Normativa per a l'alumnat

NORMATIVA ESCOLAR PER A L’ALUMNAT




Tots els alumnes de FPEVB Escola Joaquima Vedruna Terrassa que estan cursant la Primària i l’ESO han de respectar la següent normativa per tal d’afavorir la convivència al centre.


ELS DEURES DELS ALUMNES

94- Article...

1.Els alumnes tenen el deure de respectar l’exercici dels drets i les llibertats dels altres membres de la comunitat educativa i, en particular, l’exercici de les atribucions pròpies dels professors i de la direcció del centre

2. L’estudi constitueix el deure bàsic dels alumnes, que comporta l'aprofitament de les seves aptituds personals i dels coneixements que s’imparteixen amb la finalitat d’assolir una bona preparació humana i acadèmica. Aquest deure es concreta en l'obligació d’assistir a classe amb puntualitat, respectar el calendari escolar i l’horari establert, realitzar les tasques encomanades pels professors, esforçar-se en l’aprenentatge i en el desenvolupament de les capacitats personals i respectar l’exercici del dret a l’estudi dels seus companys. Per tant, s'ha de moderar sempre el to de veu per tal d'afavorir un ambient de treball agradable i acollidor.

3. La falta a classe de manera reiterada pot provocar la impossibilitat de l’aplicació correcta dels criteris generals d’avaluació i de la pròpia avaluació continua. Sense perjudici de les mesures educatives correctores que s’adoptin davant de les faltes d’assistència injustificades i continues, quan aquestes facin impossible l’aplicació de l’avaluació contínua i en concret quan superin el 20 % d’alguna àrea o matèria, al llarg d’un trimestre, el director aplicarà els procediments extraordinaris d’avaluació que l’alumne haurà de realitzar previstos al projecte educatiu del centre.

Es consideren faltes injustificades d’assistència a classe o de puntualitat d’un alumne les que no siguin excusades de manera escrita pels alumnes majors d’edat, pels seus pares o representants legals en un termini màxim de 48 hores, bé a l’inici de l’absència o de la seva finalització, bé posteriors al del dia en què no hagi estat puntual

95-Article...

4. El respecte a les normes de convivència dins del centre, com a obligació bàsica dels alumnes, s’estén als deures següents:

a) Adoptar un comportament que s’adigui amb el model educatiu, tal com està definit en el caràcter propi i en el projecte educatiu del centre.

b) Respectar el caràcter propi del centre i el seu projecte educatiu

c) Assistir a classe i esforçar-se en l’aprenentatge i en el desenvolupament de les seves capacitats.

d) Respectar els mestres i professors, i complir les decisions dels òrgans unipersonals i col·legiats del centre, sens perjudici de que puguin impugnar-les quan considerin que lesionen els seus drets.

e) Complir el NOFC en tot allò que els correspongui i tenir una actitud activa de compliment de les normes de convivència del centre.

f) Respectar els altres alumnes i membres de la comunitat educativa, la llibertat de consciència i les conviccions religioses, morals i ideològiques, com també la dignitat, la integritat i la intimitat de tots els membres de la comunitat educativa.

g) No discriminar cap membre de la comunitat educativa per raó de naixement, raça, sexe o qualsevol altra circumstància personal o social.

h) Participar i col·laborar activament en la vida de l’escola amb la resta de membres de la comunitat educativa i contribuir al desenvolupament de les activitats del centre, sempre que no hi hagi motius en que l’alumne justifiqui la falta a la sortida i que serán valorats previament per la Direcció.

i) Les sortides no curriculars es podrán suspendre sino s’arriba a dos terços de participació de l’ alumnat, sota la valoració de l ‘equip directiu

j) Respectar, i fer un bon ús de les instal·lacions i els materials, utilitzar correctament i compartir els béns mobles i les instal·lacions del centre.

k) Propiciar un clima de convivència i de respecte al dret dels altres alumnes pel que fa al manteniment de l’ambient de treball i l’activitat normal a l’escola

l) Utilitzar el vestuari adient a un centre educatiu segons els criteris de la direcció del centre.

No està permès:

. Portar peces de roba que cobreixin cap ni ulls (mocadors, gorres, etc.)

. Portar roba massa escotada i/o oberta.

. Maquillatge excessiu.

. Pantalons tipus shorts o faldilles massa curtes.

. Xancles de piscina.

. Peces amb simbologia i/o missatges que atemptin contra els drets humans i les llibertats individuals.

. No es podran portar peces que reflecteixin ideologies polítiques ni de clubs esportius o seleccions esportives.

m) És obligatori portar l’equipament esportiu autoritzat pel centre. L’ incompliment d’aquesta norma pot suposar la no superació de l’actitud de la matèria en el cas de Secundària i la repercussió negativa en la nota final , en el cas de Primària

n) Està prohibit portar guarniments que puguin resultar perillosos en realitzar una activitat esportiva ( pearcings, polseres , cadenes,...)

o) Els desplaçaments pels centre es faran en calma i evitant sorolls excessius per no destorbar la resta d’activitats que es porten a terme.

p) Els alumnes NO poden sortir de la classe sense l’autorització del professor .

q) No es poden interrompre les classes . En cas de necessitar accedir a un aula, s’haurà de trucar a la porta i esperar que el professor doni el vist i plau d’entrada.

r) L’alumnat és el responsable dels objectes personals que dugui en el centre.

s) Es obligatori l ‘ús de l ‘agenda escolar Vedruna.

t) No és permès portar monopatins, patinets, etc dins del centre.

u) En cas de veure algún alumne que en porta, la direcció el requisarà durant una setmana. En cas de reincidencia, passarà a ser un més, o fins i tot fins a final de curs.

v) En cas de faltar a un examen, aquesta justificació serà indispensable per tal que el professor/a programi a l’alumne/a una altra data d’exàmen.

w) Cap alumne podrà sortir del recinte escolar, sense una autorització prèvia signada pels pares o tutors legals, que haurà de mostrar al professor/a corresponent.

x) Ningú no es podrà abocar per les finestres, i no es llençarà cap objecte a través d’elles

y) Qualsevol tipus de deixalla es deixarà a les papereres i es vigilarà que es faci d’acord amb les normes de reciclatge.

z) Quan el professorat tinguin dubtes sobre la justificació d’absència de l’alumnat , el centre es posarà amb les famílies per corroborar-ne l’autenticitat, evitant la possible repercussió a l’avaluació.

aa) Considerem com a justificació d’ absència: una nota signada pels pares on s’expressin causes raonables o un justificant mèdic. Caldrà presentar aquest justificant al professor corresponent el primer dia d’assistència a classe.

bb) El centre considera la puntualitat com un valor afegit de la tasca educativa. La falta sistemàtica de la puntualitat en accedir al centre pot comportar la no superació de l’actitud de la matèria i tenir repercussions disciplinàries.

cc) Es considerarà falta de puntualitat passats 5 minuts de l’avís d’entrada en el centre. L’alumne esperarà a la porta de la classe fins que el professor li doni l’entrada de manera que no destorbi l’activitat iniciada. S’enregistrarà a la plataforma digital la falta comesa que s’acumularà al llarg del curs.

dd) Els estudiants a partir de 14 anys, tenen dret a fer vaga convocada per a estudiants sempre que ho comuniquin a Direcció amb 48h d’antelació i portin l’autorització signada pel seu pare/mare / tutors legals.

ee) El centre no acceptarà cap compromís col.lectiu de participació de l’alumnat en una jornada de vaga, per considerar-la una conducta greu i perjudicial per a la convivència en el centre.

ff) Quan un alumne/a s’absenti del centre sense autorització dels pares o tutors legals, serà considerada una falta molt greu. Se li comunicarà a la família, i d’acord amb el Decret de Drets I Deures , s’aplicarà la sanció corresponent.

gg) Un incompliment de la normativa escolar pot condicionar l’assistència dels alumnes a les sortides, al llarg del curs escolar.

hh) En cas que el centre proposi una activitat/sortida i no hi hagi el suficient quòrum (2/3 parts dels alumnes del nivell) l’escola es reserva el dret d’anul.lar l’activitat.

ii) No és premès l’ús de mòbils, MP3, MP4, o altres aparells similars en activitats fora del centre. Només es podrà fer ús en el trasllat en autocar sempre que el professor/a ho autoritzi.

Cal recordar que, en les activitats escolars fora del centre, estan em vigor les mateixes normes dels centre

En cas d ‘interpretació ambigua a la normativa la Direcció General del centre pendrà la decisió oportuna.


NORMATIVA PER EDUCACIÓ FÍSCA

a. Durant les classes d’educació física és obligatori portar l’equipament de l’escola (xandall o pantaló curt, samarreta, mitjons blancs). En finalitzar la sessió, l’alumne de l’ESO haurà de canviar-se de roba, excepte els dies en què se’n va directament a casa. En cas que l’alumne/a hagi de portar un altre xandall, haurà de justificar-ho mitjançant una nota dels pares o tutors legals a l’agenda escolar.

b. Cal portar un calçat esportiu adequat.

c. Per motius de seguretat, està prohibit portar joies (anells, arrecades, braçalets, penjolls, piercings,…) així com ingerir cap tipus d’aliment o llaminadures durant les classes.

d. En cas de malatia o lesió que impedeixi realitzar la classe pràctica caldrà portar un justificant mèdic o dels pares, indicant la lesió i el temps aproximat de repòs. Durant aquest temps, l’alumne/a farà un treball relacionat amb la matèria que serà avaluable a nivell acadèmic.

e. El centre disposa de vestidors per quan es necessita canviar-se. Els lavabos o les classes no son llocs per realitzar aquesta acció.

En cas que l’alumne/a no porti cap equipament esportiu de forma injustificada, o incompleixi l’apartat (c) referent a la seguretat, aquest/a no podrà fer la classe pràctica i en el seu lloc haurà de realitzar el treball alternatiu que se li indiqui. Alhora, li repercutirà en la nota de la matèria.

NORMATIVA ESPECÍFICA CCFF (CAFEMN i AAFE)


a. La No Assistència i els retards a les classes poden comportar la pèrdua del dret a l’avaluació continuada de les matèries implicades.

b. Durant l’estona de l’esbarjo l’alumnat NO es podrà desplaçar en vehicle; haurà de romandre pels voltants del centre.

c. No està permès beure i/o menjar aliments ni llaminadures a la classe, tret de que el professor ho consideri oportú per la naturalesa de l’activitat.

d. És obligatori portar l’equipament de seguretat assessorat per cada professor pel bon desenvolupament de les diferents activitats n( casc, calçat adequat , motxilles,...)

e. L’alumnat serà el responsable del seu desplaçament fins el punt acordat com inici de les sortides i de la tornada després de la realització de l’activitat.

EN CAS D’INCOMPLIMENT DE LA NORMATIVA

La convivència d’un grup de persones comporta que es generin situacions de conflicte, que cal resoldre. Pensem que el més important és solucionar tots els problemes dialogant. En aquest sentit el nou Servei de Mediació ha de ser un instrument útil per a generar una convivència positiva en el centre.

Malauradament, però, no sempre n’hi ha prou amb això. De vegades, cal utilitzar altres recursos, com els avisos notificats l’agenda. Si el comportament de l’alumne no canvia es comunicarà a la familia mitjançant el “Full d’Incidència”.

En el Full d’Incidència s’intenta que l’alumne/a raoni, per escrit, el què ha passat. El professor/a farà el mateix i inclourà les mesures correctores que se li aplicarà, en funció de la falta comesa.

L’acumulació d’aquests fulls d’incidència comportarà (segons la gravetat dels fets) la pèrdua del dret d’assistència a les sortides escolars.

Igualment, la seva acumulació, comportarà la reunió de la Comissió de Convivència . Aquesta, juntament amb el tutor/a analitzarà cada cas individualment, i , si es creu convenient, obrirà expedient disciplinari, previ avís a les famílies.

En el cas que la falta comesa sigui greu o molt greu s’aplicarà la normativa oficial establerta pel Departament d’Ensenyament referent als Drets i Deures dels Alumnes i s’acturà d’acord al Decret 279/2006 del 4 de juliol del 2006.

* Els propers punts estan relacionats amb la normativa anteriorment esmentada

La Direcció General del centre podrà requerir a un alumne el canvi d’indumentària, quan , al seu judici ,no sigui l’adequat.El no comportament d’aquest requeriment podrà comportar una mesura correctora en els termes establerts en aquest reglament

96- Article...

1. Algunes circumstàncies poden fer disminuir la gravetat de les actuacions dels alumnes contràries a les normes de convivència i són les següents:

a) No haver comès amb anterioritat faltes ni conductes contràries a la convivència en el Centre.

b) La petició d’excuses en els casos d’injúries, ofenses o alteració del desenvolupament de les activitats del Centre.

c) La falta d’intencionalitat.

2. Les circumstàncies que poden augmentar la gravetat de les actuacions dels alumnes contràries a les normes de convivència són aquestes:

a) El no reconeixement dels fets, amagar la realitat i faltar a la veritat.

b) Les que, per la seva naturalesa, comportin discriminació per raó de naixement, raça, sexe o la situació personal o social.

c) Les que causin danys, injúries o ofenses als companys

d) Les que indiquin premeditació o reiteració de la falta.

e) Les que suposin una acció col·lectiva o comportin publicitat manifesta incloses xarxes socials i altres mitjans tecnològics, tal i com queda recollit a la Llei Orgànica 15-1999, de 13 Dic. de PROTECCIÓ DE DADES.

Divulgar injuries per internet, fer booling, distribuir imatges no autoritzades, escriure missatges degradants...

97- Article...

1. Les conductes dels alumnes considerades contràries a les normes de convivència i que seran mereixedores de correcció són les següents:

a) Les faltes injustificades de puntualitat a l’horari de l'escola.

b) Les faltes injustificades d’assistència a classe o a altres activitats educatives organitzades pel Centre

c) Qualsevol acte d’incorrecció i desconsideració amb els altres membres de la comunitat educativa.

d) Qualsevol acte injustificat que alteri el desenvolupament normal de les activitats del Centre.

e) El deteriorament no greu, causat intencionadament, de les dependències del Centre, del material d’aquest o dels objectes i les pertinences dels altres membres de la comunitat educativa

f) L’agenda escolar i la normativa, es consideren indispensables per a totes les matèries.

g) S’ha de mantenir el material escolar en condicions adients: No pot estar guixat, estripat.

h) Ús del telèfon mòbil, els MP3 o similars, les càmeres fotogràfiques, etc. En el cas de CFGM, l’ús d’aquests dispositius només estarà permès com a eina complementària i de seguretat, sempre sota els criteris del professorat.

i) Està prohibit enregistra imatges dins del centre i/o en les activitats que es realitzen dins i fora del centre

j) L ‘escola no es responsabilitzarà de la pèrdua i/o trancament del material escolar d’ ús pròpi dels alumnes, material escolar i material informàtic , ni pròpi ni dels companys

k) Cap alumne podrà sortir del recinte escolar, sense una autorització prèvia signada pels pares o tutors legals, que haurà de mostrar al professor/a corresponent

i) L ‘ alumnat del CFGM ha de sortir del centre a l’ hora de l’ esbarjo, excepte en casos puntuals i justificats per la Direcció, però en cap cas ,no li està permés utilitzar cap tipus de transport durant aquest temps.

l) L’ús indegut dels canals de comunicació del centre.

f) Els actes d’indisciplina que, a criteri del professor corresponent o del tutor, no tinguin caràcter greu.

g) Violació de la privacitat de mesures de seguretat i privacitat informàtica i dels accessos no autoritzats ( plataforma digital, servidor, sistemes d’ emmagatzematge.... )

h) i totes aquelles que estan especificades en la normativa de convivència del centre.

i) Ningú no es podrà abocar per les finestres, i no es llençarà cap objecte a través d’elles.

j) Cal recordar que ,en les activitats escolars fora del centre, estan en vigor les mateixes normes que al centre.

k) Els alumnes han de respectar l’itinerari d’entrades i sortides que correspongui a cada curs, tant per entrar i sortir del centre, com a les hores d’esbarjo.

2. Les mesures correctores d’aquestes conductes contràries a les normes de convivència de l’escola seran les següents, segons les circumstàncies:

a. Mesures correctores que pot aplicar qualsevol professor:

– Amonestació oral.

– Compareixença immediata davant del Director Pedagògic o del Director General de Centre

– Privació del temps d’esbarjo, exceptuant l’alumnat del CFGM.

b. Mesura correctora que pot aplicar el professorat de l’alumne, el Director Pedagògic o el Director General de Centre:

– Amonestació escrita a través dels diferents mitjans que disposa el centre ( agenda, plataforma....) que serà donada a conèixer als pares o representants legals de l’alumne si aquest és menor d’edat.

– Retirada del mòbil, MP3 o similars, càmeres fotogràfiques, etc. d’acord amb la normativa per la qual es retindran aquests i es demanaran als pares que el vinguin a recollir fent-los signar un registre de l’incidència produïda. Es lliurarà la tarja SIM a l’alumne.

FALTES LLEUS:

c. Mesures correctores que pot aplicar el Director Pedagògic de l’etapa corresponent, escoltat l’alumne i la comissió de disciplina del Consell Escolar si s’escau:

– Realització de tasques educadores per a l’alumne, en horari no lectiu i per un període no superior a dues setmanes, i/o reparació econòmica dels danys causats al material del Centre o bé al d’altres membres de la comunitat educativa.

– Suspensió del dret a participar en activitats no lectives del Centre per un període màxim d’un mes.

– Canvi de grup per un període màxim d’una setmana.

– Suspensió del dret d’assistència a determinades classes per un període no superior a cinc dies lectius, durant el qual l’alumne romandrà en el Centre i realitzarà els treballs acadèmics que se li encomanin

– En el cas dels CFGM l’ expulsió d’una o varies classes d’alguna matèria pot tenir repercussions en el dret d’avaluació continuada, passant directe a fer l’ avaluació final.

3. De qualsevol mesura correctora de les indicades en les lletres b) i c) de l’apartat anterior, n’ha de quedar constància escrita en l’expedient escolar de l’alumne amb explicitació de quina és la conducta que l’ha motivada, i els seus pares o tutors en seran oportunament informats, a través del document oportú ( fulls d’ acords consensuats, fulls d’ incidència.... ).

* I totes aquelles especificades a la normativa de convivència i funcionament de l’alumnat del centre.

98- Article...

L’alumne o els seus pares o tutors podran reclamar contra les mesures correctores que se li hagin imposat.

La reclamació serà feta davant el Director General de Centre o Director Pedagògic d’Etapa. En el cas que l’autor de la correcció hagi estat el Director, davant la comissió de disciplina del Consell Escolar.

99- Article...

Les conductes contràries a les normes de convivència prescriuran en el termini d’un mes comptat a partir de la seva comissió.

Les mesures correctores prescriuran en el termini d’un mes des de la seva imposició.

100- Article...

FALTES GREUS:

Les conductes dels alumnes greument perjudicials per a la convivència que seran considerades faltes greus i, en conseqüència, seran mereixedores de sanció són les següents:

a) Els actes greus d’indisciplina, injúries o ofenses contra membres de la comunitat educativa.

b) L’agressió física o les amenaces contra altres membres de la comunitat educativa.

c) Les vexacions o humiliacions a qualsevol membre de la comunitat escolar, particularment aquelles que tinguin una implicació de gènere, sexual, racial o xenòfoba, o es realitzin contra l’alumnat més vulnerable per les seves característiques personals, socials o educatives.

d) La suplantació de la personalitat en actes de la vida docent i la falsificació o sostracció de documents i material acadèmic

e) Sostracció o deteriorament greu causat intencionadament, de les dependències del Centre, del material d’aquest o dels objectes i les pertinences dels altres membres de la comunitat educativa.

f) Els actes injustificats que alterin greument el desenvolupament normal de les activitats del Centre així com de les activitats lectives que es puguin desenvolupar dins i/o fora del centre.

g) Les actuacions i les incitacions a actuacions perjudicials per a la salut i la integritat personal dels membres de la comunitat educativa del Centre.

h) El consum de tabac i altres substàncies prohibides en el Centre així com en les activitats lectives que es puguin desenvolupar dins i/o fora del centre.

En cas de dubte pel que fa a la gravetat de la falta comesa per un alumne, s’atendrà al criteri de la Direcció del centre i si cal de la comissió de convivència del Consell Escolar.

I)Manifestar els efectes de consum d’estupefaents i/o alcohol en les activitats lectives que es puguin desenvolupar dins i/o fora del centre.

J)Manifestar els efectes de consum d’estupefaents i/o alcohol en les activitats lectives que es puguin desenvolupar dins i/o fora del centre en les activitats extraescolars.

k)Intents d’accesos no permesos al sistema informàtic i servidor i/o o plataforma digital del centre, desxifrats de claus de seguretat i suplantació i manipulació d’ informació restringida.

L) La reiterada i sistemàtica comissió de conductes contràries a la normativa del Decret 279/2006 de 4 de juliol sobre Drets i deures de l’alumnat, així com també a les normes de convivència del nostre Centre.

101- Article...

FALTES MOLT GREUS:

1. La imposició de sancions per conductes greument perjudicials per a la convivència del Centre i considerades faltes greus en l’article anterior correspondrà al Director de l’escola.

2. Les sancions que podran imposar-se per la comissió de les faltes considerades greus seran les següents:

a) Realització de tasques educadores per a l’alumne, en horari lectiu i per un període no superior a un mes, i/o la reparació econòmica dels danys causats al material del Centre o bé al d’altres membres de la comunitat educativa.

b)Realització de tasques socioeducatives i relacionades amb la falta comesa per l’alumne, en horari no lectiu i per un període d’ un mes, i/o la reparació econòmica dels danys causats al material del Centre o bé al d’altres membres de la comunitat educativa.

c) Suspensió del dret a participar en activitats educatives de caràcter no lectiu organitzades pel Centre durant un període que no podrà ser superior a tres mesos o al que resti per a la finalització del corresponent curs acadèmic.

d) Canvi de grup o classe de l’alumne.

e) Suspensió del dret d’assistència al Centre o a determinades classes per un període que no podrà ser superior a quinze dies lectius, sense que això comporti la pèrdua del dret a l’avaluació contínua, i sens perjudici de l’obligació de realitzar determinats treballs acadèmics en el supòsit de privació del dret d’assistència al Centre. El tutor lliurarà a l’alumne un pla de treball de les activitats que ha de realitzar i establirà les formes de seguiment i control els dies de no assistència al Centre.

f) Inhabilitació per cursar estudis en el Centre per un període de tres mesos o pel que resti fins al final del corresponent curs acadèmic si el període és inferior.

g) Inhabilitació definitiva per a cursar estudis en el Centre on es va cometre la falta.

En el supòsit d’aplicar una de les dues darreres sancions a un alumne en edat d’escolaritat obligatòria, l’Administració educativa proporcionarà a l’alumne una plaça escolar en un altre Centre docent.

3. Quan s’imposin les sancions previstes en els apartats d), e) i f), i a petició de l’alumne, el Director General de Centre podrà aixecar la sanció o acordar la readmissió, prèvia constatació d’un canvi positiu en la seva actitud.

102- Article...

Les faltes considerades greus només podran ser objecte de sanció amb la prèvia instrucció d’un expedient i/o document de resolució consensuada signat entre pares i direcció de l’escola on s’especifica els fets que s’han generat i la sanció que s’aplicarà.

Document de resolució consensuada s’acordarà amb el termini més breu possible, no superior a tres dies, a comptar des de els coneixements del fets.

El Director General de Centre és l’òrgan competent per iniciar el Document de resolució consensuada, per pròpia iniciativa o a proposta de qualsevol membre de la comunitat educativa.

El Director General de Centre és l’òrgan competent per iniciar la instrucció de l’expedient, per pròpia iniciativa o a proposta de qualsevol membre de la comunitat educativa.


Qualsevol fet que pugui ser constitutiu de delicte o falta penal, el Director General de Centre el comunicarà al Ministeri Fiscal i a la Delegació Territorial d’Ensenyament que correspongui. Això no és obstacle perquè continuï la tramitació de l’expedient fins a la seva resolució i imposició de la sanció, si escau.

103- Article...

1. Les faltes considerades greus podran ser objecte de sanció amb la prèvia instrucció d’un expedient.

2. La instrucció de l’expedient es realitzarà en la forma que s’indica en l’article següent:

104 Article…

El Director del Centre és l’òrgan competent per iniciar l’expedient, per pròpia iniciativa o a proposta de qualsevol membre de la comunitat educativa. En iniciar l’expedient, el director:

a. Informarà l’alumne afectat i, en el cas de menors de 18 anys, també els progenitors o tutors legals.

b. Nomenarà l’instructor d’entre els docents. L’alumne afectat i, en el cas de menors de 18 anys, també els progenitors o tutors legals, podran recusar l’instructor. Si és el cas, presentaran la sol·licitud, que haurà de ser motivada davant del director, que la resoldrà.

c. Per tal de formalitzar aquesta diligència, elaborarà un document que inclourà:

- Data, les dades del centre, del director i de l’alumne.

- Les conductes presumptament imputades.

- La presumpta responsabilitat de l’alumne.

- El nomenament de l’instructor.

- La possibilitat de recusar l’instructor.

a. Si és el cas, les mesures provisionals contemplades en l’apartat següent.

e. Per tal d’evitar perjudicis majors a l’educació de l’alumnat afectat o a la de la resta d’alumnat del centre, en incoar un expedient la direcció del centre, prèvia consulta a la comissió de convivència, pot aplicar, de manera excepcional, i com a mesura pro-visional, una suspensió provisional d’assistència a classe per un mínim de 3 dies lec-tius prorrogables fins a un màxim de 20 dies lectius, que constarà en la resolució de la direcció que incoa l’expedient. . Aquesta suspensió pot comportar la no assistència al centre.

a. Altrament, l’alumne/a haurà d’assistir al centre, però no podrà participar en les activi-tats lectives amb el seu grup mentre duri la suspensió provisional d’assistència a classe. En tot cas, en la suspensió provisional d’assistència a classe es considera la sanció. En tot cas, es determinaran les activitats i mesures educatives a dur a terme durant aquest període.

2. L’instructor realitzarà les actuacions que estimi necessàries per tal d’esclarir els fets i determinar les responsabilitats.

Totes les actuacions de l’instructor han d’estar presidides pel principi de raonable protecció de la informació de caràcter personal que aparegui a l’expedient.

3. L’instructor, amb tota la informació recollida, elaborarà la resolució provisional, en la qual in-clourà:

a. Data, la identificació del centre, l’instructor i l’alumne

b. Els fets imputats.

c. La responsabilitat de l’alumne implicat.

d. La proposta de sanció.

e. En el seu cas, les activitats d’utilitat social per al centre.

f. En el seu cas, la reparació o restitució dels danys o materials que hagin quedat afectats per l’actuació que se sanciona.

g. La possibilitat de presentar al·legacions

4. L’instructor donarà vista de la resolució provisional incoada fins a aquells moments a l’alumne afectat i, en el cas de menors de 18 anys, també els progenitors o tutors legals. El termini per efectuar aquest tràmit és de 5 dies lectius a comptar des de la data de la resolu-ció provisional Així mateix, comunicarà a l’alumne i, en el cas de menors de 18 anys, també als progenitors o tutors legals, la possibilitat de formular al·legacions respecte de la resolució provisional. D’aquest tràmit quedarà constància escrita.

5. Per realitzar el tràmit d’audiència, l’instructor, en el termini de 5 dies lectius a comptar des del tràmit de vista, convocarà l’alumne i, en el cas de menors de 18 anys, també els progeni-tors o tutors legals per tal que puguin manifestar la seva conformitat amb allò que a l’expedient s’estableix i es proposa o hi puguin formular al·legacions. En el cas que l’alumne i, si és menor de 18 anys els seus

progenitors o tutors, no vulguin formular al·legacions, es prosseguirà amb la tramitació de l’expedient. En el cas que l’alumne i, si és menor de 18 anys els seus progenitors o tutors legals, vulguin formular al·legacions, aquestes es tindran en consideració en la tramitació de l’expedient. D’aquest tràmit quedarà constància escrita.

6. L’instructor valorarà les al·legacions de l’alumne i, si és menor de 18 anys, també les dels progenitors o tutors legals, i elaborarà la proposta de resolució, que transmetrà al director, en la qual inclourà:

a. Data, la identificació del centre, l’instructor i l’alumne

b. Els fets imputats.

c. La responsabilitat de l’alumne implicat.

d. La proposta de sanció.

e. En el seu cas, les activitats d’utilitat social per al centre.

f. En el seu cas, la reparació o restitució dels danys o materials que hagin quedat afec-tats per l’actuació que se sanciona.

g. En el seu cas, les al·legacions presentades per la família i la seva valoració.

7.El director valorarà el document anterior i elaborarà la resolució, que comunicarà a l’alumne i, en el cas de menors de 18 anys, també als progenitors o tutors legals. En aquest docu-ment, informarà la família dels possibles tràmits de revisió, reclamació i recurs. La resolució definitiva contindrà com a mínim la següent informació:

a. Data, la identificació del centre, el director i l’alumne

b. Els fets imputats.

c. La valoració de la responsabilitat de l’alumne amb l’especificació, si s'escau, de les circumstàncies que poden augmentar o disminuir la gravetat de la seva actuació.

d. En el seu cas, les al·legacions presentades per la família i la seva valoració.

e. La sanció inclourà, si és el cas, les mesures provisionals ja realitzades.

f. En el seu cas, les activitats d’utilitat social per al centre.

g. En el seu cas, la reparació o restitució dels danys o materials que hagin quedat afec-tats per l’actuació que se sanciona.

h. L’especificació de la competència del director de l’escola per imposar les sancions que corresponguin.

i. La possibilitat de revisar, reclamar o recórrer la resolució.

8 .L’alumne o, en el cas de menors de 18 anys, també els progenitors o tutors legals, poden demanar la revisió de l’expedient per part del consell escolar. El termini per presentar la re-visió és de tres dies lectius i el termini per resoldre’l és de cinc. Si és el cas, el consell esco-lar revisarà la instrucció de l’expedient i emetrà les consideracions que cregui oportunes respecte la responsabilitat de l’alumne i de la sanció. Si l’alumne i, en el cas de menors de 18 anys, també els progenitors o tutors legals, no demana el tràmit de revisió, l’expedient prosseguirà amb la seva tramitació.

9. Si s’ha efectuat el tràmit de revisió, el director, a la vista de les consideracions, farà la reso-lució definitiva, que pot implicar la modificació de la sanció o d’altres mesures. Si no s’ha efectuat el tràmit de revisió, la resolució definitiva passarà a considerar-se resolució final. La resolució final contindrà:

a. Data, la identificació del centre, el director i l’alumne

b. Els fets imputats a l’expedient.

c. Les infraccions que aquests fets han constituït.

d. La valoració de la responsabilitat de l’alumne amb l’especificació, si s'escau, de les circumstàncies que poden augmentar o disminuir la gravetat de la seva actuació.

e. La sanció definitiva inclourà, si és el cas, les mesures provisionals.

f. L’especificació de la competència del director de l’escola per imposar les sancions que corresponguin.

g. La possibilitat de reclamació i revisió de la resolució.

105-Article…


2. L'alumnat que, intencionadament o per negligència, causi danys a les instal·lacions o el ma-terial del centre o en sostregui material ha de reparar els danys o restituir el que hagi sos-tret, sens perjudici de la responsabilitat civil que li correspongui, a ell mateix o a les mares, els pares o els tutors, en els termes que determina la legislació vigent.

106-Article …

1. Contra la resolució final del director de l’escola, es pot presentar reclamació davant el director o la directora dels serveis territorials en el termini de cinc dies.

2. Contra aquesta resolució, les persones interessades poden interposar, en el termini màxim d’un mes, recurs d’alçada davant el director general de Centres Concertats i Privats o l’òrgan que el substitueixi.

3. Les sancions acordades no es podran fer efectives fins que s’hagi resolt el corresponent re-curs o hagi transcorregut el termini per a la seva interposició. Decret 102/2010, 25.5

107-Article…

Les faltes i sancions prescriuen als tres mesos de la seva comissió i de la seva imposició.

108-Article …

1. Quan, per motiu de l’adopció de mesures correctores o de la instrucció d’un expedient, no sigui possible posar-se en contacte amb els progenitors o

tutors legals, qualsevol actuació posterior signada per la família en la qual consti haver-se realitzat un tràmit anterior servirà de comprovació del mateix.

2.Quan no sigui possible posar-se en contacte amb la família, en el document corresponent es farà menció de la dificultat per fer-ho i dels mitjans que l’escola ha emprat.

3. Quan en el transcurs de la instrucció d’un expedient l’alumne o, si és menor de 18 anys, els progenitors o tutors legals, no vulguin signar els documents corresponents a la realització d’algun dels tràmits, es requerirà la signatura d’un testimoni conforme aquest tràmit on consti la negativa de l’interessat a signar-lo.




E. INFANTIL I PRIMÀRIA

E.S.O.

ENTRADES

Matins: 9:00h per porta pati

CICLE SUPERIOR: porteria

Tardes: 15:00 per porta pati

CICLE SUPERIOR: porteria

ENTRADES

Matins : ( 8:30h) Per porteria

Tardes: (15:00 i 15:30h) Per porteria

SORTIDES

Matins: 13:00 h per porta pati

CICLE SUPERIOR: porteria

Tardes: 17:00 h. per porta pati

CICLE SUPERIOR: porteria

SORTIDES matí i tarda:

Dilluns:

- 13:00 hores.

- 17:00 hores

Porta gris Ctra. Castellar


Dimarts, dimecres, dijous, divendres: - 14:00 hores.

- 17:30 hores

Porteria