Motivatie & vooruitblik op het Filmheldenconcert

Post date: Aug 12, 2015 12:47:40 AM

Beste muzikanten,

Sta me toe jullie even te storen tijdens de ongetwijfeld welverdiende en deugddoende vakantie om een warme, doch belangrijke oproep ter motivatie toe te schrijven.

Na een druk winter- en voorjaarsseizoen met Kerstconcert (21/12), nieuwjaarsconcert (25/1), mei-concert (17/5) en rusthuisconcert (13/6) komt ons concert (26/9) in het Cultureel Centrum zeer snel dichterbij. Aanvaard mijn dank en appreciatie voor de geleverde prestaties. De voorbereidingstijd was soms kort, maar het resultaat was er, afhankelijk van de omstandigheden waarin we speelden, de ene keer al wat beter dan de andere keer, wel!

Ook ik besef dat de concerten snel op elkaar volgen en het opgezette repertorium niet onmiddellijk bij de makkelijkste horen in hun soort, maar wie stil staat, gaat achteruit. Uitdagingen, weliswaar haalbare, zijn nodig om iedereen scherp te houden. Zelf heb ik het volste vertrouwen in jullie kunnen.

Een harmonie is echter een team. En een ploeg is zo sterk als de zwakste schakel. Dus studeer niet enkel de partijen voor jezelf, maar ook voor je collega muzikanten. Daarnaast zijn ook alle schakels nodig om tot een harmonieus geheel te kunnen komen. De steun van diegene die het wel al kan, naar wie het nog niet helemaal beheerst is zeker welkom!

Af en toe kan het al eens helpen om je partij mee te volgen terwijl je op Youtube naar het werk luistert.

Mits ieders inzet kunnen jullie zelf de helden van het Filmheldenconcert zijn!

Daarom vertrouw ik erop dat elkeen zijn/haar partijen ook thuis instudeert en met veel goesting en motivatie op alle repetities zullen zijn.

Geniet nog van het verlof en de Lokerse en/of andere Feesten!

Tot aan de pupiter op dinsdag 11/8,

Uw dirigent,

Peter