Aktuális

ÁLLAMI HORGÁSZVIZSGA RÖSZKÉN

A Röszkei Sporthorgász és Természetvédő Egyesület

2018. február 09 én 15 órai kezdettel

Állami horgászvizsgát

szervez Röszke József Attila u 20 alatti székhelyén,

Jelentkezni lehet

a Macsek Kisállateledel és Horgászboltban, nyitvatartási időben Fazekas Tibornál,

valamint ügyfél-fogadások alkalmával József Attila u. 20.

Ingyenes

vizsgára való felkészítést tartunk

2018. február 08-án 17 órától

a vizsga helyszínén.

Vizsgadíj : 14 év alattiaknak 1000.Ft/fő, 14 év felettieknek 3500-Ft/ fő

mely a vizsgabizonyítvány árát is magába foglalja.

2018. évi horgászjegy árak

A Csongrád Megyei Szövetség Intézőbizottsága megtárgyalta, és jóváhagyta a 2018. évi horgászjegyek rendszerét és árait. A kibocsájtott jegyek rendszere új elemet nem tartalmaznak.

Változatlan áron (1000 Ft) kerül forgalomba a Megyei gyermek jegy, amely minden megyei horgászkezelésű vízre (beleértve az egyesületi vizeket is) érvényes. A HECSMSZ által kezelt vizeken egy úszós készség használatára és egyébhalak fogására jogosít, míg az egyesületi vizeken illetve más vízhasznosítók vizein a helyi horgászrend figyelembevételével használható.

A múlt évben a HECSMSZ vizein bevezetésre került a gyermek horgászok számára is elérhető Megyei kedvezményezett jegy, mely 2018-ban változatlan tartalommal kerül kibocsájtásra. A HECSMSZ vizein e jegytípus lehetővé teszi bármely engedélyezett horgászmódszerrel egy darab, egy horoggal szerelt készség használatát és naponta 1 db darabszám-korlátozással védett hal, valamint 3 kg egyéb hal megtartását. A kedvezményezett jegyet váltására továbbra is jogosult 3 éves kortól minden állami horgászjeggyel rendelkező horgász, de 14 év alatti személy a kedvezményezett jegy birtokában is csak nagykorú személy felügyelete mellett horgászhat.

A napi jegyek egységes szerkezetbe foglalva, minden HECSMSZ vízterületre egységes áron és azonos fogási kvótával kerülnek kiadásra.

  • Felnőtt 2 botos -2 db nemes hal és 3 kg egyéb hal / nap
  • Kedvezményezett 1 botos - 1db nemes hal és 3 kg egyéb hal /nap
  • Turista 1 botos - 1db nemes, 3 kg egyéb hal /nap

Napijegy váltáskor a jegy kiadójának kell rögzíti a jegyen, hogy a HECSMSZ vizei közül melyikre érvényes.

Az egyes vízterületekre szóló éves felnőtt (két botos) területei jegyek 2018-ban is kibocsájtásra kerülnek, és mellettük változatlan áron jelenik meg a HECSMSZ vizeire érvényes Összevont éves területi engedély is.

Az egyes vízterületek részletes helyi horgászrendi előírásait a HECSMSZ Egységes Horgászrendje tartalmazza.

A MOHOSZ Választmánya decemberi ülésén döntött a 2018. évi országos érvényű és sporthorgász és horgászsport valamint a dunai és tiszai összevont területi jegyek típusairól, érvényességéről, feltételrendszeréről és árairól.

Országos érvényű jegyek rendszere itt tekinthető meg.

Felhívjuk horgásztársaink figyelmét, hogy karácsonyi ajándékként utalvány formájában mind a HECSMSZ, mind a MOHOSZ jegyek napokon belül megvásárolhatók lesznek irodánkban.

Kedves Horgásztársak

Egyesületünk vezetősége új lehetőséggel bővíti tagjainknak nyújtott szolgáltatásait. A jövőben a tagsági díj, területi engedély és egyéb horgászattal kapcsolatos költségek árát bankkártyával is ki lehet fizetni irodánkban. 2013 január 1-től ezekért a szolgáltatásokért, az egyesület tagjaitól, „SZÉP” kártyát is eltudunk fogadni.