmazó számítógépes szolgáltatáscsomagok csak házhozszállításra kerülnek, összekötés-tesztbeüzemelés nélkül).

Az elbírálás szempontjai: Az elbírálásnál - egy pontrendszer alapján - elsősorban azt veszik figyelembe, hogy mennyi embernek válik hasznára a géppark, így előnyt jelent, ha olyan feladatot végeznek a gépekkel, amely sok ember számára hasznos, kiemelten pl.: a közösségi terekben használva, vagy könyvtárban, teleházban, tanteremben, stb. Előnyt élveznek továbbá a nagyobb fejlesztések, ahol több csomag egyidejű megpályázásával nagyobb horderejű fejlesztést hajtanak végre.

További információ az Országos Informatikai Programiroda információs vonalán kérhető: 06-1/63-33828

Forrás és további részletek: http://oiphun.eu/

Feltöltve: 2017. 03. 08.


MEGHÍVÓ TÁJÉKOZTATÓ FÓRUMRA

Tisztelt Önkormányzati, Civil és Gazdasági Partnereink!

A Vértes-Gerecse Vidékfejlesztési Közösség, a Bakonyalja-Kisalföld Kapuja Vidékfejlesztési Egyesület és a Duna-Pilis-Gerecse Vidékfejlesztési Egyesület közös tájékoztató fórummal szeretné elősegíteni, hogy a Vidékfejlesztési Program, valamint a Település-és Területfejlesztési Operatív Program aktuális információt első kézből kaphassák meg az érdeklődők.

A közös tájékoztató fórum időpontja:

2017. március 22. (szerda) 10.00 óra

Helyszíne: Környe, Művelődési Ház (2851 Környe, Alkotmány u.)

Program:

9:30-10:00 regisztráció

10:00-10:05 Köszöntő

helyszínt biztosító HACS elnöke/munkaszervezet vezetője/település polgármestere

10:05-11:00 Tájékoztató a Vidékfejlesztési Program aktuális pályázati felhívásairól

Veszprém Megyei Kormányhivatal Agrár –és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály felkért előadói

témakörök:

VP6-7.2.1-7.4.1.3-17 Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális fejlesztése, közétkeztetés fejlesztése

VP2-6.1.1-16 A fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtott induló támogatás

VP6-6.4.1-16 Nem mezőgazdasági tevékenységek beindítására és fejlesztésére irányuló beruházások támogatása

VP agrárszakképzések – előadó: Mocsi Ádám

11:00-11:10 Kérdések-válaszok

11:10-12:00 Tájékoztató a Település-és Területfejlesztési Program (TOP) aktuális pályázati felhívásairól és a már nyertes projektekkel kapcsolatos tudnivalókról

előadók: Popovics György, Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat elnöke

dr. Juhász János, Komárom-Esztergom Megyei Területfejlesztési Kft. ügyvezetője

12:00-12:10 Kérdések-válaszok

12:10-13:10 A várható LEADER pályázati felhívások ismertetése. HACS msz vezetők

13:10-13:25 Kérdések-válaszok

13:25 szendvicsebéd

A fórumon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. A jelentkező nevét, elérhetőségét, képviselt szervezetet szíveskedjenek megadni legkésőbb 2017. március 20. 12 óráig a dunapgve@gmail.com e-mail címen vagy a 06 33 555 260-as telefonszámon.

Feltöltve: 2017. 03. 08.

DIVERZIFIKÁCIÓ, MIKROVÁLLALKOZÁS INDÍTÁSA - PÁLYÁZAT

Megjelent a VP 6-6.2.1-16 Nem mezőgazdasági tevékenységek elindításának támogatása - Mezőgazdasági tevékenységek diverzifikációja, mikrovállalkozás indítása című pályázati felhívás.

Az alábbi linken olvasható részletesebben:

https://www.palyazat.gov.hu/vp6-621-16-nem-mezgazdasgi-tevkenysgek-elindtsnak-tmogatsa-mezgazdasgi-tevkenysgek-diverzifikcija-mikrovllalkozs-indtsa

Feltöltve: 2016.08.30.

HFS ELFOGADÁSA

Az egyesület Helyi Fejlesztési Stratégiája (HFS) különböző patrnerek és szférák együttműködésével, közös munkájával valósult meg.

A közgyűlés általi elfogadását követően a Vidékfejlesztési Program Irányító hatósága elbírálta, és jóváhagyta.

Ennek megfelelően egyesületünk, a működési területét jelentő 22 település vonatkozásában jogosult a HFS megvalósításához szükséges fejlesztési forráskeret, illetve működési és animációs tevékenységek elvégzésére rendelkezésre álló támogatások lehívására.

A HFS, és a támogató dokumentum képezik az Együttműködési Szerződés, majd pedig a Leader pályázatok alapjait is.

Feltöltve: 2016.08.02.

AZ ÉV TÁJÉRTÉKE 2016 - KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS INDUL!


Ezúton tájékoztatjuk, hogy a Herman Ottó Intézet idén első ízben hirdette meg "Az év tájértéke" cím elnyerésére szóló felhívását, amelynek célja, hogy a helyi közösségek minél jobban ismerjék meg saját táji értékeiket, valamint más települések és térségek adottságait, ezáltal hazánk táji szépségét és változatosságát. A májusban meghirdetett felhívásra mindösszesen 27 színvonalas pályamű érkezett be, amelyek első körös értékelését egy független szakmai zsűri végezte el. Az öt legszínvonalasabbnak ítélt pályamű a következő (értékelésük sorrendjétől függetlenül):

Abasár Község Önkormányzata - Kőtenger

Cák Község Önkormányzata - Cáki Műemléki Pincesor

Cserhát Natúrpark Közhasznú Alapítvány - Zsunyi-patak a Hármas-forrással

Göőz Pál Könyvtár és Művelődési Ház - Vadnai Vízimalom

Gyermely Község Önkormányzata - Gyermelyi forrás - ivókút

A zsűri szavazatai alapján az öt legszínvonalasabbnak ítélt pályaművet az értékelés második körében - a felhívásban előzetesen megfogalmazottaknak megfelelően - ezúton közönségszavazatra bocsátjuk,egyúttal megkérünk minden kedves érdeklődőt, hogy felelősségteljes szavazatával járuljon hozzá a végeredmény kialakításához.

A szavazás határideje: 2016. július 6. (szerda) 12:00 óra

A pályázók bemutatkozó anyagai, a szavazási felület, valamint további részletes információk az alábbi linken érhetőek el:

http://www.hoi.hu/node/596191

PIPI FESZTIVÁL

Ezúton szeretnénk invitálni Önöket a Piliscsévi Pincefalu Fesztiválra, azaz a Pipi Fesztiválra.

A rendezvény július 8-án 17:00 órától kezdődik.

A programot ITT találják!

Feltöltve: 2016.07.04.


Feltöltve: 2018.06.01.

Tájékoztatjuk pályázóinkat, hogy a támogatási kérelem benyújtása után a projekt saját felelősségre megkezdhető (ÁÚF). Abban az esetben azonban, ha a projekt építést tartalmaz, a kivitelezés megkezdése előtt az Egyesület részéről előzetes helyszíni szemle elvégzése kötelező. Kérjük, ilyen esetben egyeztessen munkaszervezetünkkel.
Kérjük azokat a pályázókat, akiknek a támogatási kérelmében rendezvény is szerepel (a kötelező zárórendezvényen felül), arról a megvalósulást megelőző 30. napig az Egyesületet a meghívó elküldésével email-ben tájékoztatni szíveskedjenek.
Feltöltve 2019.03.14.

A 2018. január-februárban benyújtott pályázatok pontozása, felterjesztése megtörtént.

Ezekkel a Pályázóknak jelenleg nincs tennivalójuk.

A március-áprilisban benyújtott pályázatok feldolgozása folyamatban van, a Pályázókat az esetleges tennivalókról tájékoztatjuk, ahogy ezt eddig is tettük.

A benyújtott pályázatban megtervezett projektet a Pályázó saját felelősségére megkezdheti.

Javasoljuk, hogy kezdés előtt konzultáljanak a Munkaszervezettel.

Feltöltve: 2019.01.09.

A 2018. január-februárban benyújtott pályázatok pontozása, felterjesztése megtörtént.

Ezekkel a Pályázóknak jelenleg nincs tennivalójuk.

A március-áprilisban benyújtott pályázatok feldolgozása folyamatban van, a Pályázókat az esetleges tennivalókról tájékoztatjuk, ahogy ezt eddig is tettük.

A benyújtott pályázatban megtervezett projektet a Pályázó saját felelősségére megkezdheti.

Javasoljuk, hogy kezdés előtt konzultáljanak a Munkaszervezettel.

Feltöltve: 2019.01.09.
Feltöltve 2019.10.15..