Pædagogens praksis

Modulets omfang:

10 ECTS-point.

Modulets placering i uddannelsen:

Pædagogens grundfaglighed.

Modulets kompetencemål:

  • Du kan begrunde, tilrettelægge, gennemføre og evaluere pædagogiske aktiviteter gennem deltagelse i pædagogisk praksis på praktikstedet, herunder vurdere egne læreprocesser i praksis.

Modulets læringsmål:

  • Du anvender forskellige litteratursøgningsredskaber og tilegner dig viden om og indsigt i den målgruppe, du skal arbejde med i din praktik.
  • Du tilegner dig viden om din praktikinstitution – herunder institutionens samfundsmæssige opgave.
  • Du kan identificere og indgå i forskellige roller, når du samarbejder – og du kan varetage mødeledelse.
  • Du begrunder, tilrettelægger, gennemfører og evaluerer forskellige aktivitetsformer målrettet din målgruppe og praktiksted.

Modulets indhold:

På modulet arbejder du fokuseret med at forberede din første praktik. Du skal tilegne dig viden om både praktikstedet og den målgruppe, du skal arbejde med, og du skal forberede en række aktiviteter, som du kan anvende og evaluere i løbet af praktikken. I din forberedelse skal du tage højde for praktikstedets eventuelle værdier, koncepter, effektforståelse og dokumentationspraksis. Du skal ligeledes forholde dig til dine muligheder i rollen som "studerende i praktik".

I undervisningen vil du blive præsenteret for aktivitetsmuligheder inden for mindst to af uddannelsens syv valgfrie kompetenceområder. Din undervisningsplan viser, hvilke aktiviteter netop du bliver præsenteret for. Du skal herefter vælge en aktivitetstype, som du arbejder videre med i forhold til den målgruppe, du møder i din praktik. Modulet afsluttes ved, at du i en gruppe med andre studerende planlægger og afprøver pædagogiske aktiviteter, der skal afprøves i praktikken.

Modulets evaluering:

Modulets indhold, tilrettelæggelse samt din egen læring evalueres i slutningen af modulet. Evalueringen af egen læring gemmer du i modulets side i din portfolio.

Modulgodkendelse:

Du skal som minimum deltage i følgende aktiviteter for at få godkendt modulet:

  • Inden for den første uge af modulet skal du udarbejde en plan for din tilrettelæggelse af arbejdet med modulets indhold. Din plan skal vise, hvordan du tilrettelægger dit studie, så det udgør en gennemsnitlig ugentlig aktivitet på 40 timer. Du skal planlægge dit studie, så du deltager i forskellige arbejdsformer. Du kan læse mere om arbejdsformer her. Planen indsættes på modulets side i din portfolio.
  • I løbet af modulet skal du deltage i planlægning, udarbejdelse og fremlæggelse af modulets opgave. Opgaven er beskrevet i modulets undervisningsplan, og du skal indsætte opgaven eller dokumentation for, at du har løst opgaven, på modulets side i din portfolio.
  • I slutningen af modulet skal du evaluere din egen og eventuelt din gruppes læreproces. Evalueringen gemmes i din portfolio.

Det fremgår af modulets undervisningsplan, hvordan du skal arbejde med aktiviteterne i løbet af modulet. I undervisningsplanen kan du ligeledes se, hvornår du skal aflevere et link til din portfolio, der nu skal indeholde din plan, modulopgave og evaluering af egen og evt. gruppens læreproces. Linket afleveres på undervisningssitet.

Hvis du afleverer for sent, eller hvis din portfolio ikke lever op til ovenstående krav, så skal du aflevere en erstatningsopgave. Erstatningsopgaven er sammensat af samme elementer som beskrevet ovenfor. Det vil vi sige, at du skal udarbejde en læringsplan, modulopgave og evaluering af egen læreproces. Herudover skal du udarbejde en selvstændig opgave, der enten kan bestå af:

  • En skriftlig opgave på 6-8 normalsider, hvor du dokumenterer dit udbytte af arbejdet med modulopgaven og relaterer dit udbytte til flere af modulets læringsmål. Opgaven skal henvise til relevant videnskabelig litteratur og indeholde dokumentation for viden og færdighedstræning.
  • En videoproduktion på maks. 10 minutter med samme formål. Videoen skal ligeledes henvise til relevant litteratur og dokumentere færdighedstræning.