P1 Poort nu ook uitlezen via (bedraad) netwerk

Post date: Jun 20, 2013 5:40:04 PM

Naast de P1, S0 en IR converterkabels is met ingang van vandaag ook via de webshop een netwerkoplossing voor het bedrade netwerk in de vorm van de P1-ETH Converter Module - een hardware kastje incl. P1 Converter kabel - te koop.

P1-ETH Converter Modules maken de P1 telegrammen uit de slimme meter beschikbaar via een bedraad netwerk (d.w.z., je sluit de module met een standaard RJ-45 ethernet kabel aan op je netwerk).

Het grote voordeel van gebruik van een P1-ETH Converter Module ten op zichte van de P1 Converter Cable is dat u voor het uitlezen van de P1 poort van uw slimme meter niet gebonden bent aan een directe kabel tussen de meter en uw computer. De computer die u gebruikt voor uitlezen kan zich nu overal in uw netwerk bevinden (zowel bedraad als draadloos).

Om P1-ETH Converter Module te kunnen gebruiken is tevens nieuwe P1NET Datalogger (en voor de P1-ETH V1 Converter Module de P1-ETH_Config Windows configuratie software gereleased) via de download-sectie van de website.

P1NET Output

Net als met de reeds langer beschikbare P1 datalogger, kan de P1NET Datalogger dienen als de basis voor je eigen Smart Meter Dashboard.

Je kunt ook je eigen P1 Datalogger software met de P1-ETH Converter Module gebruiken, zolang die maar in staat is te connecten aan een TCP-server (de module krijgt bij voorkeur een vast ip-adres en poort op je LAN). Zie ook P1-ETH Installatiehandleiding in de download-sectie van de website.

De P1-ETH V2 Converter Module is te bestellen via de webshop en kost 85 euro incl verzenden.

De P1NET Datalogger is kosteloos te downloaden via de download-sectie van de website.