Belgische Federatie Voor Simulatiespellen


Over ons                               

Welkom bij BFVS, de Belgische Federatie voor Simulatiespellen. Als een nationale non-profitorganisatie fungeren we als de overkoepelende entiteit voor lokale spellenclubs in België. Onze missie is het bevorderen en ondersteunen van bord- en kaartspellen in al hun vormen. We brengen spellenliefhebbers en clubs samen, verspreid over heel België, door middel van ons jaarlijkse toernooisysteem en maandelijkse speldagen.

Onze jaarlijkse toernooien bieden een platform voor gepassioneerde spelers om hun vaardigheden te testen, nieuwe spellen te leren kennen en andere bordspelfanaten te ontmoeten. Op deze evenementen verwelkomen we spelers van alle niveaus, van beginners tot doorgewinterde experts. Op het einde van de dag gaat iedereen met een leuk spel naar huis.

Ontdek ons uitgebreide netwerk, sluit je aan bij onze evenementen en geniet van de diverse wereld van bord- en kaartspellen. Bij BFVS geloven we in de kracht van spellen om mensen samen te brengen en plezier te hebben. We hopen je binnenkort te verwelkomen op een van onze evenementen.

Onze tornooien                  

Maandelijks organiseren wij in samenwerking met lokale spellenclubs een multi-spellen tornooi. Hierbij worden telkens drie spellen gespeeld, opgedeeld in rondes op basis van de duur van het spel. De spellen die hier gespeeld worden blijven constant voor één jaar en kunnen teruggevonden worden op onze spellenlijst.

Verder organiseren wij ook spel specifieke tornooien zoals het BK Catan en het BK Carcassonne. Hiervoor werken wij samen met de speluitgever, 999 games.

De data voor al deze evenementen staan op deze website. Inschrijven gaat ook steeds via deze site, tenzij expliciet anders vermeld.

Onze sponsoren                 

Voor de programmatie van onze tornooispellen rekenen wij jaarlijks op tal van spelontwerpers en -uitgeverijen voor sponsoring. Zo kunnen wij een mooi arsenaal aan speldemo's aanbieden en geraakt onze prijzentafel ieder tornooi gevuld zodat iedereen op het eind van de dag met een mooi spel naar huis gaat. 

Daarom willen wij onze sponsoren bedanken. Meer info over de sponsoren van de verschillende spellen kan je terugvinden in de spellenlijst op deze website. Hier staat telkens een vermelding naar de website van de uitgeverij én naar de spelpagina op BoardGameGeek voor recensies, spelregels, FAQ's en nog veen meer.

Europe-Masters                        

De Europe Masters is een gerenommeerd spellentornooi dat jaarlijks plaatsvindt tijdens de Spiel-beurs in Essen, Duitsland. Dit prestigieuze evenement trekt spelliefhebbers uit heel Europa aan om deel te nemen aan een breed scala aan bordspellen. De Europe-Masters biedt een unieke gelegenheid voor spelers om hun vaardigheden te testen en te concurreren op internationaal niveau. 

Met een diverse reeks spellen en intense competitie is dit toernooi een hoogtepunt voor elke spellenliefhebber. Voor meer informatie over de deelnemende spellen, het wedstrijdschema en de spelregels, nodigen we je uit om de officiële website www.europemasters.eu te bezoeken en je voor te bereiden op een onvergetelijke speelervaring. Of lees verder op deze  website.

Onze Leden                         

Spellenclubs in België kunnen zich lid maken van ons netwerk en onze federatie. Aangesloten clubs kunnen jaarlijks een tornooi organiseren en mogen als club deelnemen aan de interclub van ons tornooisysteem. Dit kan hen mooie prijzen opleveren voor het winnen van deze tornooien of het talrijk aanwezig zijn op tornooien van andere clubs. Ben jij benieuwd of er een aangesloten spellenclub bij jou in de buurt is? Via de volgende knop vind je alle details terug omtrent onze aangesloten clubs en hun contactgegevens.