Begynn å ro

Mosjonsroing

Roing er en allsidig treningsform som passer alle aldre.  Nidaros Roklubb er for tur- og mosjonsroere. Noen av roerne har vært konkurranseroere tidligere, men de fleste begynte å ro i voksen alder. Her er det roere fra 20 – 80 år, både kvinner og menn.

Nidaros Roklubb har som ambisjon å være et idrettslag som gir voksne et godt rotilbud, utbre roing som en livslang idrett og bidra til bedre folkehelse. Klubbmiljøet er åpent og inkluderende.

Hva er tur- og mosjonsroing?
Mosjonsroing er for de som ønsker en hyggelig rotur sammen med flere. For noen er det viktig å trene uten tanke på konkurranse, mens andre kan ha en drøm med roingen. Det kan være en turregatta eller langtur.  Mulighetene er der, og det er opp til hver enkelt å realisere sine egne ambisjoner eller mål.

Hvorfor roing?
Roing er på mange måter den ideelle mosjonsidrett, og mange treningseksperter har lenge regnet roing som den perfekte mosjonsaktivitet.  Ved å ro får du trent mange muskelgrupper samtidig; du bruker både armer, skuldre, rygg, sidemuskler, mage, sete og benmusklatur. I tillegg får blodpumpa og lungene kjørt seg skikkelig.

Gjennom rotrening får du:

Er du over 18 år og interessert i å begynne å ro?
På vår roskole lærer du grunnleggende roteknikk, ord og uttrykk, sikkerhetsregler og hvordan båtmateriell behandles. Kurset starter med en helg og går deretter over fire uker med instruksjon på en ukedag (tirsdager). Du må være svømmedyktig for å kunne delta. Etter endt kurs kan du ro med våre erfarne roere. Les mer om hva klubben kan tilby under Roskole.

Oppmøtetid og sted
Oppmøte til roskole i treningstøy. Vi starter med grunnleggende teknikk på romaskin samt opplæring i håndtering av materiell. Så er det ut i båt på vannet! All aktivitet vil foregå ved og på Skansen.

Bekledning
Det viktigste er at klærne er nokså tettsittende slik at ikke tommel eller åre henger seg fast i tøyet når du ror. Kompresjonstøy fint, og treningstøy som passer til sykling passer stort sett også fint til roing.  Sko eller sandaler bør tåle litt vann og bør kunne tas av lett. Du bruker dem bare når du bærer båten ned til bryggen. 

Roteknikk
I roing er teknikk ekstremt viktig, du kommer ingen vei hvis du spenner fra og årene ikke er i vannet, eller om du ikke har balanse. Roing handler om å trene for å få perfekt teknikk, og det er en av grunnene til at det er så gøy for man blir aldri helt utlært! Under følger noen videoer du bør se på før du møter opp på roskolen. Det tar under 10 minutter å se begge videoene. Klikk på linkene for å se.

Correct Rowing Technique: https://www.youtube.com/watch?v=zQ82RYIFLN8 

Essential Sculling Technique for rowers: https://www.youtube.com/watch?v=OpZbV8LyT_c&t=30s

Hva slags båter brukes?
Når vi går ut er det nesten bare i større, stødige lagbåter. Vil du ut alene så har vi også singel- og dobbeltrimmyer som kan benyttes.

Kan alle ro? Hva kreves?
Ja, alle kan ro. Det eneste kravet vi setter er at du kan svømme. Det er ikke alltid det er værforbehold så en må av og til regne med å bli våt – både av regn og sjøsprøyt. Hver ror med den fysiske formen en selv har. Og den vil bli bedre med treningen. Det er ikke nødvendig med fancy treningstøy, men gjerne noe vindtett. Klubben holder båter og materiell. 

Må jeg gå på kurs for å lære å ro?
Har du ro-erfaring, kan du bli med i klubben etter en enkel prøveroing sammen med en av våre instruktører. Har du ikke rodd tidligere vil vi gjerne at du gjennomfører roskole hos oss. Roing er en teknisk idrett hvor en kan jobbe med teknikken hele livet, men ikke la det stoppe deg. Grunnteknikken kommer fort og så tas finpussen etter hvert.