A. Wie ben ik, wat doe ik?


Mijn reis door dit leven is een reis met kunst. 

BEELDEND
Het begon o.a.met modeltekenen (toen ik 13 was) en groeide uit naar fijne pentekeningen, 
maar op een bepaald moment ook naar wilde schilderkunst op de kunstakademie. 
Ik reisde door Goethes kleurenleer (heel interessant!) om ook weer in een heel ander gebied te komen. Zo ontstonden er kleurrijke aquarellen en schilderijen waarbij ik niet alleen mooie kleuren gebruikte, maar ook
ontdekte  wat kleuren deden en 'wilden'. Ik luisterde naar de kleuren. 
Toen er heel veel (schilder)reisgenoten bijkwamen, goed voor de kunst(!), maar lastiger voor mijn inkomen, zocht ik een nieuwe weg naar beeldhouwkunst. Tevens momenteel ook restauratie! 
Daarbij ontdekte ik hoe disciplines elkaar versterken en aanvullen. Uiteindelijk reis ik nu alsmaar verder, ook naar bewegende beelden als video en film.

MUZIEK
Ik heb altijd muziek gemaakt. Ik heb gitaar en zang gestudeerd en ben later zangles gegeven. Leerlingen gingen beter zingen met een hoedje op, in een rolletje. Musical kwam langs. Grote producties ontstonden..muziektheater. 
En daarbij: historie werd steeds belangrijker, iets wat ik mijn leven lang al graag bestudeerde.

SCHRIJVEN I
k schreef al vanaf mijn 10e jaar,  en heb talloze verhalen, zelfs twee romans en scripten geschreven. Die toneel-en filmscripts zijn (vaak groots en meeslepend en soms heel intiem) uitgevoerd!!!

Muziektheater
 Ik heb inmiddels talloze muziektheaterproducties gerealiseerd, concerten gegeven.. nu is mijn leven eigenlijk 'kunst' geworden..    

KUNST
is voor mij een verbinding met het onzichtbare:
'To give to airy nothing, a local habitation and a name'  zei W. Shakespeare.

Comments