Mitä partio on?‎ > ‎

Mukaan toimintaan?

Partiossa toimitaan ryhmissä, jotka kokoontuvat pääsääntöisesti viikoittain.
Kokouksissa toteutetaan monipuolista partio-ohjelmaa ikäryhmittäin mm. sisällä, ulkona,
metsässä, kirjastossa, jäähallilla, kaupungissa; vain mielikuvitus on rajana, kun on kyse partiotoiminnasta.

Niin kauan kun se on hauskaa, se on partiota.


Seinäjoella on jatkuvasti paljon lapsia ja nuoria, jotka haluaisivat mukaan partioon,
mutta joita emme pysty ottamaan mukaan ryhmien ja vetäjien vähäisen määrän vuoksi.
Uusille s
ekä kokeneille että kokemattomille vetäjille on käyttöä:
M
e tarjoamme opastuksen, tehtävässä tukevan aikuisen ja valmiit toimintasuunnitelmat halukkaille.

7–9 -vuotiaiden sudenpentulaumojen
toimintaa värittävät leikit, seikkailut ja tarinat. Viikoittaisissa illoissaan sudenpennut oppivat asioita, joita ei tietokonepelejä ahmimalla omaksuta. Sudenpennut tapaavat ikätovereitaan retkillä, leireillä ja partiotaitokilpailuissa.

10–12 -vuotiaden seikkailijajoukkueet
opettelevat partion perustaitoja ja retkeilevät paljon. Seikkailijoiden ohjelmaan kuuluu taitomerkkejä ja partiotaitokisoihin osallistumista. Seikkailija taivaltaa tutkimusmatkailijan lailla: niin retkikeittimet, ensiapu, rakentelu kuin solmutkin tulevat tutuiksi.

12–15 -vuotiaiden tarpojavartioiden
ohjelmassa korostuu yhdessä toimiminen ja kavereiden kanssa koetut elämykset. Tarpojat liikkuvat ketterästi haastavissakin maastoissa. Tarpojaohjelma koostuu neljästä puolen vuoden jaksosta eli tarposta. Tarppojen teemat ovat leiri, luovuus, selviytyminen ja yhteiskunta. Jokaisen tarpon päätöstapahtumaa kutsutaan majakaksi.

15–17 -vuotiaiden samoajavartioiden partio-ohjelmaan kuuluu olennaisena osana ryhmänohjaajakoulutus ja johtamisharjoittelu. Samoajat toimivat tarpojaikäisten vartionjohtajina. Samoajat suunnittelevat toimintaansa yhdessä aikuisen luotsinsa kanssa ryhmän kiinnostuksen kohteiden mukaisesti.

18–22 -vuotiaat vaeltajavartioiden ohjelmaan kuuluu niin Suomesssa kuin ulkomaillakin toteutettavia projekteja, joissa tutustutaan muiden paikkakuntien ja maiden partiolaisiin. Kukin vaeltaja tekee henkilökohtaisen suunnitelman eli vaelluskartan, jossa hän valitsee itselleen sopivimmat aktiviteettien suoritusvaihtoehdot. Vaeltajaohjelma huipentuu valtakunnalliseen päätösseremoniaan.

Aikuiset tukevat lasten ja nuorten toimintaa osallistumalla viikkotoimintaan, retkille ja leireille. Lasten ja nuorten kanssa toimimisen lisäksi partio kannustaa aikuisia kouluttautumaan. Aikuinen voi kouluttautua partiossa muun muassa eri ikäkausiryhmien johtajaksi, lippukunnan johtajaksi, projektin johtajaksi ja kouluttajaksi. Lisäksi hän voi kasvattaa taitojaan erilaisilla kursseilla, joissa opitaan niin erätaitoja, ensiapua, leikkiä kuin partiokisojen järjestämistäkin.

Alisivut (2): Aikuiset Lapset ja nuoret
Comments