De Sensicirkel

Praten met jonge kinderen over emoties hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Het kan speels, eenvoudige en creatief. Als je op een ontspannen moment begint met het bespreken van emoties legt dat de basis om ingewikkelde gebeurtenissen beter te verwerken. Kinderen staan weliswaar dichtbij hun gevoelsleven, ze zijn niet altijd goed in staat ze te uiten doordat ze simpelweg de woorden ervoor nog niet kennen. Maar net zo goed als dat je een kind leert fietsen, zo kun je het ook helpen leren om te gaan met gebeurtenissen in zijn of haar leven. Daardoor zullen zij beter in staat zijn emoties te herkennen. Ze ontwikkelen meer begrip voor anderen waardoor ze beter leren rekening te houden met elkaar. 

BOEK BESTELLEN

Simone de Bruin schreef diverse verhalen met een boodschap en bundelde een aantal tot een heerlijk voorleesboek! Aan de Etor bevat metaforische verhalen over universele onderwerpen die je bespreekbaar kunt maken met kinderen. Het is rijk geïllustreerd door Ann van der Meer en er staan tips in om samen met je kind te doen. Natuurlijk staat er ook een uitleg in over het gebruik van De Sensicirkel. Je kunt het bestellen via deze website en kost € 14,95. ISBN 978.94.90177.19.5

LESPAKKET

Emoties stoppen niet bij de voordeur. Ze zijn er ook op school of als je kind buiten speelt. Voor professionals is er ook een digitaal lespakket beschikbaar. Het pakket bevat het voorleesboek Aan de Etor en o.a. uitleg van het gebruik van De Sensicirkel, lessuggesties, verschillende verwerkingsopdrachten, emotiecirkels in kleur, aanwijs- en kopieerbladen. Het lespakket kost        € 49,95 en is alleen te bestellen via deze website door een e-mail te sturen naar info@sensicirkel.nl 

E-BOEKJE

Vraag hier naar ons gratis E-boekje over Rouw en Verdriet. Je krijgt GEEN andere mailberichten of nieuwsbrieven. Enkel ons boekje over rouwen met kinderen. Hierin staat het verhaal van Ashia en haar oma Nuru. Er staan tips in om samen te doen en hoe om te gaan met kinderen die rouwen. Uit eigen ervaring weten wij dat het leven al lastig genoeg is na verlies. Of je hebt gewoon moed om met je kind het thema ‘dood’ te bespreken. Wat je reden ook is, dit is ons cadeautje aan jou. 

BOEK

De verhalen hebben een universeel thema zoals faalangst, onzeker zijn, perfectionisme, angst voor het onbekende.

ONTDEK

Jabari wil ook heel graag bij de oude boom spelen maar hij is onzeker of hij wel goed kan slingeren. Zal het hem lukken? 

LEES OOK

Kiind Magazine schreef een leuk artikel over De Sensicirkel. Benieuwd naar wat zij schreven? Lees het hier!

REAGEREN?

Wil je meer weten over ons werk? Of heb je vragen over kinderen en emoties? Mail naar: info@sensicirkel.nl

OVER DE MAKERS

Citaat Je kan een mens niets leren; je kan hem alleen helpen het zelf te ontdekken in zichzelf. Galileo Galilei

Simone is al meer dan 15 jaar werkzaam als life-coach. Hoofd en hart verbinden. Daarbij gaat het altijd over geluk, emoties en het maken van keuzes.

Ann is beeldend kunstenaar en heeft gestudeerd aan de Academie van Beeldende Kunsten. Zij maakt schilderijen, tekeningen en illustraties.

WORKSHOP SENSI-ART

Heeft je kind last van faalangst? Of is het perfectionistisch? Kan je kind wel wat extra zelfvertrouwen gebruiken? Misschien is de workshop SensiArt dan iets voor jouw kind! Een creatieve workshop voor kinderen met als thema: ik ben ik, jij bent jij. Op speelse en vooral creatieve wijze ervaren kinderen dat praten over emoties eenvoudig kan zijn. Ze schilderen hun eigen schoolbord (MDF) of masker en krijgen het palet van emoties aangereikt dat elke dag gebruikt kan worden!

In het atelier Du Jardin gaan kinderen aan de slag. Thema dit keer: Maskers.