Kolot ja retkialueet

Kotkanpesä

Kotkanpesä

Kotkanpesä sijaitsee Törnävän koulun vanhan opettajien asuntolan toisessa kerroksessa. Käytettävissä kololla on oma keittiö, koulun piha-aluetta voidaan hyödyntää energianpurkuun ja naapurista löytyy uimaranta. Rakennuksesta löytyy myös Talvikkien varasto.

Sörkkä

Sörkkä sijaitsee Seinäjoen Seurakuntakeskuksen alakerrassa. Kolo sijaitsee aivan ydinkeskustan kupeessa, joten ryhmien on helppo vierailla vaikkapa kirjastossa tai järjestää kaupunkisuunnistus. Lähellä on myös rauhallinen puistoalue.

Roomio


Roomio

Roomio on Seinäjoen kaupungin meille käyttöön antama maa-alue, johon olisi tarkoitus kenties joskus rakentaa puulaavu ja käyttää sitten laavuretkialueena. Alueella on parasta käydä kuivaan aikaan, sillä maasto on soista ja paikoittain ojitettua. Roomio on mopopoikien häiriköinnin ulottumattomissa.
PaukanevaPaukaneva

Paukaneva sijaitsee Nurmossa ja se on retkeilijöiden suosiossa ympäri vuoden. Lintutorni tarjoaa hyvän retkikohteen vaihtuvine luontoreitteeneen ja paikallinen laavu toimii evästukikohtana. Paikalla on paljon muita retkeilijöitä niin hyvällä kuin huonollakin säällä.


Kattilavuoren laavu ja KyrkösjärviKyrkösjärvi

EU:n avustuksilla rakensimme 2010-11 Kyrkösjärven maastoon Lakeuden Eräpartion kanssa kaksi vastakkaista laavua, nuotiopaikan ja puuliiterin kaupungin tontille. Alueella on tilaa pystyttää telttoja ja etelänpuoleinen kallio suojaa pahimmalta järvituulelta. Se ei ole yhtä syrjässä kuin esimerkiksi Roomio, mutta paremmin piilossa kuin muut Kyrkkärin epäonniset järvilaavut, joten useinmiten paikalla saa retkeillä rauhassa.

Kyrkösjärvi tarjoaa päivävaelluksiksi sopivia reittejä kaikenikäisille partiolaisille.


PartiomajaPartiomaja

Partiomajamme löytyy Soukkajoelta Seinäjoen rannalla. Osan tontista Tasangon Talvikeille lahjoitti apteekkari Alice Sund 1960-luvun lopulla ja loput lippukunta osti myöhemmin itse.

Majallamme on sähköt, takka, kamiina ja kuivakäymälä sekä sauna. Lavereita löytyy päähuoneesta kolmelletoista ja rummarissa (ruumishuone/sivukamari/saunaeteinen) on tilaa kuudelle - jossa harva on uskaltautunut nukkumaan kuultuaan majan rakentamiseen liittyvät tarinat. Katosta roikkuva vanha kärrynpyörä ja metsän siimeksessä asusteleva erakko yksisilmäisine koirineen antavat historioillaan majan aavemaisuudelle viimeisen pintasilauksen. Jääkaappia majallamme ei ole, mutta virkaa ovat kehuttavasti hoitanee rummari talvisin ja vuorattu maakuoppa kesäisin. Käyttövesi täytyy kantaa kotoa.

Partiomaja puuvajat

Majan ympäristössä mahtuu telttailemaan suuremmallakin joukolla ja iltanuotiot järjestyvät tunnelmallisella nuotiopaikalla kos
ken ääressä. Noin puolen kilometrin päästä löytyy Hoikkasaaren puulaavu, jolle nopeiten pääsee kivien yli hyppimällä. Vaihtoehtoisesti sinne voi kiertää Kärjen luontoreitistön kautta.


Partiomajan takka
Kärrynpyörä

Comments