A. Wie ben ik, wat doe ik?


Mijn reis door dit leven is een reis met kunst. 

BEELDEND
Het begon o.a.met modeltekenen (toen ik 13 was) en groeide uit naar fijne pentekeningen en op een bepaald moment ook naar wilde schilderkunst op de kunstakademie. 
Ik reisde door Goethes kleurenleer (heel interessant!) om weer in een heel ander gebied te komen. Zo ontstonden er kleurrijke aquarellen en schilderijen waarbij ik niet alleen mooie kleuren gebruikte, maar ook
ontdekte  wat kleuren deden en 'wilden'. Ik luisterde naar de kleuren. 
Toen er heel veel (schilder)reisgenoten bijkwamen, goed voor de kunst(!), maar lastiger voor mijn inkomen, zocht ik een nieuwe weg naar beeldhouwkunst. Tevens momenteel ook restauratie! 
Daarbij ontdekte ik hoe disciplines elkaar versterken en aanvullen. Uiteindelijk reis ik nu alsmaar verder, ook naar bewegende beelden als video en film, maar ik schilder en beeldhouw nog steeds. ik hoop documentaires te kunnen gaan maken, om allerlei zaken samen te brengen, en ben al volop aan het oefenen. (www.creativecircleproductions.nl)

MUZIEK
Ik heb altijd muziek gemaakt. Ik heb gitaar en zang gestudeerd en ben later zangles gegeven. Leerlingen gingen beter zingen met een hoedje op, in een rolletje. Musical kwam langs. Grote producties ontstonden..muziektheater. En daarbij: historie werd steeds belangrijker, iets wat ik mijn leven lang al graag bestudeerde. 

SCHRIJVEN I
k schreef al vanaf mijn 10e jaar,  en heb talloze verhalen, zelfs twee romans en scripten geschreven. Die toneel-en filmscripts zijn (vaak groots en meeslepend en soms heel intiem) uitgevoerd!!! Ik heb daarvoor veel historisch research gedaan. Helaas heeft wikipedia de lange lijst met stukken en optredens niet toegelaten in hun systeem, terwijl er talloze vaderlandse figuren langskomen in mijn stukken, en mijn research voor velen van belang zou kunnen zijn. Dat heeft te maken met het feit dat je zo'n wikipagina niet zelf mag opzetten en onderhouden. Jammer, want andere mensen gaan (tot nu toe) niet voor mijn werk, zoveel werk doen. Dan moet je echt heel bekend zijn.Ik heb het overzicht zelf wel geplaatst (zie menu)

Muziektheater, historisch onderzoek via o.a. KunstRijk
Voor de vele historiestukken die ik heb geschreven heb ik talloze archieven en bronnen geraadpleegd. Momenteel ben ik uitgenodigd om research te doen, en dat kunstzinnig vorm te geven. Een project  rond een oud pand in Kampen, aan de voorstraat 20. Daar komt mijn werk als kunstenaar, in 3D vormgeven, samen met historie en in een latere fase mogelijk ook met theater.

KUNST 
Ik heb inmiddels talloze exposities gehouden, muziektheaterproducties gerealiseerd, concerten gegeven ..mijn leven is eigenlijk 'kunst' geworden..    

Kunst is voor mij een verbinding met het onzichtbare:
'To give to airy nothing, a local habitation and a name'  zei W. Shakespeare.

Comments