Lippukunta

Historia

Louhen-Tytöt on turkulainen Hirvensalossa toimiva maapartiolippukunta. Lippukunnan on perustanut kansakoulunopettaja Martta Jalava vuonna 1936 ja aluksi lippukunta käytti nimeä Saaren Tytöt. Perustamisvahvuus oli noin 17 tyttöä. Louhen-Tyttöjen taustayhteisönä toimi aikoinaan Hirvensalon nuorisoseura, jonka väreistä lippukunnan ensimmäinen lippu on saanut värinsä vuonna 1951. Vuonna 1971, kun lippukunta rekisteröityi suunniteltiin uusi lippu ja huivimerkki pj Siro Raudin toimesta. Louhen-Tyttöjen tunnuksessa on morsemerkein L ja T tummansinisellä ja helmenharmaalla. Louhen-Tyttöjen oma ansiomerkki on Hiitolan sormus, jota on jaettu 40-luvulta lähtien nyt 16 kappaletta.
Kuva: Joni Kuusisto / Lounais-Suomen partiopiiri

Nykypäivä

Lippukunnan jäsenmäärä on noin 115 ja ollut viime vuodet kasvussa. Louhen-Tyttöjen taustajärjestönä toimii Martinseurakunta, jonka tiloissa Hirvensalon seurakuntatalolla sijaitsee Uusi kolo. Wanhasta kolosta nuorisotalolla jouduttiin luopumaan keväällä 2018. Sisaruslippukuntamme seurakunnan kautta ovat Tornikotkat, Tornipääskyt ja Tuulihaukat. Louhen-Tytöt kuuluvat Etelä-Turun alueeseen ja Lounais-Suomen partiopiiriin. Louhen-Tytöissä on sisarellinen ilmapiiri ja kannustamme avoimuuteen sekä yhdessä tekemiseen perinteet ja turvallisuuden huomioiden. Lippukunta osallistuu aktiivisesti niin partiopiirin kuin Suomen Partiolaisten tapahtumiin ja pyrkii osallistumaan niissä tehtävään päätöksentekoon.
Kuva: Joni Kuusisto / Lounais-Suomen partiopiiri

Toiminta

Toimintamme on aktiivista ja tavoitteellista noudattaen Suomen Partiolaisten partio-ohjelmaa sekä turvallisuusohjeita. Lippukunnassa on toimintaa lähes kaikissa ikäkausissa ja otamme kaiken ikäisiä jäseniä ympäri vuoden mukaan toimintaan. Viikkotoimintaryhmät kokoontuvat kerran viikossa kololle harjoittelemaan partiotaitoja ja oppimaan yhdessä hauskanpitoa unohtamatta. Viikoittain kololla kokoontuu kolme sudenpentulaumaa, kaksi seikkailijajoukkuetta, kolme tarpojavartiota ja yksi vaeltajavartio. Lippukunnan omia vuosittain järjestettäviä tapahtumia ovat aloitus- ja lopetuskokoukset, Emäntämalja-partiotaitokilpailut, Ystävänpäivärieha, yöretket keväällä ja syksyllä sekä leirit ja vaellukset joulujuhlaa unohtamatta.
Kuva: Heikki Ruohola / Lounais-Suomen partiopiiri