Forslag til selvstudier

Selvstudie om formålsparagrafen og overordnet del

Her finner dere et forslag til ei digital selvstudieløype for miljøpersonalet (SFO, assistenter, barne- og ungdomsarbeidere, andre yrkesgrupper m.m.) om overordnet del og formålsparagrafen. Selvstudiet kan være et bidrag til at alle som jobber med opplæring i skolen får kunnskap om fagfornyelsen som verdireform og utvikler forståelse for og innsikt i lov- og planverket vi skal jobbe etter. Opplegget kan også være relevant for ansatte i barne- og familietjenesten, PPT og skolehelsetjenesten. Filmen som kompetansenettverket har laget om formålsparagrafen inngår som en del av opplegget.

I en tid med hjemmeundervisning og hjemmekontor for de fleste ansatte, og i lys av kompetanseheving skolen har jobbet med tidligere, må rektor/lederteam vurdere om dette forslaget kan være et fornuftig tilskudd til kompetanseheving for deler av skolens ansatte. Er det aktuelt, laster dere ned en kopi av opplegget til egen skole. Det står noen innspill og spørsmål til skolen i lysbilde nr. 1 som handler om lokal organisering av arbeidet/selvstudiet. Dette må klargjøres og formuleres skriftlig inn i skolens kopi av presentasjonen, før oppdraget eventuelt gis videre.

Eksempler hvordan skoler har løst det:

Ledelsen har gitt miljøpersonalet i oppdrag å følge løypa for selvstudiet og bedt dem om å ta notater i et digitalt dokument som er opprettet. Videre har ledelsen uttrykt en ambisjon om at de som følger opplegget skal ha kommet til lysbilde 22 og jobbet med oppgavene til og med 3.2 i løpet av ei uke. Miljøpersonalet er videre invitert til videomøte for drøfting og erfaringsdeling sammen med en fra lederteamet. Så legges det plan for videre arbeid.

En annen enhet som skal ta i bruk selvstudiet har definert læringspartnere og hvordan de skal samarbeide om opplegget før alle møtes i felles videomøte.


Ta gjerne kontakt med utviklingsveileder for kompetansenettverket, Cecilie Marie Karlsen, om du har spørsmål eller trenger bistand.