Curriculum

ORFEÓ BORJA DE GANDIA

L'Orfeó ha actuat en concerts i certàmens en nombroses localitats de la Comunitat Valenciana i de la resta d'España (Eskadi, Madrid, Murcia, La Rioja, Galicia,.....) En l'actualitat el seu repertori comprén un ampli palmito de composicions, des del Renaixement fins el segle XXI. Amb estils tan direferents com a peces simfonicocorals, arreglaments de cançons popular, música sacra, obres clàssiques, folklore, etc.

Va participar en juny ​​de 1999 en el "XII Festival de Masas Corales de Autol" (La Rioja) i en juliol del mateix any en el "XLV Certamen Internacional de Habaneras y Polifonía de Torrevieja", en el qual se li va adjudicar el prestigiós premi "Francisco Vallejos "a la millor interpretació d'una havanera de comprovat arrelament popular ("Torrevieja"de R. Lafuente).

A l’any 2000 va participar a la XLVI edició del mateix concurs, on va ser guardonat amb el Premi Nacional "Ciutat de Torrevella", un dels més importants en aquest Certamen de caràcter internacional. També a l’any 2000 va intervindre al Concurs "Villa de Rojales", on va obtindré el premi a la millor interpretació de la nadala lliure i el primer premi del certamen, el qual li va permetre participar exitosament al “Gran Premio Nacional de Canto Coral” (on actuaren els cors guanyadors de tots els concursos nacionals de l’any 2000) que es va celebrar a Griñón (Madrid).

A l’any 2001 actuà com a convidat en la jornada inaugural del “XLVII Certamen Internacional de Habaneras y Polifonia de Torrevieja”, interpretant, a més a més, les obres que concursaven per a triar la que seria guanyadora del concurs de composició i, per tant, havanera obligada al Certamen del 2002. A Novembre del 2001 li va ser atorgat el Segon Premi i el Premi del públic al “XXI Certamen Coral Fira de Tots Sants” de Cocentaina. A Desembre de 2001 participà al “XXV Concurso Nacional de Villancicos y Polifonía Villa de Rojales", sent guanyador del mateix, obtenint el dret a participar en el “Gran Premio Nacional de Canto Coral” a celebrar en el 2002, en Zumarraga, en representació del Certamen de Rojales.

A Juny de 2002 va participar al “VI Certamen Nacional de Canto Coral Ciudad de Cieza”, on obté el Segon Premi i el Premi Especial a la millor interpretació de l’obra obligada.

A Juliol de 2003 va participar en el “Certamen Nacional de Habaneras de Totana” obtenint el Segon Premi. A Desembre de 2003 participà al “XXVII Concurso Nacional de Villancicos y Polifonía Villa de Rojales" com a coral convidada.

A Febrer de 2004 participà en la representació de l’òpera "Madama Butterfly" que va tindre lloc al Teatre Principal de València, intervenint en la part. A Juliol de 2004 va participar al “L Certamen Internacional d’Havaneras i Polifonia de Torrevella”, sent guardonant amb el Premi Nacional “Ciutat de Torrevella”, en un any d’especial nivell de concursants, al celebrar-se l’edició número 50 d’aquest Certamen. A Novembre de 2004 participà en el “XXIV Certamen Coral Fira de tots Sants i 1er Premi Firacor”, de Cocentaina, on aconsegueix el segon lloc.

A Juliol de 2006 torna a concursar en el "XXVI Certamen Nacional de Habaneras de Totana", sent guardonant amb el Segon Premi. També a 2006 realitza la primera gravació íntegra de la Visitatio Sepulchri de Sant Francesc de Borja.

El 12 d’Agost de 2007 va cantar a la missa del pelegrí de la Catedral de Santiago de Compostela.

En Març de 2008 participà al XXXVIII Certamen Coral de Ejea de los Caballeros (Saragossa).

En 2010 participa activament en la celebració del 500 aniversari del naixement de Sant Francesc de Borja, oferint la Visitatio Sepulchri en diverses ocasions, incloent una representació a l'Església de Sant Ignasi de Loiola a Roma, i participant en l'estrena absoluta de l'obra "El cant del duc" de Carles Santos, entre altres actes. Ha efectuat la representació de l'òpera "Cavalleria rusticana" de Pietro Mascagni, junt a alumnes del Centre Professional de Música "Districte Marítim" del Grau de Gandia i la Coral l'Almoina d'Almoines.

En 2011 ha efectuat la representació de l'òpera "Marina" de Emilio Arrieta, també junt a alumnes del Centre Professional de Música "Districte Marítim" del Grau de Gandia i la Coral l'Almoina d'Almoines.

En 2012 participa en el VI Encontre Nacional de Cors Valldigna en el Reial Monestir de Santa Maria de la Valldigna. Des d’eixe any organitza el festival d’havaneres "Port de Gandia", del qual es va realitzar la seua primera edició en Juliol, i que es celebra des d'aleshores tots els anys. També en eixe any s'uneix a la commemoració del 600 aniversari de la mort d'Alfons el Vell, el primer duc de Gandia, amb la participació en l'estrena de la suite musical “Alfons el Vell, duc reial de Gandia”, composició de Miguel Vercher, actuant junt a membres de les tres bandes de música de la ciutat.

En 2013 realitza un concert extraordinari de Nadal, cantant fragments de famosos oratoris barrocs, com l'Oratori de Nadal de J.S. Bach, el Mesies de G.F. Haendel i el Glòria de A. Vivaldi. També participa en eixe any en la Trobada de Corals "Ciutat d'Almansa".

En 2014 participa en l'espectacle "Viva Verdi", acompanyant a exitosos solistes del món de l'òpera. També acudeix al Festival polifònic a la mar d'Oliva.

En 2015 participa en varis festivals corals i actua en la inauguració de l'exposició sobre el Sant Sudari organitzada en la Seu Colegiata de Gandia.

En 2016 és l'encarregat d'oferir el XXIII Concert Corpus de Christi organitzat per la Junta Major de Germandats de la Setmana Santa de Gandia, i també participa en el XVII Festival de Corales Ciudad de Villena".

En 2017 i 2018 participa en vàries representacions de les sarsueles "Katiuska" i "La del Soto del Parral".

En 2018 participa en el XII Encontre Nacional de Cors Valldigna.

Des de l'anys 2018 fins al 2021 participa en vàries representacions de la sarsuela "La leyenda del beso".

En 2019 efectúa la gravació de part de la banda sonora del curtmetratge "Cielo e infierno" de Diego Lodeiros.

En 2021 participa en el 3er Encontre Montaverner Canta.

En 2021 l'Orfeó arriba als 25 anys d'existència. Degut a la pandèmia de la COVID-19 els actes de celebració d'este aniversari tenen lloc al llarg de l'any 2022.