Historisk baggrund

Kærnehuset blev startet den 19. marts 1977 af en gruppe aktive miljøforkæmpere, NOAH-folk og halvflippere i en tid hvor det stadigvæk var moderne at være samfundskritisk, spise hirse, dyrke østerlandsk filosofi og ryge sig skæv i hash.
 Kærnehuset var ikke den eneste vegetarklub der startede i de tider. Men det er den eneste der har overlevet! 

I dag er Kærnehuset Danmarks ældste  vegetariske spiseklub.  I alle årene har vi haft lokaler i Nedergade 6 1.sal centralt i Odense. Der har været alvorlige kriser undervejs. Vi har manglet penge, manglet madlavere, manglet gæster. Men der har altid været folk, der kunne træde til og gøre en ekstra indsats når det brændte på.

De idealistiske 68-typer blev erstattet af en ny generation. Vi blev mere pragmatiske og det tidligere omdømme som en samling sammenspiste halvfrelste gulerodsflippere forsvandt. Som det dog fremgår af dette site, har vi bevaret idealerne. Vi går stadig ind for rene usprøjtede råvarer og støtter stadig den økologiske tankegang. Vi er bare ikke fanatiske. Faktisk spiser en del af klubbens madlavere og gæster også kød - men aldrig i klubben. Vi er en vegetarklub - og det bliver vi ved med at være!


Plakat og brochure fra vores jubilæum´er:)Gammeldags julekage fra Møntergården. 

500 gr. Farin 
500 gr. Mel 
1 mørk hvidtøl 
1 æg 
1 tsk. Natron 
1 tsk. Kanel 

Det hele røres / piskes sammen. 
Hældes i 2 smurte brødforme. 

Sættes i kold ovn, som sættes på 175 grader 

Bages i 1 time og 15 min. 

Serveres i skiver med smør.
Med tak til Lotte :)
Ċ
kærnehuset odense,
18. maj 2012 16.03
Comments