Presentacions

Algunes idees per fer bones presentacions.

Pòsters digitals

Els pòsters multimèdia que es poden aconseguir amb el programaGlogster, i més concretament GlogsterEDU, adreçat específicament a l’educació, inclouen moltes imatges, formes i colors, textos, vídeos, gràfics i sons, i els podem organitzar dins de l’espai del pòster com desitgem.

  • GlogsterEDU: permet crear pòsters multimèdia divertits i originals de manera intuïtiva i fàcil. Conté una biblioteca on es proporcionen moltes imatges, formes i colors. Es pot treballar amb text, imatges, vídeos, gràfics i sons; a més, els podem organitzar dins de l'espai del pòster com desitgem. Tutorial en PDF i videotutorial. També tutorial elaborat en Glogster.

Mural d'idees

Aplicacions per generar murals d'idees.

  • Linoit: permet crear un mural o suro virtual per deixar tota la informació que vulguem: fotos, vídeos, direccions URL amb comentaris, etc. Es tracta d'una eina molt senzilla d'usar. Tutorial de Linoit (en català).

  • Padlet: és una eina per fer pòsters senzilla i gratuïta.

Infografia

Les infografies són representacions molt gràfiques i visuals d'una informació.

  • Infogr.am: aplicació gratuïta d'ús senzill. Més informació ací.

Consells per a fer una bona infografia, per @cpaez01 i @pautec, extrets del blog En la nube TIC.

Prezi

Es tracta d'una aplicació de presentacions per explorar i compartir idees sobre un llenç virtual. Permet crear presentacions sorprenents i originals.

Petxa-kutxa

És un format de presentació que consta de 20 diapositives a cada una de les quals es dediquen exactament 20 segons. Mentre van passant, l'orador fa una explicació que, lògicament, ha de ser sintètica i ha d'estar ben preparada.

Més informació sobre Petxa-kutxa.

Plantilles de PPT

Per tal d'elaborar una presentació podeu fer servir les plantilles que ofereix el programa Powerpoint (Windows) o Impress (OpenOffice) o bé utilitzar-ne d'altres que poden resultar més atractives visualment, com ara les que trobareu ací:

Canva

Canva permet crear dissenys de pamflets i altres projectes, de forma fàcil i intuitiva. Hi conté centenars de plantilles i elements multimèdia que s'hi poden afegir.

Genially

Genially permet crear continguts interactius: presentacions, infografies, dossiers, videopresentacions, pòsters, etc. S'hi poden utilitzar les plantilles predissenyades o bé iniciar el treball des de zero. Permet incloure-hi imatges, text, àudios, vídeos, fotografies de serveis accessibles a Internet (Spotify, SoundCloud, YouTube, Flickr, Instagram, etc.).

Els materials creats es poden compartir mitjançant una URL o bé amb un codi d’inserció. També s'hi pot descarregar el treball a una còpia local, però no s’hi inclouran les finestres emergents ni els continguts en línia enllaçats.

AhaSlides

AhaSlides és una eina de presentacions interactives que permet involucrar participants amb enquestes en viu, reunir les millors preguntes i idees de la audiència, i animar un equip de persones amb un concurs de preguntes.

Alguns consells

A continuació teniu algunes presentacions amb consells per fer bones presentacions digitals.

A més, podeu consultar la proposta didàctica que trobareu en el monogràfic sobre presentacions orals a Primària de Celia Alba, Carles Caño i Maria Vilaubí, si és del vostre interés.