BINOMI & MICRO:BIT

El Projecte BINOMI també té la vessant coeducativa que abraça la finalitat de complementar els objectius de la formació reglada i atendre totes les dimensions, interessos, competències i habilitats de cadascú vers el seu benestar i desenvolupament evolutiu i formació curricular.

Les Jornades de Programació i robòtica educatives representen un esdeveniment orientat a difondre les tecnologies emergents vinculades al desenvolupament de les competències digitals de l’alumnat d’infantil, primària i secundària, amb un especial enfocament en el pensament computacional, la programació i la robòtica. Enguany se celebra la XVI edició, que girarà entorn de les dotacions de robòtica que estan rebent els centres.  [...]

Llegir +

2023 - 2024

L'equip de Binomi ha elaborat el material didàctic d'un curs interdisciplinari per encàrrec d'HABILIS-ABACUS: Viatja a la lluna amb micro:bit.

Aquest curs interdisciplinari basat en l’aprenentatge STEAM cerca despertar vocacions científiques i tecnològiques en l’alumnat alhora que els ensenya a programar i resoldre reptes vinculats a una narrativa espacial. 


Us desitgem el millor dels viatges estel·lars, 

ple d'aventures educatives apassionants i inoblidables!

Jaume Basseda & Maria de Montserrat Oliveras

.
Sant Feliu de Llobregat, dissabte 11 de novembre de 2023


La ponència abordarà una experiència educativa que ha involucrat a 170 alumnes de les escoles Arrels de Perpinyà i el Centre Tecnopedagògic Binomi.


S'ha utilitzat la tecnologia, específicament la controladora micro:bit, per pensar en idees i solucions que puguin millorar el món. Els estudiants han après a programar la micro:bit i han creat els seus propis dissenys centrats en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Aquesta experiència ha demostrat com la micro:bit pot ser una eina versàtil i accessible per introduir la robòtica i la programació en entorns educatius diversos.


Ponent: Maria de Montserrat Oliveras Ballús

Centre: Centre Tecnopedagògic Binomi

La traducció és tan bona i completa que ha impressionat la Fundació Educativa Micro:bit. De fet, aquesta és una de les raons per les quals la fundació britànica ha triat Barcelona com a seu del seu primer congrés presencial.

[...] I si voleu saber qui hi ha rere aquest projecte, aquí teniu alguns dels principals professors experts en micro:bit que s’hi han implicat, entre els quals destaca especialment la tasca d’Antoni Olivella, primer traductor del món de la micro:bit l’any 2022. Entre els diferents recursos, Olivella ha traduït més de 251.000 paraules. A banda d’ell i de Roger Olivella, també hi han participat Jaume Dellunde, Marcos Quilez, Maria de Montserrat Oliveras , Jaume Basseda , Andrés García, Armand Oliva, Carolina Crespo, Joan Sedeño i Lluís Molas, entre d’altres.

[llegir +]

Testimoni de la realitat tecnopedagògica i d'apranetatges transfronterers a través del repte DO YOUR:BIT dut a terme des de Binomi.MONTSERRATÍ al peu de la muntanya de Montserrat (al Principat de Catalunya, a la Catalunya del Sud) amb l'Escola Arrels-Vernet i l'Escola Arrels-Cassanyes de Perpinyà (Catalunya del Nord).

Lequip multidisciplinari de Binomi forma part de la comunitat micro:bit en català de traducció del llenguatge makecode al català. El nostre ferm compromís el duem a terme juntament amb un grup de voluntaris que tradueix al català i manté la traducció de microbit.org i els editors oficials de micro:bit en llengua catalana. També formem part del recull d'experiències de micro:bit en català.

Contactar amb nosaltres info@binomi.cat  -  630 92 04 85

Disposem d’espais digitals on informem i fem difusió de les activitats que es fan i la realitat que es viu a través del Projecte Tecnopedagògic [binomi]n .

www.binomi.cat ǀ info@binomi.cat ǀ Twitter: @binomi11 ǀ Instagram: @binomi11 ǀ Facebook: @binomitecnopedagogia