Boek

AAN DE ETOR

Met het heerlijke voorleesboek Aan de Etor (2012) kun je op speelse wijze universele onderwerpen bespreekbaar maken. Het boek bevat uitleg over het gebruik van de De Sensicirkel, een cirkeldiagram voor het benoemen van verschillende emoties. Er zijn diverse, aansprekende metaforische verhalen en verwerkingsopdrachten. De onderwerpen zijn met zorg gekozen: samen spelen door naar elkaar te luisteren, winnen en verliezen, faalangst, perfectionistisch zijn, angst voor het onbekende en het leven is mooi. Het is kleurrijk geïllustreerd door Ann van der Meer en er staan leuke tips in om samen met je kind aan de slag te gaan. Het is geschikt voor kinderen vanaf vier jaar.

BOEK BESTELLEN

Het boek Aan de Etor is te bestellen door een email te sturen naar: 

info@sensicirkel.nl o.v.v. je naam, adres en het aantal exemplaren.

ISBN: 978.94.90177.19.5

VERHALEN UIT HET BOEK

Net zoals je een kind leert fietsen, kun je het ook helpen leren omgaan met emoties. De verhalen uit het boek zijn gemaakt om met kinderen van 4 tot 10 jaar op een speelse manier over emoties te praten. Ze zijn geschreven voor kinderen, hun ouders, verzorgers en iedereen die kinderen een warm hart toe draagt. 

LUISTEREN NAAR ELKAAR 

Samen spelen is leuker als je luistert naar elkaar. 

Het verhaal van Baso...

PERFECTIONISTISCH

Soms raak je in de knoop. Hoe kom je hier weer uit? 

Het verhaal van Malika...

FAALANGST

Kan ik dit? Durf ik het wel? Ik weet het niet? Lastig! 

Het verhaal van Jabari...

WINNEN & VERLIEZEN

Spelletje spelen: oorlog of gezelligheid. Kies maar! 

Het verhaal van Pekka...

ANGST VOOR HET ONBEKENDE

Misschien gebeurt er wel iets vreselijks! Wie weet? 

Het verhaal van Adara...

HET LEVEN IS LEUK!

Spelen, nieuwsgierig zijn en ontdekken. Wie wel? 

Het verhaal van Aiko...

Kennis over het uiten van gevoelens en praten hierover, leert kinderen dat ze met bepaalde emoties niet alleen staan: dat anderen ook wel onzeker, bang of jaloers zijn. Verder krijg je er gaandeweg mee in de gaten wat kinderen bezighoudt en hoe zij op bepaalde situaties reageren. Die informatie is nodig om met de gevoelens en gedachten van anderen rekening te kunnen houden. De auteur komt met veel aansprekende voorbeelden waarin emoties worden erkend. En daarbij komt, zoals onze 7-jarige zoon het zegt: Je kunt niet alleen van elk verhaal in dit boek iets leren, je wordt er ook heel ontspannen van. D. Otten, orthopedagoog/GZ-psycholoog
TITEL

Aan de Etor

AUTEUR

Simone de Bruin

ILLUSTRATOR

Ann van der Meer

UITGEVER

De Boekfabriek

TAAL

Nederlands

ISBN

978.94.90177.19.5

JAAR VAN UITGAVE

2012

Volwassenen zijn de stenen,de kinderen het cement.
Godfried Bomans