Constituția RSR. Lecția V. RSR - stat socialist
Page start up on 26.09.2023_23:43 (UTC+2 / Lipănești, Prahova, România). 16ºC, Umiditate 59%, Vânt 5 km/h
Deocamdată, vezi, pagina de corespondență, aici / De momento, consulte la página de correspondencia, aquí.
Numele intreg al paginii in manual este:
Republica Socialista Romania, stat socialist suveran, independent si unitar - Conf. univ. dr. Nistor Prisca
REPUBLICA SOCIALISTĂ ROMÂNIA --- STAT SOCIALIST SUVERAN, INDEPENDENT ȘI UNITAR
R. S. ROMÂNIA --- PATRIA LIBERA A TUTUROR OAMENILOR MUNCII DE LA ORAȘE ȘI SATE, FĂRĂ DEOSEBIRE DE RASĂ, NAȚIONALITATE, SEX SAU RELIGIE
Lupta poporului român pentru libertate și dreptate socială. Întreaga istorie a poporului român este istoria unei necontenite lupte de clasă, istoria luptelor duse de masele populare pentru libertate și dreptate socială,...
(434 bytes)
Despre autor / Sobre el autor
Ca autor al lecțiilor din acest manual care țin de la pagina 19 și până la pagina 30 (inclusiv), este menționat domnul/tovarășul "Nistor Prisca". Până la acest moment (11.09.2023_22.50 UTC+2) am găsit foarte puține informații biografice despre acest autor. Așa că am luat câte ceva din ce mi-a ieșit pe la secțiunea "vânzări de carte".
/
Se menciona al señor/camarada "Nistor Prisca" como autor de las lecciones de este manual, desde la página 19 a la página 30 (inclusive). Hasta el momento (11.09.2023_22.50 UTC+2) he encontrado muy poca información biográfica sobre este autor. Así que tomé algo de lo que encontré en la sección "venta de libros".
EB (Enciclopedia de buzunar)
Nistor Prisca
În această lucrare autorul încearcă să răspundă uneia din sarcinile deosebite ce revine stiinței dreptului în țara noastră, și anume, a pune la dispoziția cetățenilor un ansamblu armonios despre drepturile și îndatoririle lor fundamentale.
Într-o primă parte, autorul abordează problemele teoretice generale cu privire la instituția drepturilor și îndatoririlor fundamentale ale cetățenilor; noțiunea și denumirea instituției; natura juridică a drepturilor și îndatoririlor fundamentale; apariția și dezvoltarea istorică a instituției; cauzele care au determinat concepția drepturilor fundamentale; transformarea concepției în instituție juridică; clasificarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor.
Partea a doua a lucrării este consacrată cercetării concrete a instituției drepturilor și îndatoririlor fundamentale ale cetățenilor în Republica Socialistă România.
Procedînd la analiza notiunii și garanțiilor drepturilor fundamentale ale cetățenilor, autorul a recurs și la unele cercetări comparate, reușind să contureze mai pregnant atît noțiunea cît și conținutul drepturilor fundamentale. De asemenea autorul pune în evidență legatura indisolubilă dintre drepturile și îndatoririle fundamentale ale cetățenilor Republicii Socialiste România.
En este trabajo, el autor intenta dar respuesta a una de las tareas especiales asignadas a la ciencia del derecho en nuestro país, a saber, brindar a los ciudadanos un conjunto armonioso de sus derechos y deberes fundamentales. En una primera parte, el autor aborda las cuestiones teóricas generales respecto de la institución de los derechos y deberes fundamentales de los ciudadanos; la noción y denominación de la institución; la naturaleza jurídica de los derechos y deberes fundamentales; el surgimiento y desarrollo histórico de la institución; las causas que determinaron la concepción de los derechos fundamentales; la transformación del concepto en una institución jurídica; Clasificación de los derechos fundamentales de los ciudadanos. La segunda parte del artículo está dedicada a la investigación concreta de la institución de los derechos y deberes fundamentales de los ciudadanos en la República Socialista de Rumania. Continuando con el análisis de la noción y garantías de los derechos fundamentales de los ciudadanos, el autor también recurrió a algunas investigaciones comparadas, logrando esbozar de manera más significativa tanto la noción como el contenido de los derechos fundamentales. El autor también destaca el vínculo indisoluble entre los derechos y deberes fundamentales de los ciudadanos de la República Socialista de Rumanía.
Editura: Stiintifica si Enciclopedica
Colectia: Enciclopedia de buzunar
Data aparitie: 1978
Limba: Română
Coperta: Broșată (paperback)
Număr volume: 1
Numar pagini: 326
Dimensiuni: 200 x 130 mm
Greutate: 0.26 kg
Derechos y deberes fundamentales de los ciudadanos de la República Socialista de Rumanía. Autor; Nistor Prisca
Editorial: Científico y Enciclopédico.
Colección: Enciclopedia de bolsillo
Fecha de estreno: 1978
idioma rumano
Portada: Tapa blanda
Número de volúmenes: 1
Número de páginas: 326
Dimensiones: 200 x 130 mm
Peso: 0,26 kilogramos
Nistor Prisca - Drept constituțional
Autor: Nistor Prisca
Titlu: Drept constituțional
Editura: București
An de apariție: 1974
Nr. pagini: 482
Format: 17 x 24 cm
Coperți: broșate
Carte în limba: română
Stare: bună
Nistor Prisca - Derecho constitucional
Autor: Nístor Prisca
Título: Derecho constitucional
Editorial: Bucarest
Año de aparición: 1974
No. páginas: 482
Formato: 17 x 24 cm
Cubiertas: rústica
Libro en el idioma: rumano
Estado: bueno
De vazut si / Vease tambien