Bachelorprojekt, praktik og prøve

Forløbets omfang:

20 ECTS-point, sammensat af 5 ECTS til undersøgelsespraktik og 15 ECTS til BA-projekt.

Forløbets placering i uddannelsen:

Afslutning af specialiseringen.

Kompetencemål:

  • Du kan identificere, undersøge, udvikle og perspektivere pædagogfaglige problemstillinger.

Læringsmål:

Målet er, at du som studerende skal tilegne dig kompetencer både som professionsudøver og professionsudvikler. Det betyder, at du både skal planlægge, gennemføre og evaluere pædagogisk arbejde, og at du fagligt er kvalificeret til at udvikle og forny den pædagogiske praksis og profession, som du fremadrettet skal være en del af.

Forudsætningen for at kunne det er, at du, ved hjælp af relevante og velbegrundede metoder, indsamler, analyserer og vurderer relevant empiri. Empirien danner et vidensbaseret grundlag for, at du kan vurdere, hvilke udviklingstiltag der med fordel kan iværksættes, samt hvilke muligheder og begrænsninger der kan være knyttet til disse tiltag. Arbejdet med bachelorprojektet kvalificerer dig således til at arbejde systematisk med både undersøgende, udviklende og perspektiverende tiltag i pædagogisk praksis.

Forløbets indhold:

Bachelorprojektet skal udspringe af din specialisering og forankres i 4. praktik, hvor du, i samarbejde med én eller flere pædagogiske institutioner undersøger, udvikler og perspektiverer pædagogisk praksis igennem en selvvalgt problemformulering. Du kan læse om kravene til udformning af bachelorprojektet her.

4. praktik adskiller sig fra de tre andre praktikker, da det ikke er en egentlig arbejdspraktik, men derimod en undersøgelsespraktik, hvor du indsamler empiri til dit bachelorprojekt.

Praktikperioden strækker sig over 16 dage, og empiriindsamlingen kan foregå i én eller flere pædagogiske institutioner og fordeles over en længere periode, hvorfor det ikke nødvendigvis skal være 16 sammenhængende dage. Forberedelse af undersøgelsesdesign, bearbejdning og analyse af empiri samt formidling af empiriske undersøgelsesresultater kan være indeholdt i de 16 dage, hvis det aftales med de pædagogiske institutioner og dermed fremgår af institutionskontrakten. Du kan læse mere om praktikken i praktikhåndbogen.

Vejledning:

Du får tildelt en fast vejleder, som også vil være din eksaminator til bachelorprøven. Formålet med vejledningen er at støtte dig i din læring hen imod opnåelse af kompetence- og læringsmålet for bachelorprojektet. Vejleder kommer med udspil, supplerer, udvider, afgrænser og udfordrer dig på baggrund af det oplæg, du fremsender.

Vejledning foregår således altid på et skriftligt grundlag. Vejleder læser udpluk af, men ikke hele din opgave. Du skal aftale konkret med din vejleder, hvor meget og hvornår skriftligt materiale skal være fremsendt forud for vejledning. Vær opmærksom på, at vejleder ikke forhåndsgodkender din opgave eller garanterer et bestemt karakterniveau i forhold til det skriftlige materiale. Den endelige bedømmelse foregår som en samlet bedømmelse af både din skriftlige og mundtlige præstation ved prøven.

Vejledning gives ud fra følgende fordelingsnøgle:

  • 1 studerende: tre vejledningslektioner + én klyngevejledning
  • 2 studerende: fire vejledningslektioner + én klyngevejledning
  • 3-4 studerende: fem vejledningslektioner + én klyngevejledning.

Prøve:

Forløbet afsluttes af en prøve, der er sammensat af din eller jeres skriftlige bachelorprojekt og en mundtlig prøve.

Prøvegrundlag:

Bachelorprojektet og den mundtlige præsentation.

Se her hvordan du skal aflevere.

Omfang:

Det skriftlige projekt må maksimalt have et omfang på:

  • 1 studerende: 60.000 anslag
  • 2 studerende: 72.000 anslag
  • 3 studerende. 84.000 anslag
  • 4 studerende: 96.000 anslag.

Hertil kommer forside, resumé, indholdsfortegnelse, litteraturliste og bilag. Hvis du/I inddrager andre dokumentationsformer, skal de være beskrevet i det skriftlige produkt.

Tidsramme for den mundtlige prøve:

  • 1 studerende: 20 min. til præsentation og drøftelse, 10 min. votering
  • 2 studerende: 40 min. til præsentation og drøftelse, 10 min. votering
  • 3 studerende: 50 min. til præsentation og drøftelse, 15 min. votering
  • 4 studerende: 60 min. til præsentation og drøftelse, 15 min. votering.

Den/de studerende råder over ca. en tredjedel af tiden til præsentation.

Bedømmelsesgrundlag:

Helhedsvurdering af den skriftlige og den mundtlige del. Den/de studerendes formulerings- og staveevne indgår i den samlede bedømmelse af eksamenspræstationen.

Bedømmelse:

Ekstern bedømmelse efter 7-trinsskalaen – du får en samlet karakter for både det skriftlige produkt og den mundtlige præstation. Ved gruppeprøver skal du være opmærksom på, at karaktergivningen altid er individuel, hvilket betyder, at I kan få forskellige karakterer, selv om I går op som en gruppe.