Dara, septembrie 2018, ascensiune pentru noi informații, în Munții Făgărașului

Eveniment

Ascensiune pe Vârful Dara (2500 metri), septembrie 2018 (pentru proiectul Ghiduri ample Munții Făgărașului, cei mai importanți din România)

https://sites.google.com/site/romanianatura43/home/carpatii-meridionali/fagarasului/hartopu-fagarasului-mai-inalt-decat-dara-ascensiune-pe-valea-bandea

Zona Muntelui Dara (în special accesul dinspre sud) este insuficient descrisă. Informaţia cea mai bine colaţionată se află aici. Noi date despre acest perimetru (unde se află și lacurile de la cea mai mare altitudine din România) sunt necesare (starea marcajelor, rețeaua hidrografică, morfologia căldărilor glaciare).

Vom face o ascensiune de cercetare pe Vârful Dara (2500 metri), dinspre sud, din Valea Zârna. Plănuim să pornim la sfârșit de august 2018, la o data care va fi aleasă în

funcție de condițiile meteo. Ne poţi ajuta cu o donaţie.

Organizator

Clubul de Speologie „Emil Racoviță” București

Descoperiţi GRATUIT diversitatea şi însemnătatea reliefului românesc! Aveți rareori acces prin media la peisajul real din România; datele la zi - text, hărţi, imagini - necesită multă minuţiozitate.

Oferim ce este important în spaţiul geografic românesc, cu ilustraţie explicată, multă în premieră absolută şi facem trimiteri la bibliografie. Oferim spaţiu de publicare celor care nu-şi permit cheltuieli impuse de editare şi difuzare. Avem articole şi ghiduri, enciclopedia geografică a ţării, informaţii în premieră care coincid cu terenul. Suntem singura reprezentare fotografică explicată a României. Teritoriul românesc este atât de puţin cunoscut încât aproape oricare dintre prezentările noastre este premieră informaţională, fotografică, geografică. Ne poţi ajuta cu o donaţie.

Proiect

Ghiduri ample Munții Făgărașului, cei mai importanți din România

https://sites.google.com/site/romanianatura1/home/relief-romania-muntii-carpati/carpatii-meridionali-harti-marcaje-pesteri/fagarasului

Cel mai amplu volum de informații realizat vreodată despre Munții Făgărașului, masivul cel mai mare din România. Cele 6 volume și harta cuprind 538 pagini; le-au fost adăugate separat peste 210 articole consistente, bogat ilustrate și explicate.

Proiectul actualizează permanent ghidurile și implică persoane care să continue și să amplifice cercetările de pe teren. Fondurile strânse acoperă o mică parte din costurile necesare pentru prezentarea și oferirea volumele noastre și din cheltuielile de deplasare. Ne poţi ajuta cu o donaţie.

Fundraiser

Vasile Giurgiu, Ghiduri și mai ample pentru Munții Făgărașului

În dreapta imaginii, autorul proiectului. Colegii lui și toate datele culese în cea mai adâncă peșteră din Munții Făgărașului sunt aici.

Zona Muntelui Dara (în special accesul dinspre sud) este insuficient descrisă. Informaţia cea mai bine colaţionată se află aici. Noi date despre acest perimetru (unde se află și lacurile de la cea mai mare altitudine din România) sunt necesare (starea marcajelor, rețeaua hidrografică, morfologia căldărilor glaciare).

Susțineți cu o donație proiectul Ghiduri ample Munții Făgărașului, cei mai importanți din România.

Puteți participa împreună cu noi la ascensiunea de cercetare a zonei Vârfului Dara (2500 metri).

Vom porni dinspre sud, din Valea Zârna. Plănuim să începem la sfârșit de august 2018, la o dată aleasă în

funcție de condițiile meteo. Cazare în corturile personale, la peste 2000 metri altitudine. 6 zile (inclusiv accesul și plecarea) sunt necesare pentru activitățile propuse. Vrem să închiriem o mașină pentru transportul participanților din Pitești până în Valea Zârna, de unde începem urcarea către Muntele Dara. Informaţii suplimentare la muntiicarpatinatura@gmail.com.