Bio

M.H. Vesseur (1963) (Martin) is schrijver van surreële korte verhalen voor literaire tijdschriften in diverse landen en de SHOTS Ultrakorte verhalen podcast, de Radio Detective serie en The Hitomi Files.

M.H. Vesseur won al vroeg een debuutprijs voor zijn eerste sf-verhaal. Later schreef hij de roman Lemniscaat. Rond de eeuwwisseling besloot hij op het literaire schrijven te focussen en publiceerde sindsdien vele korte verhalen voor literaire tijdschriften in Nederland, België, Canada en de VS. Een van die verhalen is De verbranding van Neil Armstrong, een aankondiging van de supereconomie. Schetsen van een wereldwijde Christo en Jeanne-Claude is opgedragen aan de kunstenaars Christo en Jeanne-Claude. Babyface Junkie gaat over de ultieme gevolgen van onze jacht op de eeuwige jeugd. In Snuff Park legt de extreme gevolgen bloot van ons verlangen om vermaakt te worden. Geliefde stalker vertelt het verhaal van een oude ster die wordt geconfronteerd met een oude kwelgeest uit haar lang vervlogen dagen van roem. Vrijwel alle verhalen zijn vertaald in het Engels door Paul Vincent.

De Radio Detective serie heeft als hoofdpersoon 's werelds nummer 1 bizz jockey en onofficiële radiodetective Carl Pappas. Van hem zijn zeven detectives gepubliceerd in het Engels. De serie leverde ook een spinoff op, The Hitomi Files, met Carl Pappas' sidekick Hitomi Sakamoto in de hoofdrol.

Momenteel schrijft M.H. Vesseur ultrakorte verhalen en vertelt ze in de SHOTS - Ultrakorte verhalen podcast.

M.H. Vesseur is tevens een prijswinnende copywriter en merkadviseur bij Vibes voor je merk en uitgever-redacteur bij Vibes Publishing. Hij woont in de bossen in het hart van Nederland.