Hatha Yoga

Is een traditionele vorm van yoga die speciaal is ontworpen om de algemene gezondheid te bevorderen en je naar een staat te brengen van welbevinden op lichamelijk, emotioneel en mentaal gebied.

Je werkt op een zachte manier aan lenigheid, kracht, ademhaling, evenwicht...

Hatha Yoga heeft een gunstig effect op het zenuwstelsel, het hormoonstelsel, de inwendige organen en het bewegingsapparaat.

De houding wordt een tijdje aangenomen om daarna even te ontspannen.

Het woord is een samenvoeging van de Sanskriet woorden 'Ha': de zon, actie, warmte, de houding en 'Tha': de maan, rust, innerlijke bewustzijn.

Het is een vaste reeks oefeningen met een heleboel variaties, waardoor je elke houding makkelijker of uitdagender kan maken en het dus geschikt maakt voor elk lichaam en elk niveau.

De yogasessies zijn dynamisch. Je oefent op kracht, flexibiliteit en ontspanning.
De yogaflow zorgt voor diepe rust, innerlijk en fysiek. De focus op je lichaam, je ademhaling en de bewegingen brengt je terug in contact met je lichaam, neemt spanningen weg en brengt je dichter bij jezelf.
De term Hatha komt uit het Sanskriet en bestaat uit twee woorden: ‘Ha’ (zon) staat voor actieve energie, ‘Tha’ (maan) staat voor mentale energie.
Hatha yoga brengt deze twee samen door beweging en focus te combineren en brengt op die manier lichaam en geest in balans.


Elke dinsdag met Meike om 19u30 op De Yogazolder

Tickets: https://www.momoyoga.com/de-yogazolder-brugge/schedule

Breng je je matje mee?