Competició telemàtica. 14 d'abril


DESCRIPCIÓ GENERAL

El disseny ha evolucionat molt en el darrers anys, tal com ho han fet altres processos de producció. El disseny assistit per ordinador CAD (computer aid eddesign) avui dia té un ús molt ampli a l’enginyeria, arquitectura i altres professionals del disseny a les seves respectives activitats. El CAD és també utilitzat en el marc de processos d’administració del cicle de vida de productes (product life stile management). El disseny de producte industrial s’ajuda de la tecnologia del CAD en la preparació de models gràfics, dibuixos i plànols que contenen tota la informació necessària per a la manufactura i documentació de peces i solucions típiques de components mecànics fent front a tots els problemes que puguin haver en la indústria d’enginyeria mecànica. Aquestes solucions vindran sempre acompanyades de l’apropiada indústria i les darreres actualitzacions de l’estàndard ISO.


CONTINGUT DE LA PROVA


1a Prova

Modificació del producte. Els alumnes participants han de portar a terme una prova de modificació del producte. La prova consistirà en la modificació d’un conjunt de peces mecàniques, que representen el modelat de cada component i s’afegiran materials i textures o colors, una vegada fetes les modificacions crear l’acoblament i subacoblament amb els components. Fet això, anirem a fer la representació del conjunt (redering). Per altra banda, també es farà la simulació de l’acoblament i subacoblament(si escau). També es determinarà la cinemàtica d’alguns components principals del conjunt. Una vegada fet es realitzaran els corresponents plànols modificats i es portaran a arxius pdf. Els enunciats de les proves són proporcionats pel Jurat de la competició, abans de l’inici del treball. La prova té una durada de 4 hores.


2ª Prova:

Plànols de conjunt. L’alumnant que finalitzi la primera prova podrà seguir fent aquesta segona. El treball a realitzar consisteix en el disseny d’una peça que falta d’un conjunt donat amb modelat de xapa o soldadura. Una vegada feta es crearà l’acoblament, realitzant la correcta relació de posició de tots els seus components, verificant la seva funcionalitat. Llavors generarem un plànols de conjunt amb la LDM corresponent i totes les marques i vistes necessàries per la correcta interpretació, també generarem una vista feta explotar del conjunt i en els cas de xapa o soldadura, els plànols de les xapes i o be la taula de talls. A més dels plànols de conjunt i especejament també es generarà un render del conjunt i un vídeo dels seus moviment per a completar la presentació. Tot fet en els corresponents formats normalitzats a escales normalitzades, amb toleràncies i símbols superficials. S’inclourà la sortida per traçador I doblegament d’alguns plànols segons norma o be en pdf. La prova té una durada de 4 hores.


En els cas d’haver acabat les dos proves pot haver una tercera prova i així fins a l’esgotament del temps i qualificables en els seus items. També es valorarà la utilització de funcions paramètriques, variables y simulacions per a crear famílies de peces, conjunts alternatius, etc. Així com l’exactitud en les modificacions a les dimensions i paràmetres necessaris. Es valorarà l’ús d’elements comercials, llibreries i peces o sub-acoblaments existents com a models.


CENTRES PARTICIPANTS:

Institut Escola Industrial, Sabadell

Institut Pompeu Fabra, Badalona

Institut Jaume Huguet, Valls