Activitats complementàries

ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES, ESO


ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES


Anomenem activitats complementaries aquelles que fem a més a més de les hores marcades per currículum a la normativa vigent.

Com a escola privada - concertada, els alumnes tenen una hora més (a diferència de les escoles públiques), que dediquem a desenvolupar activitats que creiem necessàries per a la formació integral del nostre alumnat.

D’aquestes activitats en diem complementàries.

Cada etapa o cicle escull les activitats que creu necessàries per tal de treballar amb més profunditat uns determinats coneixements o habilitats. En el nostre cicle , les activitats complementàries que fem son:

TALLER DE PROJECTE (1r ESO)

Què és?

És una activitat complementària destinada a l'alumnat de primer curs de l'Educació Secundària Obligatòria, plantejada com un complement de la matèria de Projecte (Optativa Projecte 1) per ajudar-los a assolir i a desenvolupar els objectius proposats en la metodologia de Treball per projectes.


Objectius:

  • Aprendre a treballar en equip.
  • Fomentar el pensament crític.
  • Aprendre a tractar la informació.
  • Generar coneixements.
  • Compartir ela aprenentatges adquirits.
  • Ser participatius.
  • Mostrar actitud de respecte.

Metodologia:

El treball per projectes és una eina d'aprenentatge en la qual els alumnes s'organitzen en petits grups per treballar junts amb la intenció d'aconseguir metes i objectius comuns.

La cooperació, el treballar junts, la discussió en grup i el conflicte cognitiu que es produeix quan s'introdueixen punts de mira diferents, permeten l'alumne aprendre coses noves, rectificar, consolidar o reformar aprenentatges assolits.

I totes aquestes interaccions ajuden els nens i nenes a establir relacions solidàries, respectar les diferents perspectives i desenvolupar habilitats socials.

Els grups al Treball per Projectes han de ser entre 3 i 5 membres i, preferiblement, heterogenis. Per ser efectius haurien de durar com a mínim un trimestre, per donar temps als membres a establir els lligams i la confiança necessaris per poder funcionar com a grup cooperatiu.

L'experiència treballant durant alguns cursos amb tècniques de treball per projectes ens demostra que els alumnes manifesten dificultats i tenen poca predisposició a fer tasques en grup. És per això que les primers feines estaran encaminades a que els alumnes vegin per ells mateixos la importància del treball en equip Quan han pres consciència de la potencialitat del treball amb aquesta metodologia es passa a la realització de projectes, tasques, etc... encaminades a assolir els objectius abans esmentats.

Per dur a terme les diferents tasques i projectes programades amb tècniques de treball per projectes són molt útils les noves tecnologies a l’aula amb totes les possibilitats que tenen per l’aprenentatge dels alumnes.

TALLER DE MINDFULNESS (1r ESO)

El terme anglès Mindfulness, que es pot traduir com atenció plena o atenció conscient, és una pràctica a través de la qual prenem consciència de les diferents facetes de la nostra experiència en el moment present. Podem aprendre a ser conscients de com ens movem, com ens sentim, física o emocionalment, i de com reaccionem davant de cada situació que la vida ens presenta.

Aquesta tècnica meditativa i també psicocorporal, aplicada al món educatiu, té com a objectiu millorar el rendiment escolar, afavorir la capacitat d’aprenentatge, educar per a la salut, i desenvolupar la intel·ligència emocional de l’alumnat.

Els objectius concrets que es treballen amb els nois i noies de l’ESO són els següents:

-Afavorir la relaxació cos-ment per assolir el benestar físic i psicològic.

-Desenvolupar l'atenció al present.

-Millorar la confiança i la capacitat de ser pacient.

-Disminuir la impulsivitat.

-Desenvolupar l'habilitat de reconèixer les pròpies emocions.

-Millorar la gestió de les emocions, en relació a un mateix i als altres.

La metodologia serà bàsicament experiencial, amb dinàmiques individuals i col·lectives.


TALLER DE CULTURA RELIGIOSA (2n ESO)

Què és?

Aquest taller pretén donar profunditat i ampliar el coneixement de cultura religiosa que s´imparteix a l´escola. Està pensat per treballar de forma activa i participativa amb els alumnes , permetent que siguin ells els protagonistes d´aquest aprenentatge cultural i religiós.Els dóna l'opció d'investigar , fer recerca , arribar a conclusions pròpies i expressar la seva actitud davant el fet religiós , sigui el que sigui i en totes les seves variants.

Objectius :

  • Educar i fomentar en els nostres alumnes una actitud crítica envers ells mateixos i l´entorn per tal d´aconseguir una participació activa, compromesa i transformadora de la seva realitat .
  • Desenvolupar la confiança en ells mateixos per obtenir la força suficient per prendre decisions i ser coherents amb elles, per expressar la seva opinió i acceptar amb respecte la dels altres.
  • Treballar de forma coherent , respectuosa i crítica la dimensió religiosa de l´ésser humà en totes les seves possibles manifestacions.
  • Valorar el fet de la diversitat cultural i religiosa com un enriquiment de la persona .

Metodologia :

La metodologia de treball és absolutament activa i participativa per part dels alumnes .Se´ls fa propostes d´investigació i/o recerca sobre el tema tractat a l´aula que ells porten a terme de forma individual o grupal i posteriorment presenten a la resta de companys .També els alumnes fan propostes de treball més personalitzades (interessos propis , curiositat...) que desenvolupen a l´aula de forma autònoma i respectuosa .Es procura treballar tots els àmbits de l´aprenentatge , des de l´autonomia personal , la voluntat d´aprendre a aprendre , la competència digital , lingüísitca, el coneixement de l´entorn cultural ...

TALLER D'EXPRESSIÓ CORPORAL (2n ESO)

Què és?

Amb aquest taller es tractarà de potenciar l'expressió i la comunicació corporal dels alumnes per a ajudar-los en el seu procés de creixement.

Objectius :

  • Utilitzar els recursos expressius del propi cos per a l'autoconeixement i per comunicar-se amb els altres.
  • Utilitzar activitats amb suport musical, com a mitjà de relació social i integració comunitària.
  • Ser conscients de la postura corporal i del moviment del propi cos.
  • Desenvolupar la creativitat dels alumnes.
  • Controlar el ritme com un mitjà d'expressió de gran riquesa.
  • Expressar els nostres sentiments, i forjar una actitud oberta, sense vergonyes.

Metodologia :

La metodologia és eminentment pràctica, afavorint en tot moment la creativitat de l’alumnat, utilitzant mètodes cooperatius per a transmetre valors positius. Una part important estarà destinada a prendre consciència del propi cos mitjançant jocs i activitats relacionades amb la utilització del cos. Es tractarà de donar èmfasis a les emocions (positives, negatives i neutres) representant-les mitjançant la comunicació no verbal.

TALLER DE MINDFULNESS (3r ESO)

El terme anglès MIndfulness, que es pot traduir com atenció plena o atenció conscient, és una pràctica a través de la qual prenem consciència de les diferents facetes de la nostra experiència en el moment present. Podem aprendre a ser conscients de com ens movem, com ens sentim, física o emocionalment), i de com reaccionem davant de cada situació que la vida ens presenta.

Aquesta tècnica meditativa i també psicocorporal, aplicada al món educatiu, té com a objectiu millorar el rendiment escolar, afavorir la capacitat d’aprenentatge, educar per a la salut, i desenvolupar la intel.ligència emocional de l’alumnat.

Els objectius concrets que es treballen amb els nois i noies de l’ESO són els següents:

-Afavorir la relaxació cos-ment per assolir el benestar físic i psicològic.

-Desenvolupar l'atenció al present.

-Millorar la confiança i la capacitat de ser pacient.

-Disminuir la impulsivitat.

-Desenvolupar l'habilitat de reconèixer les pròpies emocions.

-Millorar la gestió de les emocions, en relació a un mateix i als altres.

La metodologia serà bàsicament experiencial, amb dinàmiques individuals i col·lectives.


TALLER DE COMENTARIO DE TEXTO LITERARIO (3r ESO)

Què és?

És una activitat complementària destinada a l'alumnat de tercer curs de l'Educació Secundària Obligatòria, plantejada com un complement cultural de l'etapa i, així com un desenvolupament i aprofundiment de les estratègies de lecto- escriptures indispensables per comprendre i analitzar un text literari .

L'obra literària pot aportar al jove lector el coneixement de la concepció del món que tota obra artística posseeix, l'acostament a la comprensió de la nostra tradició cultural i literària , a vegades molt llum en el temps dels nostres alumnes , l'emoció que una obra estètica excepcional provoca, l'ús de la llengua com a mitjà d'expressió de les vivències personals i una formació cultural que li apropa al que l'home ha escrit, ha viscut i ha somiat en altres en la nostra mateixa tradició i / o en altres idiomes i cultures, però que segueix sent el mateix.

Introducció al procediment de comentari de textos literaris i l’ estudi dels moviments literaris : edat Mitja , segle XV, XVI i XVII .

Objectius :

La matèria programada en aquesta activitat complementària contribuirà a desenvolupar en l'alumnat les següents capacitats:

  • Conèixer textos escrits de diferents èpoques , apreciant la intencionalitat amb que van ser escrits i el seu valor permanent a través del temps
  • Valorar la lectura com a font d'enriquiment cultural i de plaure personal.
  • Apreciar les obres literàries escrites en llengües diferents de la pròpia com a manifestacions d'una tradició cultural comuna o com a expressions de la mateixa condició humana.
  • Conèixer les interrelacions dels moviments literaris comuns.
  • Utilitzar la biblioteca escolar i les tecnologies de la informació i la comunicació per fonamentar i orientar treballs sobre temes de l'àrea i com a instruments per aprendre i compartir coneixements.
  • Adoptar postures personals crítiques i creatives en la interpretació dels textos llegits.
  • Reflexionar sobre els procediments lingüístics que converteixen un text en una obra mestra del pensament o de l'expressió dels sentiments.
  • Utilitzar la llengua com a mitjà privilegiat d'expressió personal.
  • Desenvolupar estratègies de cerca i gestió de la informació per adquirir coneixement .
  • Planificar l’escrit d’acord amb la situació comunicativa (receptor/a, intenció) i a partir de la generació d’idees i la seva organització.
  • Escriure textos de tipologia diversa i en diferents formats i suports amb adequació, coherència, cohesió i correcció lingüística .
  • Revisar i corregir el text per millorar-lo, i tenir cura de la seva presentació formal .
  • Obtenir informació, interpretar i valorar textos orals de la vida quotidiana, dels mitjans de comunicació i acadèmics, incloent-hi els elements prosòdics i no verbals.
  • Produir textos orals de tipologia diversa amb adequació, coherència, cohesió i correcció lingüística, emprant-hi els elements prosòdics i no verbals pertinents.
  • Emprar estratègies d’interacció oral d’acord amb la situació comunicativa per iniciar, mantenir i acabar el discurs.
  • Llegir textos i conèixer els autors/ores i els períodes més significatius de la literatura catalana, castellana i universal .
  • Expressar, oralment o per escrit, opinions raonades sobre obres literàries, tot identificant gèneres, i interpretant i valorant els recursos literaris dels textos.
  • Escriure textos literaris per expressar realitats, ficcions i sentiments.
  • Adquirir l’hàbit de la lectura com un mitjà per accedir a la informació i al coneixement, i per al gaudi personal; i valorar l’escriptura com un mitjà per estructurar el pensament i comunicar-se amb els altres.
  • Implicar-se activament i reflexiva en interaccions orals amb una actitud dialogant i d’escolta.
  • Manifestar una actitud de respecte i valoració positiva de la diversitat lingüística de l’entorn pròxim i d’arreu.

Metodologia :

Sobre el mètode a seguir, la lectura serà l'eix del treball de l'alumnat i del professorat.

A l'aula, la lectura del text anirà acompanyada d'una reflexió sobre el tema central i el seu comentari, individual o grupal, serà abans de res un instrument per millorar la comprensió i analitzar les tècniques expressives del llenguatge.


Pel que fa a la contribució de la matèria a l'adquisició de les competències bàsiques , aquesta activitat complementària contribueix a l'adquisició de la competència en comunicació lingüística mitjançant el desenvolupament de l’ interès per la lectura, la valoració del caràcter estètic dels textos i l'amor per la literatura. Des de tots els seus continguts es contribueix a la lectura comprensiva de textos literaris i a l'expressió oral i escrita com a mitjans indispensables per a qualsevol aprenentatge de qualitat


La lectura d'un text, la seva reflexió i el seu comentari, individual o grupal exigeix exercitar-se en l'escolta, l'exposició i l'argumentació. D'altra banda, la valoració crítica dels textos que s'utilitzen a l'aula i fora d'ella, la comunicació de sentiments, idees i opinions, imprescindibles per aconseguir els objectius d'aquesta matèria, en utilitzar tant el llenguatge verbal com l'escrit, ajuden a l'adquisició de la competència.


Dins d'aquesta matèria, la lectura, interpretació i valoració de les obres literàries contribueixen de forma rellevant al desenvolupament de la competència artística i cultural, entesa com a aproximació a un patrimoni literari i a uns temes recurrents que són expressió de preocupacions essencials de l'ésser humà. La seva contribució serà més rellevant en tant es relacioni l'estima de les manifestacions literàries amb altres manifestacions artístiques, com la música, la pintura o el cinema. També es contribueix a aquesta competència procurant que el món social de la literatura (autors, crítics, accés a biblioteques, llibreries, catàlegs o la presència del literari en la premsa), adquirís sentit per a l'alumnat.


La contribució es facilitarà amb la lectura d'una selecció de fragments d'obres rellevants de cada moviment literari significatiu, per formar part del patrimoni cultural, i consolidar en l'alumnat una estructura clara d'aquests moviments que coincideixen amb altres disciplines com la història o l'art. Des d'aquest plantejament s'afavoreix l'apreciació de les obres d'art, s'adquireixen habilitats perceptives i de sensibilització, es desenvolupa la capacitat d'emocionar-se amb elles, a més de que s'ajuda a valorar el patrimoni cultural, a respectar-ho i a interessar-se per la seva conservació.


Aquesta matèria constitueix un bon vehicle per al desenvolupament de la competència social i ciutadana. L'obra literària permet l'acostament a cultures llunyanes en l'espai i en el temps, fomenta la capacitat d'apreciar, comprendre i valorar críticament diferents manifestacions culturals, potenciant actituds obertes i respectuoses i oferint elements per a l'elaboració de judicis fonamentats amb el context social i històric als quals se circumscriu cada obra.


La reflexió i el comentari a l'aula de la lectura d'un text promouran l'oportunitat d'expressar idees pròpies, valorar les dels altres, fomentant actituds de respecte, tolerància, cooperació, flexibilitat i contribuiran a l'adquisició d'habilitats socials.


La matèria contribueix al tractament de la informació i competència digital en desenvolupar destreses per a la cerca i selecció d'informació rellevant d'acord amb diferents necessitats, així com per a la seva reutilització en la producció de textos orals i escrits propis. La cerca i selecció de moltes d'aquestes informacions requerirà, per exemple, l'ús adequat de biblioteques o la utilització d'internet. La realització guiada d'aquestes cerques constituirà un mitjà per al desenvolupament de la competència digital. A això contribueix també el fet que el currículum inclogui l'ús de suports electrònics en la realització de treballs, de manera que puguin abordar-se més eficaçment algunes operacions que intervenen en el procés d'escriptura (planificació, execució del text, revisió...).


L'estudi de la Literatura contribueix a la competència d'aprendre a aprendre, en la mesura en què propicia la disposició i l'habilitat per organitzar l'aprenentatge, afavoreix les destreses d'autonomia, disciplina i reflexió, implica la presa de consciència de les pròpies capacitats i recursos així com l'acceptació dels propis errors com a instrument de millora. La matèria exercita la memorització, l'argumentació, la síntesi de les idees pròpies i alienes i l'habilitat per comunicar amb eficàcia els resultats del propi treball, que afavoreixen també els aprenentatges posteriors


La matèria contribueix a l'autonomia i iniciativa personal en la mesura en què s'utilitzen procediments que exigeixen planificar, organitzar, analitzar i comunicar. La realització de treballs individuals i la reflexió i comentari en grup, implica superar inhibicions i prejudicis, valorar les aportacions d'altres companys, acceptar possibles errors, comprendre la forma de corregir-los. En definitiva, aporta possibilitats de millora i fomenta l'afany de superació.

Les tasques , recursos i activitats estarán en un MOODLE .


TALLER DE COMENTARIO DE TEXTO LITERARIO (4rt ESO)

Què és?

“ Taller de comentario de textos literarios “ és una activitat complementària destinada a l'alumnat de quart curs de l'Educació Secundària Obligatòria, plantejada com un complement cultural de l'etapa i, així com un desenvolupament i aprofundiment de les estratègies de lecto- escriptures indispensables per comprendre i analitzar un text literari . Es una continuació dels procediments d’ anàlisi literari de tercer d'ESO , així com complementa l’ estudi dels moviments literaris del segle XIX i XX .


L'obra literària pot aportar al jove lector el coneixement de la concepció del món que tota obra artística posseeix, l'acostament a la comprensió de la nostra tradició cultural i literària , a vegades molt llum en el temps dels nostres alumnes , l'emoció que una obra estètica excepcional provoca, l'ús de la llengua com a mitjà d'expressió de les vivències personals i una formació cultural que li apropa al que l'home ha escrit, ha viscut i ha somiat en altres en la nostra mateixa tradició i / o en altres idiomes i cultures, però que segueix sent el mateix.

Objectius :

La matèria programada en aquesta activitat complementària contribuirà a desenvolupar en l'alumnat les següents capacitats:


    • Conèixer textos escrits de diferents èpoques , apreciant la intencionalitat amb que van ser escrits i el seu valor permanent a través del temps.
    • Valorar la lectura com a font d'enriquiment cultural i de plaure personal.
    • Apreciar les obres literàries escrites en llengües diferents de la pròpia com a manifestacions d'una tradició cultural comuna o com a expressions de la mateixa condició humana.
    • Conèixer les interrelacions dels moviments literaris comuns.
    • Utilitzar la biblioteca escolar i les tecnologies de la informació i la comunicació per fonamentar i orientar treballs sobre temes de l'àrea i com a instruments per aprendre i compartir coneixements.
    • Adoptar postures personals crítiques i creatives en la interpretació dels textos llegits.
    • Reflexionar sobre els procediments lingüístics que converteixen un text en una obra mestra del pensament o de l'expressió dels sentiments.
    • Utilitzar la llengua com a mitjà privilegiat d'expressió personal.
    • Altres competències i subcompetències que es desenvoluparan al llarg del taller:
    • Desenvolupar estratègies de cerca i gestió de la informació per adquirir coneixement .
  • Planificar l’escrit d’acord amb la situació comunicativa (receptor/a, intenció) i a partir de la generació d’idees i la seva organització .
  • Escriure textos de tipologia diversa i en diferents formats i suports amb adequació, coherència, cohesió i correcció lingüística .
  • Revisar i corregir el text per millorar-lo, i tenir cura de la seva presentació formal .
  • Obtenir informació, interpretar i valorar textos orals de la vida quotidiana, dels mitjans de comunicació i acadèmics, incloent-hi els elements prosòdics i no verbals.
  • Produir textos orals de tipologia diversa amb adequació, coherència, cohesió i correcció lingüística, emprant-hi els elements prosòdics i no verbals pertinents.
  • Emprar estratègies d’interacció oral d’acord amb la situació comunicativa per iniciar, mantenir i acabar el discurs.
  • Llegir textos i conèixer els autors/ores i els períodes més significatius de la literatura catalana, castellana i universal .
  • Expressar, oralment o per escrit, opinions raonades sobre obres literàries, tot identificant gèneres, i interpretant i valorant els recursos literaris dels textos.
  • Escriure textos literaris per expressar realitats, ficcions i sentiments.
  • Adquirir l’hàbit de la lectura com un mitjà per accedir a la informació i al coneixement, i per al gaudi personal; i valorar l’escriptura com un mitjà per estructurar el pensament i comunicar-se amb els altres.
  • Implicar-se activament i reflexiva en interaccions orals amb una actitud dialogant i d’escolta.
  • Manifestar una actitud de respecte i valoració positiva de la diversitat lingüística de l’entorn pròxim i d’arreu.


Metodologia :

Sobre el mètode a seguir, la lectura serà l'eix del treball de l'alumnat i del professorat.

A l'aula, la lectura del text anirà acompanyada d'una reflexió sobre el tema central i el seu comentari, individual o grupal, serà abans de res un instrument per millorar la comprensió i analitzar les tècniques expressives del llenguatge. Activitats actives , grups coperatius , desenvolupament de webs quests , a exposicions orals amb suports digitals ...


Pel que fa a la contribució de la matèria a l'adquisició de les competències bàsiques , aquesta activitat complementària contribueix a l'adquisició de la competència en comunicació lingüística mitjançant el desenvolupament de l’ interès per la lectura, la valoració del caràcter estètic dels textos i l'amor per la literatura. Des de tots els seus continguts es contribueix a la lectura comprensiva de textos literaris i a l'expressió oral i escrita com a mitjans indispensables per a qualsevol aprenentatge de qualitat


La lectura d'un text, la seva reflexió i el seu comentari, individual o grupal exigeix exercitar-se en l'escolta, l'exposició i l'argumentació. D'altra banda, la valoració crítica dels textos que s'utilitzen a l'aula i fora d'ella, la comunicació de sentiments, idees i opinions, imprescindibles per aconseguir els objectius d'aquesta matèria, en utilitzar tant el llenguatge verbal com l'escrit, ajuden a l'adquisició de la competència.


Dins d'aquesta matèria, la lectura, interpretació i valoració de les obres literàries contribueixen de forma rellevant al desenvolupament de la competència artística i cultural, entesa com a aproximació a un patrimoni literari i a uns temes recurrents que són expressió de preocupacions essencials de l'ésser humà. La seva contribució serà més rellevant en tant es relacioni l'estima de les manifestacions literàries amb altres manifestacions artístiques, com la música, la pintura o el cinema. També es contribueix a aquesta competència procurant que el món social de la literatura (autors, crítics, accés a biblioteques, llibreries, catàlegs o la presència del literari en la premsa), adquirís sentit per a l'alumnat.


La contribució es facilitarà amb la lectura d'una selecció de fragments d'obres rellevants de cada moviment literari significatiu, per formar part del patrimoni cultural, i consolidar en l'alumnat una estructura clara d'aquests moviments que coincideixen amb altres disciplines com la història o l'art. Des d'aquest plantejament s'afavoreix l'apreciació de les obres d'art, s'adquireixen habilitats perceptives i de sensibilització, es desenvolupa la capacitat d'emocionar-se amb elles, a més de que s'ajuda a valorar el patrimoni cultural, a respectar-ho i a interessar-se per la seva conservació.


Aquesta matèria constitueix un bon vehicle per al desenvolupament de la competència social i ciutadana. L'obra literària permet l'acostament a cultures llunyanes en l'espai i en el temps, fomenta la capacitat d'apreciar, comprendre i valorar críticament diferents manifestacions culturals, potenciant actituds obertes i respectuoses i oferint elements per a l'elaboració de judicis fonamentats amb el context social i històric als quals se circumscriu cada obra.


La reflexió i el comentari a l'aula de la lectura d'un text promouran l'oportunitat d'expressar idees pròpies, valorar les dels altres, fomentant actituds de respecte, tolerància, cooperació, flexibilitat i contribuiran a l'adquisició d'habilitats socials.


La matèria contribueix al tractament de la informació i competència digital en desenvolupar destreses per a la cerca i selecció d'informació rellevant d'acord amb diferents necessitats, així com per a la seva reutilització en la producció de textos orals i escrits propis. La cerca i selecció de moltes d'aquestes informacions requerirà, per exemple, l'ús adequat de biblioteques o la utilització d'internet. La realització guiada d'aquestes cerques constituirà un mitjà per al desenvolupament de la competència digital. A això contribueix també el fet que el currículum inclogui l'ús de suports electrònics en la realització de treballs, de manera que puguin abordar-se més eficaçment algunes operacions que intervenen en el procés d'escriptura (planificació, execució del text, revisió...).

L'estudi de la Literatura contribueix a la competència d'aprendre a aprendre, en la mesura en què propicia la disposició i l'habilitat per organitzar l'aprenentatge, afavoreix les destreses d'autonomia, disciplina i reflexió, implica la presa de consciència de les pròpies capacitats i recursos així com l'acceptació dels propis errors com a instrument de millora. La matèria exercita la memorització, l'argumentació, la síntesi de les idees pròpies i alienes i l'habilitat per comunicar amb eficàcia els resultats del propi treball, que afavoreixen també els aprenentatges posteriors


La matèria contribueix a l'autonomia i iniciativa personal en la mesura en què s'utilitzen procediments que exigeixen planificar, organitzar, analitzar i comunicar. La realització de treballs individuals i la reflexió i comentari en grup, implica superar inhibicions i prejudicis, valorar les aportacions d'altres companys, acceptar possibles errors, comprendre la forma de corregir-los. En definitiva, aporta possibilitats de millora i fomenta l'afany de superació.

Les tasques , recursos i activitats estaran en un MOODLE