DINA GOLDSTEIN

דינה גולדשטיין נולדה ב1969 בתל אביב. היא היגרה לקנדה שנת 1976 ולמדה תולדות האומנות וצילום בקולג' בוונקובר וסיימה את לימודיה ב1993. דינה התחילה את הקריירה ב1993 שלה כצלמת עיתונות. היא שינתה כיוון ובין השנים 2000-2009 עסקה בתחום עריכה צילומית ועבדה עבור מגזינים וסוכנויות פרסום. התערוכה הראשונה שלה בשנת 2001 כללה תמונות פורטרייט מעזה בשחור לבן. דינה כיום אומנית ויזואלית וחיה בקנדה. היא צלמת פופ Fallen princesses סוריאליסטית עם רקע בצילום דוקומנטרי. היא ידועה בשל התערוכה שיצרה ב2007 המציגה נסיכות דיסני אנושיות במציאות המודרנית. בסדרה רואים איך חייהן הקודמים של הנסיכות היו נראים בעולם האמיתי הנושק ליום יום ונוגע בעוני, השמנה, סרטן וזיהום. בסדרה היא חושפת את הכוונות האמיתיות במשלים אלו. עבודה זו זכתה לפרסום רב בעיתונות, באינטנרט ונלמדה בבתי ספר לצילום ותוכניות ללימוד מגדר. בנוסף גולדשטיין זכתה בפרס מיוחד של ארטה לגונה בשנת 2012. ובשנת 2014 זכתה בפרס הגדול בפריקס וירג'יניה

דינה המשיכה ועבדה על הסדרה In the dolls house סדרה שהוצגה לראשונה ב2011. זוהי סדרה של 10 חלקים שצולמה בבית בובות בגודל מלא .הסדרה עוסקת באימוץ השטחיות על פני המציאות. הסט נבנה כמו בית בובות אמיתי . הסדרה מעבירה ביקורת על היופי כמקור של אושר ומרמזת על כך שהערך של יופי הוא זול כמו פלסטיק ממנו עשויות הבובות.

ב2013 דינה פתחה סטודיו משל עצמה בשם XX כדי לחגוג 20 שנות צילום. היא בחרה 20 יצירות מרכזיות בעבודתה.

הסדרה הבאה שלה הייתה gods of suburbia בשנת 2014. היא קיבלה תמיכה ליוזמה שלה מהמועצה הקנדית. העבודה על סדרה זו ערכה שנתיים והיא עוסקת באל הפרברים.בעבודתה נתנה פרשנות סמלית לאופן שבו מערכות אמונה עתיקות משתלבות בשלושת עמודי התווך של המודרניות, הטכנולוגיה, מדע וחילוניות. בסדרה היא אתגרה את הצופה לחשוב על הרלוונטיות של המוסר והאתיקה בחברה הצרכנית.

בשנת 2016 דינה עבדה על הסדרה modern girl. הסדרה עוסקת בנושא הזהות החברה המערבית. היא קיבלה השראה מן התרבות הסינית ומן ההתפחות של המסחר הבינלאומי.בסדרה דינה מדמיינת מחדש את כרזות הפרסומת הנערצות והאיקוניות של סין בשנות השלושים. דוגמניות חיות מחליפות את הבנות, עדיין סקסיות אבל הרבה יותר מאשר עמיתיהן האמריקאיות. בתקופה זאת ראו את הופעתן של הנשים כאינדיבידואליות שהתחילו להתרחק מהתרבות המזרחית שדרשה אדיקות טוטאלית למוסכמות היופי. מצד אחד זה היה ביטוי לחופש מגדרי, מצד שני כרזות אלו זרעו את הזרעים לצורה חדשה של ניצול. שימוש בדמות הנשית למכור מוצרי צריכה. השינוי בתדמית של האישה המודרנית סימלה את המסחור של היום יום. המוצרים הדמיוניים שנלויים לתמונות משדרים ביקורת סאטירית על המציאות הנוכחית שלנו. תערוכה זו נפתחה בפריס בנובמבר 2016 .

כיום דינה הינה צלמת עצמאית שמתמקדת בהפקות בקנה מידה גדול של תמונות בעלות מסרים סמויים.עבודתה מאוד מושגית ומורכבת, המשלבת דמויות תרבותיות ואיקונים עם נרטיבים. היא קיבלה השראה מהמציאות החברתית. הדימויים החיים והפרובוקטיביים באים לידי ביטוי בתמונותיה באמצעות טכניקה קולנועית, כאשר הטכניקה של דינה מבוססת על תהליך תכנון מקדים ומדויק לפני הביצוע. השפה החזותית של דינה הינה פופ סוריאליזם . דינה משליכה קומפוזיציות נרטיביות שחושפות את החולשות של החיים המודרניים ומאתגרת את המושגים של השפעה תרבותית ומערכת אמונות מובנות.

בראיון עם דינה לאתר Issue היא מספרת שאת ההשראה שלה היא מקבלת מסוגי אומנים שונים ואנשים בעלי חשיבה חופשית שלא מפחדים להביע את הרעיונות שלהם. היא מעריצה אנשים שמשתפים בחוויות אישיות כדי לעשות שינוי אמיתי בעולם, אנשים שמקדמים שוויון בין המינים, כאלה שבאו מרקע לכאורה נחות והתקדמו בזכות עצמם ואנשים המאזנים את הקריירה שלהם עם חיי המשפחה והקהילה.

הרבה מאמרים אקדמיים נכתבים בעקבות עבודותיה של דינה, ועבודןתיה נלמדות בבתי ספר לצילום, בסדנאות צילום ובשיעורי מגדר ופמינזם.