Presentació

Aquest és un lloc que vol servir de punt d'informació i de divulgació sobre aquest instrument. També vol ser un espai per a la recerca i per a compartir coneixements i experiències.

El pifre és un instrument que ha tingut la seva presència al llarg de la història de l'Europa occitdental i que avui en dia passa desapercebut. Investigar sobre el seu passat i conèixer el seu present crec que ens pot ajudar a fer una aproximació més completa sobre la història i la evolució de les flautes travesseres occidentals. A més a més, la flauta travessera que avui en dia tots coneixem i imaginem és la flauta de les orquestres i les bandes, dels conservatoris i les partitures, de plata, d'or i amb delicats mecanismes. El pifre, en canvi, ens obra la porta a una de les seves facetes: la música popular i tradicional que en determinades zones ha utilitzat (i utlitza encara) aquest instrument com a propi per a la seva expressió.

Espero que aquesta web sigui prou clara per a la seva navegació i cerca de continguts i materials, i també prou oberta a les aportacions i participació dels lectors i altres experts en la matèria.

De totes maneres, també podeu aportar el vostre comentari, informació, coneixements, etc. directament al meu mail:
joanetco@gmail.com

Comments