2016 Kuka pelkää pimeää?


Yhdelle pimeys on pelottavaa, ja hän hakeutuu sähkövalon tai kynttilän turvaan. Toinen taas kavahtaa henkistä mielen pimeyttä. Hänelle ihmiskunnan historia tarjoaa avuksi uskon tai tieteen, joskus taiteenkin valoa. Mihin kukin tarttuu, on yksilön maailmankatsomuksellinen ratkaisu. Näiden ratkaisujen taustoja ja perusteita tutkii lukioteatterin esitys Kuka pelkää pimeää?

Ryhmä- ja aihelähtöinen esitys Kuka pelkää pimeää? on osa Seinäjoen lukion Ikuisuusprojektiksi nimettyä hanketta syksyllä 2016. Projektissa työryhmän opiskelijat ovat tutustuneet tähtitieteeseen ja kirkkohistoriaan fysiikan ja uskonnon kursseilla. Draamaharjoituksissa näistä oppisisällöistä on työstetty henkilökohtaista ja kokemuksellista esitysmateriaalia, jonka punaisena lankana on oman maailmankatsomuksen tarkastelu. Mitä ajattelen maailman synnystä? Uskonko Jumalaan? Pystynkö kohtaamaan toisin ajattelevat ihmiset avoimesti, ennakkoluuloitta? Vaikuttavatko näkemykseni ja vakaumukseni päivittäisiin valintoihini?

Kuka pelkää pimeää? haastaa katsojan pohtimaan työryhmän kanssa samoja kysymyksiä, koska kukaan ei selviä yksin pimeässä.

Käsikirjoitus Työryhmä

Lähteet

  • Brecht, Bertolt, Galileo Galilein elämä (1940)
  • Brückner, Christine, Jos olisit puhunut Desdemona (1983)
  • Oja, Heikki, Polaris. Koulun tähtitieto (2009)
  • Raamattu
  • Wikipedia (ufohavainnot)

Ohjaus Johanna Huhtala

Näyttämöllä Jenni Annala, Eveliina Hauta-aho, Peppiina Hautamäki, Erika Huikku, Mirja Jaakkonen, Heta Korkonen, Ville-Eemeli Kovanen, Katariina Laaksonen, Matilda Paavola, Niko Peltoniemi, Silva Pendolin, Aliisa Saartenoja, Venla Sippola, Teresa Stürzenberger, Lasse Tammela, Laura Teivaanmäki ja Elisa Yli-Ilkka

Lavastus Ilmajoki-opiston kuvataidekoulun työpajalaiset, opettaja Virpi Timonen

Valot Hessu Laaksonen

Solarigrafiat Työryhmä ja lehtori Tuula Muhonen

Kirkkohistorian opetus lehtori Ville Hakala

Tähtitieteen opetus lehtori Juha Kasari

Esitykset Seinäjoen nuorisokeskuksessa, Puskantie 3

TO 8.12. klo 18

PE 9.12. klo 15 ja 18

LA 10.12. klo 13 ja 16

Esityksen kesto 70 min.

Liput 5 euroa

Sivu päivitetty: 2016-12-11