Anne Bockstaele

Anne Bockstaele werd geboren in Gent en groeide op in Heusden-Destelbergen. Ze ging er vanaf zevenjarige leeftijd naar de plaatselijke muziekschool. Als eerste instrument koos ze voor piano, later kwam daar dwarsfluit bij.

Haar verdere muzikale opleiding genoot ze aan de Kunsthumaniora Gent en later aan het Conservatorium te Brussel waar ze zich vooral liet inspireren door leraars als Johan Rycken (fluit) Erik Van Nevel (oude muziek en koormuziek) en Etienne De Lombaert.

Na deze opleiding koos Anne voor een carrière als amateurmuzikant naast een nine to five job bij Electrabel en later bij het provinciebestuur Oost-Vlaanderen. Ze gaf hiernaast ’s avonds les in de gemeentelijke muziekschool te Heusden als lerares jeugdmuziekatelier, algemene muzikale vorming en piano.

In 2008 besloot Anne terug meer werk te maken van haar muzikale talenten. Ze schreef zich in voor de Scottish International Summer School waar ze onder meer les kreeg van Wissam Boustany. Al gauw speelde ze terug in de gemeentelijke harmonie van Heusden. Spoedig kwamen daar ook de harmonieën van Laarne, Melle, Kalken en Wetteren-ten-Ede bij en ontstond er een nieuwe kriebel : zelf dirigeren.

Vorig jaar studeerde Anne af in de klas van Bart Picqueur aan de academie De Kunstbrug als dirigent instrumentale muziek.

Momenteel is Anne dirigent bij de harmonie Koninklijke Fanfare Kunst & Broedermin Sint-Lievens-Esse en de Soc. Harmonie Vooruit Lokeren.


Ze nam de muzikale leiding vanaf april 2022 over van dirigent Geert Vercauteren en is daarmee de eerste vrouwelijke dirigent in de geschiedenis van de harmonie.