Ny student

Vi vill hälsa Dig varmt välkommen till utbildningen och hoppas att Du kommer att trivas som student i Lund! På den medicinska fakulteten finns en gemensam kår, Corpus Medicum, där alla medicinska utbildningar finns representerade. Vår utbildning representeras av SSGI (Sydsvenska Sjukgymnastinstitutets Studentförening) som är en sektion i Corpus Medicum, där även MF och VÅVS ingår.

Då vi är med i StudentLund är det där ni anmäler ert medlemskap för att ta del av vad studentlivet har att erbjuda, gå in på www.studentlund.se och klicka vidare för anmälan. Anmälningskoden som ska anges finns på antagningsbeskedet. Välj nation, se till att SSGI står med och betala. Medlemskapet innefattar också en administrativ avgift till TRF (Terminräkningsförening). Detta innebär att ni får tillgång till vad allt kåren, sektionen, nationerna och AF har att erbjuda!

Sektionsexpeditionen finns i lokalen mittemot C144 på plan 1 på HSC (Health Sciences Centre), Margaretavägen 1B i Lund. Expeditionen delar vi med VÅVS och MF. Varje måndag har vi öppet hela dagen och bjuder på kaffe, du kan även svänga förbi närsom då det ofta sitter någon där. Du hjärtligt välkommen in om du undrar över något om utbildningen eller kurslitteratur, om du vill låna gamla tentor eller umgås med ett gäng härliga människor!

I varje kurs väljs två representanter som fungerar som kursens språkrör på de allmänna mötena och håller kursen uppdaterad. Även om inte Du är kursrepresentant är Du självklart välkommen att tycka till på våra möten, engagera dig i något utskott eller bara ta del av allt kul!

Varje termin anordnar vi fester, extraföreläsningar, turneringar, sittningar och evenemang för att alla terminer ska ha chans att träffas, ha kul och lära känna varandra. Ibland bjuds vi in till event som de andra medicinska utbildningarna anordnar (eller så bjuder vi in dem) – ett bra tillfälle att lära känna eventuella framtida kollegor.

Idrottsutskottet tar hand om vår hälsa och vi har ett innefotbollslag och vid intresse även ett volleybollag i korpenserier med studenter från olika terminer, både tjejer och killar.

Vi hoppas att Du ska trivas på den bästa utbildningen i Sverige!

Kramar från kårsektionen!