Rezultate


Resurse realizate de profesorii participanți la cursurile de formare în cadrul proiectului de mobilități ERASMUS+ pentru educație școlară  pe care Liceul ”Ștefan Procopiu” l-a în perioada 01.09.2021-30.11.2022 

(numărul de referință 2021-1-RO01-KA121-SCH-000007332).


Ghidul 

”Mindfulness  în sala de clasă”



Ghidul ”Mindfulness în sala de clasă” este rezultatul participării a șase cadre didactice de la Liceul ”Ștefan Procopiu” Vaslui  cursul de formare ,,Mindfulness-Breathing Technique that is changing the 21st Century Classroom”  furnizat de MAKSIMA TRAINING CENTRE din Split, Croația în perioada 10-16 iulie 2022. Scopul cursului a fost îmbunătățirea  competențelor profesorilor de a dezvolta bunăstarea psihică și sănătatea mintală a elevilor prin aplicarea unor tehnici și instrumente de mindfulness.

Site-ul ”Memoria Holocaustului” 

Site-ul ”Memoria Holocaustului”  poate fi utilizat la lecțiile de istorie din clasele a X-a și  a XI-a, la disciplina ”Istoria evreilor. Holocaustul” (care a fost inclusă în planul-cadru obligatoriu de la clasele a XI-a). În plus, activitățile despre cărți și filme pot fi aplicate la activitățile din Săptămâna Școala Altfel.



Site-ul ”Memoria Holocaustului” conține  peste 150 de resurse educaționale despre această tragedie din istoria omenirii: Wordwall, Coggle, Google Forms, Kahoot, Quizizz, Canva, Genially, Padlet, Edpuzzle, I am puzzle, Mentimeter, pubhtml5. 

Site-ul ”Memoria Holocaustului” a obținut Premiul I la faza județeană a concursului național ”Made for Europe” (martie 2023), respectiv Premiul al III-lea la faza națională a acestui concurs care s-a desfășurat la Bistrița în perioada 25-29 aprilie 2023. 

Kitul cu resurse educaționale 

”Colaborăm, învățăm și ne distrăm!” 

Jocuri de echipă realizate pe platforma Goosechase

Kitul cu resurse educaționale ”Colaborăm, învățăm și ne distrăm!” a obținut Premiul al II-lea la faza județeană a concursului național ”Made for Europe” (27 martie 2023). 

Activități pentru orele de dirigenție și Săptămâna ”Școala Altfel”

Activități interdisciplinare despre istoria și civilizația românească 

(istorie, geografie, literatură, arte, muzică etc.)

Activități pentru orele de limba și literatura română

Activități despre Uniunea Europeană

(pentru orele de istorie, geografie sau Săptămâna ”Școala Altfel”)

Jocuri Goosechase pentru Săptămâna Verde

În anul 2015, ONU a adoptat Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă. Agenda 2030 cuprinde 17 obiective de dezvoltare durabilă (ODD). Aceste jocuri au ca subiect obiectivele  referitoare la mediu și sustenabilitate. Fiecare joc are 10-12 misiuni/sarcini de lucru.

Model de planificare pentru Școala Verde care valorifică jocurile Goosechase

Sugestii pentru structura activităților propuse pentru Săptămâna Verde:

1. Moment organizatoric (anunțarea temei, organizarea elevilor, amintirea regulilor etc.) – 10-15 minute

2. Activitate pe grupe. Elevii rezolvă misiunile/sarcinile de lucru (60-90 minute)

3. Discuții pe baza temelor și a rezolvărilor sarcinilor de lucru de către fiecare grupă (40-50 minute)

4. Încheierea activității. Concluzii (5-10 minute)

Materiale necesare: coli xerox A4, markere/creioane colorate, pixuri, telefoanele elevilor cu conexiune la internet.

Jocurile pot fi preluate și adaptate/modificate. 

Prezentare - Atelierul de lucru ”În căutarea stării de bine”  (13.10.2022) organizat  în cadrul evenimentului ErasmusDays 2022

Prezentare - atelierul de lucru ”Mindfulness și stare de bine” (14.10.2022) organizat în cadrul evenimentului ErasmusDays 2022