Jazz en la Visitatio amb Michael Ph. Mossman

Fecha de publicación: Nov 25, 2010 8:2:54 AM

El proper dissabte 27 de Novembre a les 20:30 hores al Teatre Serrano de Gandia, l'Orfeó Borja i un sextet de jazz encapçalat per Michael Philip Mossman interpretaran "La Visitatio Sepulchri en clau de jazz".

La Visitatio Sepulchri de Gandia, des de la seua recuperació per José María Vives Ramiro i la Junta de Germandats de Setmana Santa, en els anys 90, s’ha convertit en un important element patrimonial de Gandia. Amb la celebració del V Centenari del naixement de Sant Francesc de Borja, s’ha volgut reinterpretar l’obra, transformant-la al llenguatge del jazz.

El treball, encarregat al prestigiós trompetista nord-americà Michael Philip Mossman, professor de conservatori, compositor i arranjador, té, com a objectiu, transportar l’essència de l’obra del segle XVI als nostres dies, sense perdre la seua profunda espiritualitat i sentiment, en ser interpretada per un sextet de jazz, acompanyat de l’Orfeó Borja, que aconseguix unes sonoritats molt satisfactòries per a l’oïda del públic, i que ha estat recollida en una carpeta que inclou un CD i un disc en format vinil.

Michael Ph. Mossman és un reconegut trompetista i compositor nord-americà. Porta en l’escena internacional des dels 17 anys.

Ha treballat amb Machito Orchestra, Toshiko Akiyosi i amb Lionel Hampton Orchestra. Va ser Director musical de Blue Note rècords amb el grup Jóvenes Leoneses. Va gravar quatre discos per a Blue Note amb este grup tenint en alguns casos invitats tan especials com Horace Silver.

Ha fet gires amb Dizzy Gillespie, Art Blakey, Joe Henderson, McCoy Tyner, Joe Zawinul, Slide Hampton, Antony Braxton, Roscoe Mitchell, The Charles Mingus Orchestra, Beny Carter, The Gil Evans Orchestra i The Count Basie Orchestra entre altres. També ha gravat amb Tito Pont, Eddie Palmieri, Xic O´Farrell, Ray Barreto, Daniel Ponce, Israel ´Cachao´ López, Paquito D´riviera, Bec Valdés i Michel Camilo.

També ha aparegut en el documental de Fernando Trueba "Calle 54".

Us deixem ací baix un vídeo de Michael Philip Mossman tocant amb Michel Camilo.