Sint Rosa festival 2011, Sittard-Geleen

Post date: Jul 8, 2011 11:40:54 AM

3000 bezoekers tijdens sint rosa 2010

Stichting Beelden in Beweging bracht op het Sint Rosa festival van 26, 27, 28 augustus 2011 een selectie van bijzondere kunstenaars op 3 locaties op de oude markt in Sittard. Met 3000 bezoekers was de tweede keer dat Stg BIB een expositie organiseerde tijdens het Sint Rosa festival een groot succes. Opening: vrijdagavond om 19 uur Op Zaterdag en Zondag vanaf 11 uur tot 18 uur waren er bijzondere glas workshops en glas demonstraties. Locatie Mariapark, oude markt 17 | VALID | Een tentoonstelling met sculpturaal werk van gevestigde kunstenaars. Het Mariapark krijgt stijlvolle beelden in brons. Kunstenaars uit de buurt maar ook van verder weg zijn op deze eerbiedwaardige locatie te zien. Kunstenaars als Louis Wierts, Marti de Greef, Dick van Wijk, en andere krijgen hier een mooie plek. De | VALID | expositie laat zien wat er mogelijk is als de materiaalkosten niet langer een beperking zijn. Maar ook deze kunstenaars zijn ooit begonnen met gips en potlood... net als de kunstenaars op de volgende locatie... Locatie Terra Nova begane grond en Derde etage achter de basiliek.

Young | Culture : Een tentoonstelling met grafisch en sculpturaal werk die voortkomen uit jonge kunstvormen. Young | Culture is een all-round concept waarbij allerlei disciplines aan bod komen.

Een experience van Art, Design, Video and Graphics. Kunstenaars en grafische vormgevers zoals Eva van Alphen, Merijn Hos, Jeroen Sarkol, Tim Enthoven, Astrid Polman, Tom Frencken, Randi Antonsen, Niek Pullus, Jean-Paul Frans, Jordy van den Nieuwendijk, Puk d’Hondt, Ben Haggeman, R.W Beerens & Jonas Vosse vertegenwoordigen zo Young | Culture.

Glass | Culture : Op de derde verdieping van Terra Nova vind u een verzameling van schitterende glasobjecten. Dit zijn kunstenaars die in verschillende Musea hun werken hebben ondergebracht.

Samenwerken met de beste glasblazers en ziel en zaligheid in het glas leggen. In intieme sfeer kunt u deze werken bewonderen. Met onder andere de werken van Sabine Lintzen, Ivana Sramkova, Sybille Peretti en Matt Dyszkiewitz.

Contemporary Glass ART - View my 'sintrosa' photos on Flickriver


Twee bijzondere acties

Glasblazen

Op de zaterdag en zondag is er de mogelijkheid kunstenaars aan het werk te zien die glasblazen. De gemeente Sittard- Geleen stelt een mobiele glasoven ter beschikking aan kunstenaars die aan de hand van ontwerpen uit eigen hand of met het thema Sittard-Geleen een creatieve vorm in glas kunnen maken.

Wellicht kunnen we komen tot een ontwerp die de gemeentes Sittard en Geleen op artistieke wijze met elkaar verbindt. U kunt meedoen aan de workshop door vooraf te reserveren of tijdens de workshop in te stappen als er een plek vrijkomt. inschrijven via info@stgbib.nl (aub voorkeur dagdeel aangeven)

Glaskralen maken voor beginners

type: participatie vanaf 12 jaar

Duur: 6 personen per 2 uur , 30 min. pauze.

Deze workshop is een eerste kennismaking met het werken met warmglas door middel van

de techniek van het kralen maken. Voor het maken van glazen kralen wordt het glas aan een

brander tot 950°C verwarmd. Op deze manier is de bijzondere ervaring van het werken met

vloeibaar glas voor iedereen bereikbaar. Hoe kneedbaar is vloeibaar glas? Wat is het effect van

transparant of opaak glas? Hoe is deze techniek ook inzetbaar voor andere doeleinden dan het

maken van kralen?

het gerestaureerde mariapark in Sittard 2010

Mede mogelijk gemaakt met de steun van gemeente Sittard- Geleen, Audio Video center Poulissen & alle vrijwilligers.