Binnenkort alle dataloggers onafhankelijk van ODBC

Post date: Aug 26, 2013 1:25:05 PM

Tot op heden gaan de verschillende dataloggers uit van een ODBC verbinding om hun gegevens in een database weg te schrijven. Het doe van deze constructie is om een zo groot mogelijke onafhankelijkheid tussen de database (enige voorwaarde is dat er een ODBC connector voor beschikbaar moet zijn) en het script te houden. In de praktijk wordt vrijwel alleen in MySQL gelogd. Daarnaast bleek op de niet-Windows platformen (incl Linux) de ondersteuning van ODBC in combinatie met Python3 (de omgeving waar de scripts in draaien) niet stabiel en was de versie waarvan de installatiehandleiding vanuit ging inmiddels verouderd.

Met de introductie van een nieuwe versie van alle dataloggers, wordt uitgegaan van de MySQL Community Databaseserver als standaard database. De verbinding met de MySQL server verloopt via de MySQL Connector/Python. De MySQL Connector/Python is beschikbaar op alle platformen waar ook MySQL beschikbaar voor is.

Als u op dit moment een werkende configuratie heeft, is er geen reden om direct over te stappen. De huidige ODBC versies blijven ook gewoon als download beschikbaar. Vragen over het functioneren kunnen ook gesteld blijven worden.

Nieuwe ontwikkelingen van de dataloggers zullen echter wel op basis van de rechtstreekse koppeling met MySQL (dus via de Connector/Python) gebaseerd zijn.

De nieuwe versie van de P1 en P1NET Dataloggers is beschikbaar via de downloads-sectie. De overige dataloggers volgen in de loop van deze week.