Kennel Rosdiwa's

Cavalier kingcharlesinspanielit ja Silkkiterrierit

Esittely

Rosdiwa's Kennelnimen takaa löytyy minä, Niina Niinistö, ratsastuksen ohjaaja Etelä-Pohjanmaan lakeuksilta. Olen aktiivinen koiraharrastaja, etenkin näyttelyiden puolella, mutta vuosien varrella on tullut kokeiltua myös agilitya ja tokoa koiriemma kanssa. Perheeseeni kuuluu avopuoliso, ja poikamme Tobias (12/2013) ja tyttäremme Minea (07/2016). 

Kotimme on Jalasjärven keskustan kupeessa, kiva ja tilava omakotitalo jossa koiramme elävät perheenjäseninä. Pihaamme on aidattu tilava aitaus, että koiramme voivat pihapiirissämme temmeltää vapaana. Koiramme ovat tottuneet normaaliin keskustan elämään, vilkkaisiin lenkkipolkuihin ja kulkeviin ihmisiin ja koiriin. 


Kiinnostus eläimiin ja etenkin hevosiin ja koiriin on minulla ollut lapsesta saakka, ja hevosista on tullutkin ammatti ja elämäntapa, vaikkakin nykypäivänä teenkin ansiotyöni metallialalla. Koiraharrastuksen myötä  kiinnostus koirien kasvattamiseen lähti liikkeelle Cavalier sijoitusnarttuni Agapios Rougen "Roosan" kautta, Roosa oli sijoituksessa minulle Jawillan kenneliltä. 

Kiinnostus kasvatukseen kasvoi kun sijoituspentue tuli ajankohtaisemmaksi ja kun pääsin yhdessä Jaanan kanssa valitsemaan  sulhoa Roosalle. Lopulta helmikuussa 2007 Roosa sai sijoituspentueensa FI MVA Bernheart's Dieselin kanssa ja Roosa tuli omiin nimiini sijoitussopimuksen täytyttyä. 

Kotona koiria asuu tällä hetkellä 6 kpl. Kotona asuu cavalier nartut Agapios Rouge ja tyttärensä Jawillan Angel's Whisper sekä pettyneesti tulevaisuuden jalostus nartuksemme toivottu  Cardiem Prada Dress joka toimittaa maskotin virkaa perheessämme.  Lisäksi meillä asuvat silkkiterrieri narttuni Moonscape's Indigo Blue ja tyttärensä Rosdiwa's Wonder Woman "Lilja".  

Sijoitus/osaomistus koiria asuu maailmalla muutama, ja ne ovatkin tärkeä osa jalostuksessamme. Jatkossakin minun on tarkoitus sijoittaa tulevista pentueista lupaavimpia pentuja, koska kotiin ei pysty jättämään kuin rajallisen määrän koiria. Haluamme että jokainen koira myös kotonamme saa ansaitsemansa huomoin. Meillä koirat eivät asu erillisissä kennel tiloissa, vaan asuvat ja elävät perheenjäseninä.

Suoritin kasvattajan peruskurssin Kajaanissa keväällä 2006 ja kennelnimemme Rosdiwa's FCI myönsi meille toukokuussa 2007. Kasvattajan jatkokurssin suoritin Seinäjoella syksyllä 2008.  Olen lisäksi suorittanut Jalostusneuvojan peruskurssin 2013 ja Jalostusneuvojan Jatkokurssin 2012. Olen jäsenenä Suomen kennelliitossa, Suomen Cavalierkingcharlesinspanielit Ry:ssä ja Silkkiterrierit Ry:ssä sekä Jalasjärven Koiraharrastajissa jonka puheenjohtajana toimin.

Tarkoitukseni on jatkossa kasvattaa pienimuotoisesti Cavaliereja sekä silkkiterriereitä pyrkien kasvattamaan terveitä, hyväluontoisia ja rodunomaisia koiria perheenjäseniksi ja harrastuskavereiksi. Terveys ja pitkäikäisyys on tärkeyslistallamme numero 1.