Az egyesület

Egyesületünk a Gyálai Tisza-Holtág horgászatáért és természetvédelemért tenni akaró, jó szándékú röszkei és a környező települések lakóinak kezdeményezésére 2006. január 14-én alakult meg közel hatvan taggal, jelenleg több mint 300-an vagyunk.

Fő célkitűzéseink közé tartozik a halászati jog gyakorlójával való szoros együttműködés keretében a tag horgászok érdekeinek a képviselete, kedvező horgászati lehetőségek biztosítása, valamint olyan környezeti és természeti viszonyok kialakítása, amely megőrzi a holtág természeti adottságait. Mindezek együttes eredményeként a turisztikai vonzerő kialakulására számítunk.

Az egyesületünk megalakulása óta sikerült jelentősen átalakítani mind két part környezeti állapotát, oly módon, hogy emberekhez méltó környezetben lehet kikapcsolódni a mindennapi nehéz munka után, valamint a sport és szabadidős tevékenységnek hódolni.

Kemény munkával, több környezeti akció alkalmával és személyes példamutatással, tagjaink meggyőzték a vendég horgásztársakat a kialakult rend és környezeti állapot megtartásának fontosságáról. Az egyesület tulajdonában lévő fűnyíróval és fűkaszával folyamatosan rendbe tartjuk a vízpartot, illetve a horgászhelyeket. Tevékenyen részt veszünk a parlagfű irtási programban is.

Közel 100 db környezetvédelmi hely került kialakításra, ahol rendezett körülmények között történhet a horgászat, vagy akár a természetjárás. Ezen helyek GPS koordinátáit is meghatároztuk, így könnyen odatalálhat bárki.

Csónakkikötőnk 34 db csónak elhelyezésének lehetőségével biztosija tagjaink részére a csónakból való horgászat lehetőségét.

Természetvédelmi egyesületként „Gólya kamerát” üzemeltetünk, mely a röszkei Községháza kéményének tetején fészkelő gólya pár életét, kicsinyeik születését, fejlődését közvetíti egyesületünk weboldalán.

Évente több alkalommal szervez egyesületünk nemzetközi csapat, egyéni és gyerek horgászversenyeket.

Egyesületünk saját horgászvízzel nem rendelkezik, tagjainknak a Tisza Halászati Szövetkezettel kötött együttműködési megállapodás alapján tudjuk biztosítani a szervezett horgászat lehetőségét a Gyálai Holt-Tisza Lisztes, valamint Sárgás bögéin .

Látogasson el egyesületünk honlapjára, ahol tájékozódhat mindennapjainkról, programjainkról, ha úgy gondolja, valamely programon aktívan részt akar venni, annak nézője lenni, vagy egy jót sétálni a vízparton, ehhez kellemes kikapcsolódást, időtöltést kívánok.

Magyari László