Eldre kristen litteratur i pdf- og epub-format

Velkommen til Sjeleskatt.

Har valgt å kalle siden Sjeleskatt  etter Christian Scrivers store verk.

Tanken med nettstedet er å gjøre tilgjengelig en del eldre bøker i pdf- og epub-format.

Noen av bøkene er små, andre av mer betydelig omfang. Selv om det bare er blitt lagt ut noen få bøker hver måned er det med tiden blitt et lite bibliotek av eldre kristen litteratur som jeg håper du også kan ha glede av. 

Bøkene er (med enkelte unntak) bøker som er i det fri, dvs. som det ikke lenger er copyright på. Ingen bøker kan uten spesiell tillatelse gjøres tilgjengelige for allmennheten før 70 år etter at forfatter og evt. oversetter er død. 

Størrelsen på filene varierer fra 2-300kb til 7-8 MB.

Kanskje synes du ikke det er så enkelt å lese gamle gotiske bokstaver?

Her får du enklere tilgang til enkelte eldre bøker. Fra høsten 2015 gikk jeg over til som hovedregel å erstatte "aa" med "å" siden jeg opplever at det gjør de fleste tekster litt enklere å lese. Språklig har jeg ikke gjort noen endringer (det ville være uoverkommelig). Enkelte opplagte trykkfeil er korrigert - men samtidig har det sneket seg inn en god del nye "trykkfeil" under mitt arbeid med bøkene. Gir du beskjed om feil du finner (til: sjeleskatt(a)gmail.com) vil disse bli korrigert i ny utgave av boken.

En del bøker har jeg hentet fra mine egne bokhyller, men svært mye er skannet av Nasjonalbiblioteket.

En liten "bokhylle" på PC, nettbrett eller mobil er greit å ha. E-bøker tar omtrent ingen plass, og det er enkelt (om du har noenlunde orden på filene) å ta frem bøkene og lese noen sider nå og da. Håper disse bøkene fortsatt kan være til velsignelse for noen.

Fra høsten 2016 er bøkene som hovedregel lagt ut både i pdf- og epub-format. Epub-utgave av noen av bøkene som tidligere er lagt ut kommer etter hvert.

For å gå til NEDLASTNINGSSIDEN kan du trykke her.

Fra 1. des 2016 er alle filer her på Sjeleskatt delt gjennom Box. "Last ned" finner du oppe til høyre på siden som åpnes når du trykker på tittelen, evt. på epub om det er den utgaven du ønsker. Det er ikke nødvendig å logge på for å laste ned bøkene. Bruker du Explorer kan det være at det går litt tregt med å få opp forhåndsvisnings- og nedlastningssiden for den enkelte boken. Epub går som regel greit siden der da ikke er forhåndsvisning av filen. Har du problemer så anbefales at du prøver en annen nettleser, f.eks. Firefox. 

Får du av en eller annen grunn ikke lastet ned bøkene du ønsker fra nedlastningssiden så send gjerne en mail til "sjeleskatt(a)gmail.com" så kan bøkene sendes deg som vedlegg til mail.

De siste bøkene som er lagt ut:

Oversikt over de siste bøkene som er lagt ut finner du på bloggen. 

Alle bøkene finner du her.


Gamle og nye bøker utfyller hverandre.

Det er viktig å ta vare på gode gamle bøker som jeg også ønsker å gjøre med denne nettsiden, og samtidig skal vi glede oss over de gode bøkene som også i dag blir gitt ut på de kristne forlagene. Husk at alle gamle bøker har vært nye en gang i tiden. Om 50 år er de bøker som gis ut i dag gamle.

Støtt de kristne forlagene slik at vi ikke med tiden mister den kristne litteraturen.

Ta gjerne en titt på Lunde forlags rikholdige utvalg.

Medlemskap i Lunde & Luther kundeklubb gir deg mange gode tilbud og lavere priser på bøkene.

Her er noen anbefalinger (Klikk på bildet av boken for å gå til bokens side hos forlaget):

  

Klikk på bildet av boka og du kommer til bokens side hos Lunde Forlag.

Boken av Tessa Afshar kan også kjøpes som ebok.

Lunde forlag har også en del ebøker

God oversikt finner du også hos ebok.no: her,

se også ebøkene fra Luther forlag

Noen anbefalinger:

 

Lunde forlag har påbegynt en serie med Kristne Klassikere.

Disse bøkene er tilgjengelig både som vanlig bok og som ebok.

Steingrunnen av Bo Giertz er i høyeste grad blitt en klassiker.

En tankevekkende, god og oppbyggelig roman som jeg hadde gleden av å lese gjennom på nytt våren 2020. Jeg er takknemlig til Lunde forlag for at de også laget en ebok-utgave av denne boken. Jeg har boken stående i bokhyllen, men er glad for at jeg også fikk kjøpt den som ebok.

Eboken kan du kjøpe her.

De venter, av Asbjørn Aavik

Asbjørn Aaviks misjonsbok De venter er solgt i over 100.000 eksemplarer - og med god grunn selger den fortsatt godt.

Eboken kan du kjøpe her.

https://www.lundeforlag.no/hans-nielsen-hauge

Den forkortede utgaven av Jacob Breda Bulls biografi om Hans Nielsen Hauge er også en flott bok som absolutt hører med blant bøkene som du ikke angrer på å bruke noen timer på å lese gjennom.

Eboken kan du kjøpe her.

 

 

 

Også DELK-forlaget selger gode bøker i sin nettbutikk: