Vídeo


Per treballar la imatge en moviment disposem de programari per a l’edició de vídeo, aplicacions en línia d’edició de vídeo, publicació de vídeos, creació i publicació de subtítols, conversors per canviar els formats de vídeo.

Destaquem el programa de fotos narrades Photostory 3, que hem utilitzat amb el treball amb els nostres alumnes per crear presentacions de relats en vídeo a partir d’imatges fixes, veu i música. També els programes Windows Movie Maker (es pots descarregar ací) o Imovie de Mac permeten editar imatges gravades amb vídeo.

Per a la publicació de vídeos, tenim la possibilitat de pujar-los en YouTube o de baixar-los amb el programa Keepvid. També en Vimeo es poden pujar vídeos, s’incorporen fòrums i funciona com una mena de xarxa social. Dins del nostre món universitari, Mmedia és el lloc Web de la Universitat de València per emmagatzemar arxius de vídeo amb finalitats educatives.

Per a la creació i publicació de subtítols, DotSUB és un programa per visualitzar vídeos en versió original amb la possibilitat d’incloure subtítols. Universal Subtitles és una eina en línia que s’encarrega d’afegir subtítols a vídeos. És un projecte d’una organització sense ànim de lucre i una comunitat de voluntaris. Entre els conversors per canviar els formats de vídeogratuïtament trobem Free video converter.

Programari per a l'edició de vídeo

  • Cinelerra: programa lliure per a l'edició de vídeo sota el sistema operatiu GNU/Linux i Unix. Té capacitat per a retocar fotografies i permet importar directament arxius MPEG, Ogg Theora i RAW, a més dels formats més comuns de vídeo digital: avi i mov.

  • Premiere

  • Camtasia: progarma per a la realització de tutorials.

  • Wink: programa per a la realització de tutorials. Videotutorial

  • Foto narrada: Photostory 3. Permet crear presentacionsamb imatge fixa, veu i música. Tutorial

  • Movie maker: va inclòs en Windows XP i Vista

  • KineMaster: és un editor de vídeo complet, fàcil d'utilitzar i gratuït

Aplicacions en línia d'edició de vídeo:

Publicació de vídeos:

Creació i publicació de subtítols:

  • DotSUB: és un programa per a visualitzar vídeos en versió original i amb subtítols. També serveis per a pujar els teus vídeos i subtitular-los. Per subtitular un vídeo has d'anar a "Submit your video and begin subtitling". Videotutorial per aprendre a transcriure subtítols en els vídeos

  • Unversal Subtitles: no cal instal·lar-lo. Pots escriure el text i comprovar com va quedant.

  • Amara: és una eina en línia que s'encarrega d'afegir subtítols a vídeos. Programari lliure i de codi obert.

Conversors per a canviar els formats de vídeo:

Youtube Educació

Més de 23.000 vídeos educatius organitzats en 12 categories.

Com fer un videotutorial:

YouTube i Vimeo

Aquests programes permeten pujar vídeos a la xarxa per tal de compartir-los.

Flipgrid

Flipgrid és una eina que contribueix a la millora de la competència lingüística fomentant l’aprenentatge a partir de la reflexió. És molt intuïtiva, senzilla d’utilitzar i gratuïta.

El professorat pot crear classes privades a la plataforma i l’alumnat pot respondre a les preguntes que se li plantegen mitjançant vídeos curts (de 15 segons a 10 minuts).

Podeu llegir aquesta entrada sobre el seu ús didàctic: Flipgrid: Qué es y cómo usarla en el aula

Clideo

Clideo comprimeix, talla i edita els teus vídeos en línia.